15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Kalven står ikke opp, hva skal jeg gjøre, hvordan hjelpe?

ku med kalv Kua bærer fosteret i 9 måneder, og kalving blir en gledelig begivenhet for hele familien. Et slag for bonden når kalven ikke reiser seg, hva skal jeg gjøre, hvilke tiltak skal vi ta? Dette kan skje med en nyfødt og til og med en tre måneder gammel baby. Sykdommer er forskjellige, men tegnene er de samme, og en spesialist bør fastslå årsaken og foreskrive behandling.

Redde en nyfødt

trenger hjelp Ungulate har et instinkt – den nyfødte lå i 15 minutter, hvilte, reiste seg og fulgte moren. Hva om kalven ikke står opp, er treg, ikke beveger seg? Opptil 7% av kalvene vil ikke overleve uten menneskelig hjelp. Årsaken er at når barnet kommer ut, mister barnet oksygentilførselen gjennom navlestrengen. Egne organer åpnes med det første pusten, når det ikke er nok oksygen i blodet, men det er mye karbondioksid. Det er et flott arbeid for en nyfødt å ta det første pusten, å utvide lungene, for å få hjertet til å fungere. Barnet vil gjøre alt dette på egen hånd hvis han ble født frisk.

Hvis du har en første kalv ku, kan arbeid ikke være lett. I løpet av noen få dager er det nødvendig å undersøke kua for korrekt føtale løgn. Begrens proteinfôret slik at kua ikke blir feit og fosteret ikke vokser seg stort. Ved langvarig fødsel må du ringe en spesialist som hjelper til med å redde moren og kalven..

Hjelp til nyfødte

jeg ble fødtI praksis hos veterinærer er det utviklet en algoritme for behandling av nyfødte kalver. Jo raskere du frigjør babyens innside fra fostervann, jo lettere er det for ham å tilpasse seg denne verden. Derfor får alle kalver hjelp til å ta sitt første pust. Alle eksperter vet, hvis en kalv ikke reiser seg, hva de skal gjøre og hvordan de skal gjøre det:

  1. For å hjelpe til med å føde, må du ta kalven ved bakbeina ved bekkenet og senke hodet ned slik at væske kommer ut av det..
  2. Fortsetter å holde overkroppen opp ned, klem lett slim fra nesen og snuten mot utgangen.
  3. Ha preparatet “Respirot” klart, drypp ned i nesen og kinnet.
  4. Hell kaldt vann litt på baksiden av hodet, det bør få deg til å ta et krampaktig pust.
  5. Kunstig åndedrett kan bidra til å utvide lungene hvis du inhalerer luft 10 ganger i det ene neseboret, det andre og dekker munnen med hånden..

Stopp manipulasjoner når som helst, så snart du merker at kalven takler selve tilpasningen. Så snart den nyfødte har pustet, må den gis til moren. Slikker hun, masserer hun og tvinger de indre organene til å arbeide. En sterk kalv reiser seg på bena og suger den første delen av råmelk – i den er hans beskyttelse mot den fiendtlige verden. En svak nyfødt må drikkes fra brystvorten, men ikke med makt. Det er normalt at en kalv står opp innen en time, en svekket baby kan få styrke i 5-7 timer. Det nytter ikke å redde ham lenger. I løpet av denne tiden gjorde veterinæren, ved hjelp av injeksjoner av vitaminer og mikroelementer, alt mulig.

Hvorfor blir en svak kalv født?

nyfødt kalvKua bærer fosteret og fortsetter å produsere melk. Dette er normalt fram til 7 måneders svangerskap. Ytterligere tid bør rettes til riktig utvikling av fosteret. Balansert fôring, vitamintilskudd, daglige turer – betingelser for rask levering av en frisk kalv.

Vanligvis lider store frukter av hypoksi, hvis utbytte var langt og vanskelig.

Ved feil prenatal fôring, sen oppstart, utvikler kalven sykdommer, hvorfor kalven ikke kan stå opp:

  • det er ikke nok hemoglobin og enzymer i blodet;
  • funksjonene i mage -tarmkanalen hadde ikke tid til å utvikle seg;
  • reduserte lunger i lungene, slappt myokard.

Kalven klarer plutselig ikke å stå opp

kalven står ikke oppEn sunn, leken kalv i ammeperioden i alle aldre sies å “falle på beina”. Han kan ikke reise seg, bakbeina hans trekker livløst. Hvorfor falt kalven på beina, hva skal jeg gjøre i dette tilfellet?

Hvis kalven ikke stiger, er det mange årsaker. Bare en veterinær, basert på urin og blodprøver, babyens generelle tilstand, kan diagnostisere og foreskrive behandling.

Hvis muskel -skjelettfunksjonen i leddene er svekket, føles først og fremst lemmene, og avgjør om det er betennelse i leddene. Kanskje ligger årsaken i en punktering, suppurasjon, umerkelig ved første øyekast.

Årsaken kan være et brudd på sentralnervesystemet. Et symptom er depresjon, svak respons på stimuli. En slik tilstand, nær koma, kan oppstå fra sol eller heteslag..

frisk kalvUtilstrekkelig fôring kan føre til rakitt, hvit muskelsykdom og ernæringsdystrofi. Kalvens kropp utvikler seg raskt, nytt fôr er nødvendig hver dag. Selv en sugende kalv henter stadig mat fra moren i materen fra de første dagene.

Rakitt bestemmes av tynning av ribbeina, tennene endres ikke. Samtidig slikker kalvene veggene og prøver å samle de manglende mikronæringsstoffene. Alle manifestasjoner av utilstrekkelig fôring forsvinner med introduksjonen av jod, selen, kritt i kosten av vitaminer fra gruppe B, E, D.

Previous Post
Cum se tratează o vacă dacă se constată mastită?
Next Post
Fungicid “Quadris” – o moarte rapidă pentru sporii fungici