15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Gentry honeycomb – et enkelt og pålitelig system for oppdrett av dronninger

mild honningkake Gentry honeycomb er et av de eldste og mest etterspurte gamle systemene for kunstig avl av dronningbier. Den er enkel og lett å bruke, noe som gjør den veldig populær blant nybegynnere birøktere. Systemet tillater, med minimal kunnskap, å få fungerende dronningbier av høy kvalitet. Videre vil hver birøkter kunne lage milde honningkaker med egne hender, bruke litt krefter og tid..

Gentry honeycomb – designspesifikasjoner

mild honningkake design Gentry honeycomb ble utviklet på slutten av 90 -tallet av Karl Genter for å forenkle birøkterens arbeid og lette kunstig avl av dronningbier. Hovedfordelen med dette systemet anses å være fullverdig mottak av larven av familier som fungerer som lærere..

I henhold til detaljene i designet til Jenter’s honeycomb, er det en analog av en honeycomb laget av plast og måler 11,7 cm i lengde og bredde..

Det ser ut som en dobbeltsidig eske med isolatordeksel og består av følgende elementer:

 • dobbeltsidig kassettboks, atskilt med en jumper i midten;
 • skillevegger med hullrekke opp til 4 mm i størrelse;
 • base for poding rammer;
 • livmorskåler;
 • stubber;
 • holder kopper livmorskåler.

Hovedrollen i strukturen til den milde honningkaken er tilordnet caps -bunnene – det er i dem livmoren legger egg, hvorfra larven dukker opp etter 3 dager. Etter det legges de i spesielle boller, der bi -kolonien mater en ny dronning..

Bokens frontvegg, lukket med et gitter, brukes som isolator for livmoren, boller med plugger er festet til bakveggen. Det er et lokk i gitteret for passering av dronningbiene.

I tillegg er det milde systemet utstyrt med en spesiell enhet for å fjerne skåler fra kassetten og en enhet for rengjøring av dem.

Typer skånsom honningkake

Skånsom kam er tilgjengelig i flere varianter. Det grunnleggende systemet er utstedt under navnet “Standard”.

Det finnes andre, like populære typer enheter:

 1. “Quick Start” – dette systemet er designet for nybegynnere birøktere, ettersom det er enkelt og enkelt å bruke. Den er utstyrt med spesielle bolleholdere festet til podestangen.mild honningkake rask start
 2. “Extended Standard” – dette settet er i tillegg utstyrt med ekstra bunner og 115 boller, podestenger og spesialverktøy for rengjøring av cellene. Den “utvidede standarden” er preget av en firkantet form og en økt størrelse – 12 cm.mild honningkake utvidet standard

Alle settene inneholder instruksjoner for en skånsom honningkake på en DVD, så arbeid med systemet gir ingen problemer selv for en nybegynner birøkter..

Fordeler og ulemper med en mild honningkake

fordeler og ulemper med å bruke konstruksjonenÅ jobbe med en mild kam har sine egne egenskaper, fordeler og ulemper som hver birøkter må vurdere..

De viktigste fordelene med enheten:

 • 100% aksept av larver av familiepedagogen;
 • komfortabel og rask transplantasjon av et stort antall larver uten tap;
 • evnen til å bestemme den eksakte alderen til larven;
 • den store størrelsen på dronningene på grunn av den store størrelsen og den riktige formen på morscellene;
 • bifolkets lojalitet til den kunstig avlede dronningen;
 • organisering av samtidig utgang av dronninger fra bikaken;
 • gjenbrukbar.

Men ikke uten sine ulemper. Birøktere tilskriver dem de høye kostnadene ved en mild honningkake – avhengig av sorten vil systemet koste 5500-7500 rubler. I tillegg vil store bigårder kreve kjøp av flere Jenter -enheter, noe som øker de økonomiske utgiftene betydelig..

Instruksjoner for bruk av en mild honningkake

instruksjoner for brukBirøkteren overfører larvene til morlyra på en trygg måte, uten å berøre dem – følgelig er deres skade utelukket. Dette bidrar til å øke antall dronninger og arbeiderbier. Takket være disse funksjonene er bruk av en mild honningkake tillatt både i et lite bigård og for industriell avl av dronningbier..

Hvordan er klekking av dronninger med en mild honningkake:

 1. Etter 15.00 til 16.00 plasserer du bikaken i bikuben, skjærer inn i noen av rammene og festes med skruer. Smør også bikaken med honning for å forhindre at den blir avvist av biene..
 2. 24 timer før du mottar eggene, plasser rammen med systemet mellom kullrammene, fortrinnsvis i den sentrale delen av bikuben.
 3. Etter en dag, fjern rammen fra bikuben og lukk lokket med et hull.
 4. Legg dronningen i en mild kam, kork og legg den tilbake i bikuben.
 5. Etter å ha lagt egget, fjern livmoren fra bikaken og sett rammen tilbake i bikuben..
 6. Etter 3 dager, overfør de unge larvene til podningsrammene ved å fjerne bunnene og sette bollene med holdere i den milde kammen.
 7. Ta dronningen fra vaktmesterfamilien og ødelegge alle dronningcellene, og plasser deretter rammene.
 8. Etter 3 dager, inspiser antall larver tatt av biefamilien for utdanning.ved hjelp av en mild honningkake

Før utgivelsen av en ny livmor er det viktig å lukke dronningcellene med en celle. For garantert klekking av livmoren brukes minst 20 larver for hver ramme.

Gjør Jenters honningkake med sløyfene dine

lage en mild honningkakeGitt de høye kostnadene ved det tyske designet, foretrekker mange birøktere å lage en mild honningkake med egne hender. For å gjøre dette må du forberede plater av kryssfiner opptil 10 mm tykk, en drill, en fil, voks og tegninger.

Jenters produksjonsskjema for honningkake:

 1. Skjær en firkant på 15 cm fra et kryssfinerark.
 2. Lag hull med en diameter på 8 mm på kryssfinerammen, og la like hull være mellom dem. For enkelhets skyld kan du tegne en ramme i små 10 mm firkanter og lage hull i midten, i skjæringspunktet.
 3. Bor hull 4-5 mm dype.
 4. Hell smeltet voks inne i de forberedte hullene..
 5. Fest en voksstrimmel til hver hulllinje.

Deretter lager du hull i henhold til et tidligere utarbeidet opplegg – de skal ha en konisk form og en dybde på ikke mer enn 3 mm. Honeycomb kan dessuten dekkes med honning og plasseres i en ramme..

enkel og pålitelig armaturEn skånsom kam er en enkel og pålitelig enhet som hjelper kunstig med å avle dronningbier. På grunn av brukervennligheten er dette systemet egnet for nybegynnere birøktere, og designens enkelhet lar deg lage det selv.

Hvordan avle bier ved hjelp av en mild honningkake – video

Previous Post
101 pientä tatuointisuunnitelmaa tytöille
Next Post
Antracnoza cu căpșuni este o boală de carantină periculoasă