15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Når du velger en ku til en bakgård, er det viktig å vite hvor mye melk hun gir per dag.

Den deiligste ferske melken i verden Melk er et rimelig og rimelig produkt, en gave fra naturen. Hvor mye melk gir en ku per dag, og hvilket husdyr er nødvendig for å gi befolkningen i mange land melkeprodukter? Opprettelsen av svært produktive raser og betingelsene for å holde en meieri gjør det mulig å motta opptil 80 liter melk fra en ku under ideelle forhold for fôring og oppbevaring.

Hva bestemmer produktiviteten til en ku

Produktiviteten til en ku avhenger av både dyrenes rase og kvaliteten på fôringen. Å holde en bøtteku i husstanden betyr å ha melk, cottage cheese, rømme på bordet i 10 måneder i året. Det årlige avkommet gir familien kjøtt. Samtidig velges en frisk datter, som blir oppdratt for å erstatte en aldrende og tapende produktivitetskua. Melkeutbyttet og dyrets karakter er arvet. Naboene er klare til å kjøpe en kvige av en god ku.

Flere spesielt produktive raser er kjent i verden:

 • Holshtinskaya – daglig melkeavkastning på opptil 110 kg;
 • Yaroslavl – opptil 62 kg;
 • Kholmogorskaya – opptil 78 kg.

Men dette er den maksimale melkemengden til et individ på toppen av amming under ideelle forhold. Produktive raser krever spesielt fôr og vedlikehold. Lokale raser, mindre produktive, men tilpasset klimaet i regionen, er mer egnet for hjemmegårder. Så en Yakut -ku av liten vekst med lang tykk ull spiser grovfôr og beiter til et stabilt snødekke. Hvor mye melk gir en slik ku per dag? For 2 melkinger 10 liter melk, om vinteren overlever den selv på halm i en kald paddock.

Simmental -kyrne er anerkjent som de beste i verden. De er Sveits eiendom. Med et melkemengde på 5000 l / år har de et fettinnhold på 3,8-4%.

Yakut kyrTegn på høyt melkemengde ved valg av våt sykepleier vil være:

 • kroppen er langstrakt og flat på sidene;
 • bena er lange, magen er lubben, hodet pent, lett;
 • nakken er tynn, brettet hud;
 • ryggen er rett, skjelettet stikker ut, ribbeina er skrå;
 • yveret på kua er glatt, uten sel og dipp, huden og brystvortene er rene, det er bretter, det er en reservasjon for forstørrelse under melking.

Ved undersøkelse skal kua ikke sparke eller rumpe. Dyrets sure natur vil ikke gi glede i kommunikasjonen. Et dyrs angst kan være en reaksjon på smerte ved berøring, dette bør varsle kjøperen.

Hvilken ku regnes som god for en bakgård

Kholmogorskaya kuHovedindikatoren er hvor mye melk en ku produserer per dag. Samtidig er det nødvendig å forstå at naturen har lagt ned amming i genetikken til kyr for fôring av avkom. Melken vi får er beregnet på kalven. Derfor endres melkeavkastningen fra en ku avhengig av tidspunktet da den kalvde, om hun får avkom igjen.

Kua på beitetLike viktig er smaken og fettinnholdet i kumelken. Smaken avhenger av maten som blir matet. Fettinnholdet i melk endres selv under en melking. Først uttrykkes melk med lavt fettinnhold. Den feteste, nederste melken. Dette er det som fjernes til den siste dråpen, og forhindrer utvikling av mastitt i stillestående soner..

Den berømte Vologda -oljen kan ikke fås andre steder enn i Vologda. En spesiell smak som ikke kan forfalskes, blir gitt til melk av lokale urter.

Det er kjent at jo mer produktiv en ku er, jo lavere er gjennomsnittlig fettinnhold i melk. Hjemme er fettinnholdet i melk avhengig av arvelighet, men fôret kan justeres. Øker fettinnholdet i høy og storfe som beiter i skogglader, i steppen med forbs og oversvømte enger. Hvis en ku mottar kli gjærtilsetninger, knust korn og spesialfôr, øker fett- og melkeavkastningen. En ku trenger daglig tilsetning av 70-90 gram bordsalt for å opprettholde balansen..

I Russland bør kjøtt- og meieri Bestuzhev kyr av rasen betraktes som produktiv. Produktiviteten til rasen er 600-700 kg per år. Hjemme veier gobies opptil 700 kg. Rasen er oppdrettet i Samara- og Ulyanovsk -regionene, Tatarstan, Bashkiria.

Fettinnhold i melk hos kyr av forskjellige raserFysiologisk er fettinnholdet i melk hos en ku høyere i den første måneden av amming, deretter reduseres med 2 måneder, men melk blir mer. Fra 4. måned begynner melkeavkastningen gradvis å falle, og kreminnholdet i melk øker. Og dette vil fortsette til sykepleieren gir opptil en halv liter melk. Deretter skjer tørking. Vanligvis starter tørketiden 2 måneder før kalving. Men mens det er melk, kan du ikke kaste melking, men det kan oppstå betennelse i melkekanalene..

Hvordan velge en melkemaskin for kyr

Hvis det er 1-2 kyr i bakgården, klarer vertinnen seg uten en spesiell melkemaskin. Å fjerne melken fra juret for hånd er hardt arbeid. Fingre og armmuskler blir slitne. Det er viktig å melke juret, du kan ikke hoppe over melketiden, neste melkemengde blir mindre. For å lette arbeidet ble det derfor opprettet en melkemaskin. Det pulserer brystvortene under melking og skaper følelsen av å bli suget av en kalv og samler melk i en bøtte..

Bruke en melkemaskin til å melke en kuDet er 2 måter å suge melk ut av juret: under vakuum og klem. Tretaktspressemetoden er fysiologisk lik kalvesuging eller håndmelking. Det skader brystvortene mindre. Alle melkemaskiner støyer. Derfor er det nødvendig å gi kua tid til å venne seg til teknikken, på forhånd, ved håndmelking, sette maskinen i drift. Effektiviteten til installasjonen bedømmes av resultatene:

 • melkingens hastighet og fullstendighet;
 • påliteligheten til å fikse brillene på brystvortene;
 • graden og arten av støy.

Prisen på en melkemaskin for kyr avhenger av installasjonstypen, konfigurasjonen. Kvaliteten på produktene samsvarer ikke alltid med prisen.

Mysteriet om å melke hjemmekona

Melkens sakramentRent kledd, bundet med et forkle med en melkebøtte, vises vertinnen i pennen. Hun stryker kua, sier søte ord til henne, vasker juret med varmt vann, tørker det av med et hardt håndkle. Etter det masserer han, og stryker juret og masserer det med myke, milde bevegelser. Kua slappet av, magen sank, og vertinnen slo seg trygt ned nær sykepleierens ben.

Hvordan melke en ku slik at hun gir all melken? Sakramentet for kommunikasjon mellom et dyr og en person skal ikke forstyrres av fremmede samtaler med kjæledyr. Langsomt og forsiktig frigjør vertinnen juret fra melken. Det tørkes av med et håndkle, brystvortene smøres med teknisk vaselin uten parfyme. Kua strykes og får en bøtte med smakfull brennevin med melmos eller kli. Hvor mye melk en ku gir per dag, avhenger også av hennes kontakt med vertinnen..

Hvordan få mer melk fra en ku – video

Previous Post
Cum se tratează o vacă dacă se constată mastită?
Next Post
Fungicid “Quadris” – o moarte rapidă pentru sporii fungici