15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvorfor haster ikke leggehøner, hva de skal gjøre, hva de skal mate?

Legghøner i et hønsehus Ofte i fjørfeoppdrett holdes kyllinger for å skaffe egg. Hvorfor verpehøner ikke skynder seg, hva de skal gjøre for effektiv hold av en flokk, vil fjørfeoppdrettere hjelpe til med å forstå med erfaring.

Fysiologi og alder for eggproduksjon for forskjellige raser av kyllinger

Har du kjøpt utavlede kyllinger avlet av naboens ynglehøne eller inkubator? Dette er vanlige tamkyllinger med en gjennomsnittlig eggproduksjon på omtrent 200 egg når de holdes varme hele året. Eggproduksjonen til verphøner per år avhenger av rasen:

 • eggraser av kyllinger, Hisex hvit, Leghorn, Loman Brown gir 300 egg og mer;
 • legghøner og oppdrett av kjøtt vil gi omtrent 200 stykker;
 • kjøttkyllingraser når ikke opptil 130 egg per år.

Kyllingen la egget Følgelig vil produktiv alder for unge dyr være 18, 26 uker, 7-8 måneder. Gjennomsnittlig eggvekt er 55-65 g, men i varmt vær og hos unge dyr er produktet lettere. Hvor mange egg legger en verpehøne per dag? Ikke mer enn en, og ikke hver dag. Den mest produktive rasen av Heinlein legger maksimalt 350 egg mens den skaper ideelle forhold..

En indikator ble registrert da en verpehøne produserte 371 egg per år. Store doble egg er ofte funnet. Prøven med 9 eggeplommer ble unik.

Når flyr verpehøner? Kyllinger er mest produktive i det første leveåret, noe verre i det andre året. Derfor må flokken systematisk fornyes. Toåringer blir tatt for kjøtt og unge dyr blir avvist. Senere blir kjøttet seigt. Opptil 4 år gamle kyllinger lå, men mindre og mindre. Gamle damer lager omsorgsfulle høner.

Riktig ordnet reir for verpehønerEn nedgang i produktiviteten til kyllingflokken er uunngåelig om vinteren. Fysiologisk er dette den verste tiden for avl. Et balansert fôr og tilstrekkelig belysning vil bare øke eggproduksjonen til verpehøns. Under smelting er det nødvendig å akselerere veksten av nye fjær ved å ekskludere korn fra dietten. Fjærdrakten oppdateres raskere, og kyllingene begynner å legge seg.

Korrekt fôring og oppbevaring av høner

Fuglen skal være komfortabel i hønsegården.Kyllinger liker ikke trengsel. 5 personer skal plasseres på en kvadratmeter. Befruktede egg er nødvendig for å klekke kyllinger, en hane under 4 år takler ansvaret for 10 lag. Produktiviteten til flokken avhenger ikke av tilstedeværelsen av en hane.

En temperatur på 22-25 grader er behagelig for kyllinger. I den varme perioden må hønsegården skygges for å ordne et baldakin på turen. Om vinteren bør tilstrekkelig, men ikke blendende lys i hønsegården være 14-16 timer. Vintervandring, bad med aske og sand for bading vil gi trøst til husdyrhold. Hvis du har et spørsmål om hvorfor verpehøner ikke skynder seg og hva du skal gjøre, må du sjekke betingelsene for internering.

Kosthold av verpehøner om vinterenDet er nødvendig å revidere fôringsmenyen og foreta justeringer. Det daglige kostholdet bør bestå av:

 • kornblanding av 40% mais, 20% hvete, 20% bygg, 30% havre – 120 gram;
 • kokte poteter – 100 g;
 • mos – 30 g;
 • kritt – 3 g;
 • kake – 7 g;
 • bakergjær – 1 g;
 • beinmel – 2 g;
 • bordsalt – 0,5 g.

Kyllinger bør ha fullkorn i kostholdet.Den tørre sammensetningen kan opprettholdes ved å mate fôrblandinger for lag, men det er viktig å gi korn separat i en av fôringene..

Om sommeren vil en mos med kli og hakkede urter gi husdyret vitaminer for verpehøner for eggproduksjon. Andre ganger er det nødvendig å bruke forblandinger.

Gi voksne fugler mat to ganger om dagen, og la tørrfôret stå om kvelden en time før sengetid. Om morgenen er forskjellige mash-ups nyttige. Ved overmating vil kyllingene bli fete, og det vil være et problem hvorfor kyllingene har sluttet å legge. Det samme spørsmålet vil dukke opp hvis det ikke er nok fôr. I løpet av dagen hakker og bearbeider fugler produkter hvis de har nok grus eller skjell i en egen mater. Steiner, som kvernstein, maler mat. Vann skal være rikelig, alltid friskt. God absorpsjon av mat blir lettere av fraværet av stressende situasjoner.

Balansert tørt kyllingfôrFor at verpehøner skal spise og haste mye, trenger du et godt kosthold bestående av korn, spesielle vitaminer, greener. Jo mer variert du mater dem, desto større er fordelen. Et tegn på velstand vil være å svømme og flagre i fuglehagen når de ikke vokter fordelingen av mat..

Hvorfor verpehøner ikke skynder seg etter kjøp av voksne

Ofte kjøper husholdninger voksne fugler om sommeren for å få egg med en gang. Hvis de selges av hjulene, blir sannsynligvis fuglene slått på gården som uproduktive. Slike individer kan kaste, ved beina kan du bestemme at de ikke lenger er unge. Da vil den produktive perioden med god omhu gjenopptas om 2-3 uker, men du kan ikke vente på rikelig clutch.

Eggbærende rase av leghornhønsEn stressende situasjon, når flokken holdes fra hånd til munn i pennen, venter på kjøperen og deretter kjøres for å fange, vil ikke legge til eggproduksjon. I dette tilfellet, hvorfor verpehønsene ikke skynder seg, er det klart hva du skal gjøre. Du må være tålmodig og gi full omsorg. Fuglene vil takke deg for omsorgen.

Det er bedre å kjøpe unge dyr for å få ferske egg. Hvis kyllingene legger egg, kan de første små eggene forventes etter 18 uker. Et tegn på en moden høne vil være det formede, pene utseendet på pulleten og en rosa utviklet kam. Hvis kamskjellen er rød, produserer høna allerede..

Hvis kyllingene ble oppdratt fra daggamle kyllinger ved hjemmeavl, er rasen ukjent. Det er derfor unge verpehøner kanskje ikke legger, den biologiske alderen er ikke kommet. Du må vente.

Husfeil som påvirker hønenes ytelse

Antall reir og deres arrangement påvirker produktiviteten. Reir arrangeres på steder der ingen plager kyllingen på tidspunktet for et viktig oppdrag. Kullet skal være rent og mykt. Ett reir er arrangert for 6 personer. Hvis stedet for legging mislykkes, blir eggene spredt, og det er ikke lenge før du hakker. Dette er farlig. Hvis kyllingen smaker på innholdet, vil den jakte på deilig mat. Derfor er det umulig å tillate utseendet av egg uten skjell, helle. Produktiviteten synker, i fremtiden vil det være en trussel om å hakke. Det er nødvendig å legge til mineral dressing.

For å forhindre at kyllinger hakker egg, sjekkes hønsegården hver dag.Hvorfor sluttet verpehønsene å legge med god omhu? Kanskje, med frittgående, organiserte de listige et nytt rede i et bortgjemt hjørne. Etter en stund vil en høne sitte på den og en flokk med uplanlagte kyllinger vil dukke opp. Daglig innsamling av egg og en nøye undersøkelse av området vil fjerne problemet..

Ofte slutter pullets som har begynt å haste å legge. De er mer stresset enn voksne kyllinger. Flytting til et annet hønsehus, utseendet på en hane, et tordenvær med torden forårsaker mangel på egg. Tilsetning av 20 ml eplecidereddik til vann per dag i en uke vil hjelpe.

Under smeltet av pullets om høsten, reduseres produktiviteten til lag kraftig. Det er nødvendig å utelukke korn fra dietten, og nye fjær vil vokse raskere, eggkoblingen vil bli gjenopprettet. Etter begroing, gi korn til fugler med frøplanter for å gjenopprette produktiviteten. Du må mate slike kyllinger 3-4 ganger om dagen..Smelteperiode

For å forhindre at fuglen får smittsomme sykdommer, er det nødvendig å vaksinere seg mot sykdommer som er vanlige blant fugler i regionen. Ved fri-roaming kan du smitte en flokk fra ville duer eller kråker..

Angst og stress hos verpehøner, redusert eggproduksjon, vil forårsake parasitter som har slått seg ned. Hvis kyllingene er rastløse, blir de stadig plukket, det er på tide å sette dem en aske-sandblanding. Fladring i den vil avlaste fjæreter og flått. Intern infeksjon kan fjernes med anthelmintiske legemidler. Rens kyllingkoppen.

Når du velger en leggehøne for en husholdning, må du ta en lett person, som veier 1,5 kg. Fjærene skal være skinnende, tette. Kyllingekam – lys rød.

Riktig fôring av kyllinger for økt eggproduksjon – video

Previous Post
Å bygge et hus for enkeltbier
Next Post
Vi velger blomstrende trær for å skape et unikt landskapsdesign