15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan bee layering vil bidra til å øke birøkt

reproduksjon av bier ved lagdeling For å sikre en vellykket utvikling av bigården, vil det være nødvendig å justere den vanlige reproduksjonen av bier ved lagdeling. For nybegynnere kan denne prosessen virke problematisk, og derfor bør du studere funksjonene og finessene før du går i gang..

Hvorfor trenger bier lagdeling

hvorfor trenger du reproduksjon av bier ved lagdeling Instinkter av honninginsekter gjør at de stadig skaper nye familier. Dette er bra fra naturens synspunkt, men dårlig for bigården. Et av de negative aspektene er at en familie, hvorfra flere svermer har dukket opp, mister det nødvendige antallet arbeidsinsekter for produktiv innsamling av nektar og produksjon av honning..

Andre viktige ulemper bør også nevnes.:

 • svermen er vanskelig å kontrollere;
 • utvalgsaktiviteten til birøkteren er betydelig komplisert;
 • konstant sverming svekker insektfamilien sterkt.

Disse stillingene skyldes først og fremst mangel på plass i bikuben på grunn av for mange individer. Et for stort antall bier forårsaker utseendet av “speider” blant dem, som leter etter et nytt sted, noe som til slutt fører til gjenbosetting av aktive insekter.

Derfor er det så viktig å delta i kunstig sverming, vi sikrer reproduksjon av bier med lagdeling. Dette vil unngå en nedgang i kvaliteten på honning og en nedgang i produktiviteten til insekter..

Hva er typer lagdeling og deres funksjoner

bi familieEn av nøkkeloppgavene til birøkteren er utvidelsen av bigården. Dannelsen av lagdeling lar deg løse dette problemet. Essensen i denne prosessen er separasjon av raskt voksende biekolonier, noe som forhindrer overgangen til en svermstilstand. Det er to alternativer for å danne lagdeling. Den første innebærer å dele familien uten å lete etter livmoren – i to. Essensen i den andre metoden er å skille noen deler av rammene med den allerede eksisterende yngel og aktive bier.

For at prosessen skal lykkes, må du sørge for at en rekke generelle anbefalinger følges.:

 1. Grupper som har fylt minst 8 rammer blir tatt som målfamilie for fjerning av yngel;
 2. Separasjon av avkom utføres sammen med arbeidsinsekter;
 3. Minste antall rammer når du samler bier er 2 stykker;
 4. En lagdeling som består av flere familier blir i tillegg behandlet med et avkok av sitronmelisse eller mynte. Dette unngår stress for insekter, som kan bli rastløse på grunn av forskjellig lukt..

Kunstig sverming gjør at birøkterne kan delta fullt ut i valg, noe som til slutt fører til positive resultater i bieproduktivitet og gårdsinntekt. Det er flere metoder for denne prosessen..

Hvordan utføre kunstig sverming i henhold til Taranov -metoden

sverming av bier etter taranov -metoden

For at reproduksjonen av bier ved lagdeling i henhold til denne metoden skal passere med et minimum av komplikasjoner, er det nødvendig å følge instruksjonene:

 1. Åpne bikuben og røyk insektene. Denne handlingen provoserer biene til å fylle struma med honning..
 2. Plasser brett foran inngangen og rist av tunge insekter. Dronningen og biene hennes beveger seg under brettene og klemmer seg i en tett ball.
 3. Fjern insekter i en sverm og plasser i et kjølig rom uten lys for en rolig overnatting.
 4. Ødelegg alle dronningceller om morgenen. Etter å ha savnet minst en, kan svermens utgang ikke lenger stoppes uten å transplantere til et nytt sted og som et resultat svekke familien, noe som fører til en nedgang i den kommersielle kvaliteten på honning.
 5. Returner biene til bikuben.

Etter å ha utført alle disse manipulasjonene, bør insektene få arbeid. Hvis du ignorerer dette, vil det snart bli dannet nye dronningceller..

Hvordan kunstig sverme i henhold til Simmins -metoden

svermende bier i henhold til Simmins -metodenDenne metoden gjelder bare ved bruk av dobbel-bikube..

Simmins metode består i å utføre følgende sekvens av handlinger:

 1. Trekk ut livmoren og familien fra bikuben.
 2. Rist av insekter foran inngangen til det nedre huset.
 3. Sett tørt med fundament i.
 4. Skill øvre og nedre hus. For å gjøre dette må du bruke Ghanem -gitteret..
 5. Plasser yngelrammer i overkroppen.

Etter gjenbosetting stiger noen insekter høyere gjennom gitteret, og resten er engasjert i dannelsen av fundament. De overførte biene tar seg av yngel, mens dronningen aktivt sår rammene, noe som forhindrer naturlig sverming.

Denne metoden har en betydelig ulempe. Den består i manglende evne til å justere kvalitetskontrollen til dronningbien, noe som direkte påvirker styrken til hele familien. I denne forbindelse brukes ikke Simmins -metoden i industriell produksjon, noe som gjør den relevant bare på små private gårder..

Hva er egenskapene til Dernov -metoden

trekk ved Dernov -metodenReproduksjon av bier ved lagdeling på denne måten utføres hvis insektene allerede har lagt dronningcellene, men det er nødvendig for å forhindre at svermen kommer ut. Denne metoden kan implementeres på to måter.

Den første metoden innebærer å overføre flygende bier til en tom bikube.:

 1. Om natten, foran familiebygningen, der dronningcellene ble lagt, installerer du en ny boks (alltid med bakveggen til tapphullet). Om morgenen forlater flygende insekter den gamle bikuben, men går tilbake til den nye..
 2. Ødelegge moderplanten.
 3. Utvid den nye bikuben med inngangen til den gamle.
 4. Vent til insektene kommer tilbake til livmoren.
 5. Fjern den tomme bikuben.

Den andre metoden er basert på tilstanden til den gamle livmoren. Hvis den er sterk, forberedes en lagdeling, hvis den gamle blir ødelagt. I tillegg må du kvitte deg med alle lukkede dronningceller, med unntak av én. Prosessen bør gjentas i 5 dager, hvor en ny livmor skal vises for å forhindre familiestress.

Så mange forskjellige metoder er tilgjengelige for birøktere, ved hjelp av hvilke det er mulig å forhindre sverming av insekter og gjøre dem kontrollerbare. For at bier alltid skal forbli sterke og produktive, er det viktig å lære ikke bare riktig, men også å bruke de mest effektive metodene i tide..

Reproduksjon av bier ved lagdeling for å øke bigården – video

Previous Post
101 pientä tatuointisuunnitelmaa tytöille
Next Post
Antracnoza cu căpșuni este o boală de carantină periculoasă