15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Baytril og andre preparater for slagtekyllinger, bruksanvisning

veterinær førstehjelpssett for slagtekyllinger

Broilerkyllinger klekker, forlater sitt sterile hjem og befinner seg i en verden der det ikke er like behagelig som i en inkubator eller under vingen på en slagtekylling. Det nye antibiotikumet Baytril vil hjelpe dem, bruksanvisningen for slagtekyllinger som følger med i pakken må følges. Denne typen kylling oppnås ved å krysse kjøttraser. Uten rettidig veterinærstøtte er kors dømt til døden, deres motstand mot miljøet utvikles ikke.

Hvordan oppdrette slagtekyllinger uten tap

oppdrett av slagtekyllinger Ofte påvirker infeksjoner og sykdommer den skjøre kroppen på grunn av feil omsorg. Derfor er det viktig å kjenne de farligste symptomene på sykdommer og reglene for omsorg for husdyr. Så kyllingen bør overføres til en brooder med en temperatur på 300 C og med tilstrømning av frisk luft, siden hvis det er oksygenmangel, blir kyllingen uunngåelig syk. Brooder temperatur, belysning opprettholdes i samsvar med utviklingsplanen for squeaks.

Det er viktig å huske at kyllingen den første dagen er steril ikke bare ute, men også inne. Den har ikke nok enzymer og bakterier til å fordøye mat. Derfor blir mat og drikke gitt ut uten overskudd, for ikke å råtne i et svakt mage -tarmkanal..

Hvis du opprettholder regimet, styrker fôret, vokser kyllingene raskt og øker vekten 50 ganger per måned. For 1 kg vekt må du bruke 2 kg fôr. For rask utvikling og helse gjennomføres forebygging. Men ved den minste mistanke om sykdom er kyllingen isolert, kampen for å overleve begynner.

Broiler kyllinger førstehjelpssett

slagtekyllemedisinerNødmedisiner bør ikke tas forgjeves. Dette gjelder spesielt antibiotika..

Den vilkårlige bruken av doseringsformer fører til avhengighet, deres egen immunitet brytes, mage -tarmkanalen nekter å fungere.

Baytril

bytrilAlle antibiotika brukes i samsvar med bruksanvisningen for slagtekyllinger, Baytril – også.

Legemidlet Baytril selges i form av en 10% gulaktig løsning. Mikrober ødelegges av det aktive stoffet – enrofloxacin.

Legemidlet virker på gram-negative og gram-positive mikrober. Slike sykdommer inkluderer:

 • kolibacillose;
 • enteritt;
 • mykoplasmose.

Brukes i en mengde: 50 ml av stoffet fortynnet i 100 liter vann. For små husdyr – 5 dråper per liter vann. Etter tre uker, hvis sykdommen blir kronisk, dobles dosen.

Instruksjoner for bruk av Baytril til slagtekyllinger foreskriver drikkevann med et antibiotikum i 3 dager, etter en ukes pause bør de neste 5 vitaminkompleksene gis for å gjenopprette tarmmikrofloraen.

Legemidlet er effektivt for blandede infeksjoner, salmonellose, men brukes ikke mot streptokokker, ettersom det ikke er effektivt.

Du kan ikke bruke samtidig:

 • mikrolider;
 • tetracyklin;
 • kloramfenikol;
 • Mareks vaksine.

Det er nødvendig å lagre og bruke stoffet i streng samsvar med instruksjonene..

Dithrim

koksidiose hos kyllingerDen doble sammensetningen inkluderer 4% trimetaprin og 20% ​​sulfademizin. På gårdene brukes dette lite giftige stoffet til å behandle koksidiose og eimeriose hos slagtekyllinger. De to komponentene virker i sin tur og gjensidig forsterker hverandre. For slagtekyllinger brukes stoffet til lodding og intramuskulære injeksjoner. Samtidig oppstår ikke betennelse på injeksjonsstedet, forfallsprodukter fjernes på 24 timer.

Fordeler med stoffet Ditrim:

 • effektivt middel for behandling;
 • patogener utvikler ikke resistente stammer, kan brukes til profylaktiske formål;
 • lav toksisitet, tilhører den fjerde faregruppen.

Kalsiumborglukonat

kalsiumborglukonatLegemidlet brukes ved de første tegnene på vitaminmangel. Når slagtekyllinger faller på beina uten ledsagende tegn – ostemasseutslipp fra øynene, skitne fjær. Kalsiumborglukonat for slagtekyllinger er et komplekst preparat, sterilt, for subkutan injeksjon. Innhold i 1 liter:

 • kalsiumglukonat – 200 g;
 • borsyre – 18,5 g;
 • komplekst salt av tetraborat 10 vann – 13 g.

Legemidlet, når det administreres subkutant, har ingen irriterende effekt. Innføringen stimulerer stoffskiftet, har en antiinflammatorisk effekt og får hjertemuskelen til å fungere bedre..

Tromexin

Preparatet i pulver oppløses i vann med fortynningshastigheten for den første behandlingsdagen 2 g per 1 liter vann. På dag 2, 3 reduseres konsentrasjonen med 2 ganger. Hvis symptomene på sykdommen vedvarer, fortsetter drikkingen i ytterligere 2 dager..

Legemidlet Tromexin brukes mot smittsom diaré:

 • bakteriell enteritt;
 • kolibacillose;
 • salmonellose.

Med forbehold om doseringen, er det ingen bivirkninger. Du må følge instruksjonene nøyaktig.

Amprolium

fôring av kyllinger med medisinerSmalvirkende stoff. Det brukes til behandling og forebygging av koksidiose hos slagtekyllinger og unge kyllinger. Legemidlet er et vannløselig komplekspulver som inneholder 30% av det aktive stoffet og 70% av laktose. Den aktive ingrediensen amprolium beholder sin effektivitet i 5 år, forutsatt at den er lagret riktig. Legemidlet brukes som tilsetningsstoff til tørr mat. Pulveret ødelegger parasittene i coccidian -serien ved å erstatte det nære vitamin B1, og dermed forstyrre karbohydratbalansen. Cellene i slimhinnen i aviær mage -tarmkanalen lar ikke det aktive stoffet passere inne, og det skilles ut fra kroppen med avføring.

For kyllinger tilsettes pulveret til fôr eller vann, i henhold til instruksjonene.

Metronidazol

Legemidlet er tilgjengelig i pulver- eller tablettform. Den aktive ingrediensen er svært løselig i vann. For vanning av kyllinger er det bedre å anskaffe en pulverform. Metronidazol har ingen bivirkninger, men ødelegger effektivt infeksjonen – Trichomonella. Legemidlet anbefales å brukes til forebygging av trichomoniasis..

Baycox

sykkelboksLegemidlet er uunnværlig for forebygging og behandling av alle former for koksidiose. Virkestoffet tetrasuril virker selektivt på patogener i alle utviklingstrinn, selv i den intracellulære perioden. Sammensetningen tilsettes drikke og fôr, selv i forbindelse med vitaminpreparater. Baikos brukes i henhold til bruksanvisningen til slagtekyllinger, sammen med andre legemiddelkomplekser, slik veterinæren foreskriver. Det er foreskrevet når nivået av coccidia i kullet er 10-20 tusen / g.

For å drikke, bruk 1 ml 2,5% Baikos -løsning per 1 liter vann. Løsningen kan brukes innen 2 dager..

Etter 48 timer tilberedes en ny løsning. Hvis forbedringene er mindre, kan behandlingen gjentas etter 5 dager..

Trisulfon

jenta trenger hjelpLegemidlet brukes til å behandle koksidiose. Inntak av stoffet reduserer metabolismen i kroppen, produksjonen av nukleinsyrer blokkeres, mikrober dør. Sykdommer helbredes:

 • pasteurellose;
 • koksidiose;
 • kolibacillose;
 • salmonellose.

Trisulfon brukes til å drikke. Fortynn 200 g pulver per 100 liter vann eller 1 ml suspensjon per 1 liter vann.

Vitaminpreparater

vitamin A i matvarerMed mangel på vitaminer ved fôring av slagtekyllinger begynner ikke-smittsomme sykdommer, uttrykt i forskjellige ytre tegn. Derfor er bruk av tetrahydrovit og trivitamin P for profylaktiske og terapeutiske formål obligatorisk. Sammensetningen inneholder de viktigste vitaminene i utviklingen av kyllinger – A, D, E..

Vitamin A øker kroppens motstand mot ytre faktorer. Vitamin D er nødvendig for god kalsiumabsorpsjon. E – forbedrer synet. Trivitamin P tilsettes til fôret, da det absorberes i et oljemedium.

Tetrahydrovit brukes til behandling av vitaminmangel, inneholder i tillegg vitamin C. For kjeler tilsettes vitaminer i drikkeboller når de henger etter i vektøkning. Legemidlet er tatt på betingelse av et balansert kosthold, under tilsyn av en veterinær.

De oppførte medisinske stoffene bør alltid være i førstehjelpssettet, men de bør ikke misbrukes.

Veterinær førstehjelpssett for slagtekyllinger – video

Previous Post
Riktig fôring av smågris fra 1 til 6 måneder
Next Post
Plantarea și reproducerea mesteacănului într-un teren personal