15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan behandle slagtekyllinger hjemme hvis de nyser og hveser

Broilerkylling er syk Når slagtekyllinger nyser og hveser, hvordan de skal behandles, kan veterinæren si etter å ha undersøkt fuglen. Disse symptomene kan bety en dødelig infeksjon og forkjølelse hvis den ikke vedlikeholdes ordentlig. Det vil være riktig å skille syke individer, starte behandlingen med improviserte midler og oppsøke lege.

Boforhold som påvirker fuglens helse

Broilers er ømme fugler og de tåler ikke fuktighet, trekk, kulde i hønsegården. Hvis minst en kylling nyset og hostet, må du ta hensyn til rommets tilstand. Det må være tørt, inkludert sengetøy. Det skal ikke trekke fra gulvet i kaldt trekk.

For å forhindre fjærfesykdom er det nødvendig å følge regler for oppbevaring Varmelamper plasseres slik at varmen er ved trau og i det fjerne hjørnet. Bytt kullet til et nytt. I et trangt rom er det nødvendig å sørge for ventilasjon uten trekk..

Hvis kyllinger blir kjøpt på en stor gård, er de allerede vaksinert mot sykdommer som er vanlige i regionen. Da vil først og fremst voksne bli syke, og dette vil være grunnen til å vaksinere husdyrene.

Det er nødvendig å nøye undersøke den syke kyllingen. Kanskje han bare hakket på et stort fremmedlegeme, og det ble sittende fast i halsen..

Leger snakker om slaktekylling som et tegn på sykdommen

Fuglen hves av forkjølelseForkjølelse kan være en av grunnene til at slagtekyllinger hveser. I dette tilfellet, i løpet av sykdommen, bør temperaturen i hønehuset være over 150 C, søppel skal være tørt. Gi brennesle i stedet for vann. Spray Izatizon eller dets analoger innendørs for å få fuglene til å puste. Broilere med forkjølelse kan nyse og hvesende, veterinæren vil bestemme hvordan de skal behandles. Innånding kan gjøres for alle slagtekyllinger som bruker spesielle røykbomber.

De samme symptomene på slagtekyllinger hvis de blir syke av mykoplasmose. Dette er en soppsykdom, mugg utvikler seg i fuktighet. Under trange forhold kommer sporene som har steget inn i luftveiene og kan påvirke hele flokken. Hvis det oppdages mykoplasmose, brukes antibiotika til slagtekyllinger:

  • streptomycin;
  • tetracyklin serien;
  • erytromycin;
  • lincomycin;
  • spiramycin og lignende.

Antibiotika brukes til behandlingAntibiotika legges til fôret med en hastighet på 2 g per 10 kg fôr. Hvis fuglene ikke blir behandlet, vil det ikke være noen å mate i to uker.

Antibiotikum for behandling av piping og nysing i slagtekyllingerEn mer formidabel sykdom hos slagtekyllinger er kolibacillose, når slagtekyllinger hveser. Hvordan behandle en syk fugl? Hvis fuglen ser nedslått ut, står urørlig lenge og nekter å spise, er det på tide å slå alarm. Bare en lege bestemmer patogenets stempel og foreskriver behandling.

Sykdommen er farlig fordi den ledsages av dødelighet, og de gjenværende individene henger etter i utviklingen, smak av kjøtt endres. Det kan ikke kalles diett, siden bruk av store doser antibiotika til slagtekyllinger kan inneholde rester i muskelmassen. Veterinærer ser årsaken til spredning av sykdommen i manglende overholdelse av vilkårene for å holde fjærfe..

Escherichosis -bakterier kan komme inn i huset med en ny kylling fra infiserte egg hvis det ikke blir observert hygiene i stamfiskhuset. Hva du skal gjøre og hvorfor broilerkyllinger bare klekket pusten. En slik avl kan betraktes som dødsdømt. Det er nødvendig å revidere innholdet i stamfisken, velge et rent materiale når du legger i inkubatoren, uten spor på skallet.

Broiler nysing er et symptom på plager

Chick ble sykNysing av slagtekyllinger reiser spørsmålet om hvorfor og hvordan den skal behandles. Feil vedlikehold, kulde, fuktighet, trekk fører til luftveissykdommer hos kyllinger. De svakeste begynner å nyse først. Det er nødvendig å drikke de syke fuglene med vitaminer. Pulver nesen med streptocid, gni pulveret inn i neseborene. Men slik behandling vil hjelpe i den første fasen av sykdommen. Hos kyllinger, etter nysing, kan bronkitt, som er dødelig for dem, utvikle seg. Derfor er det bedre å drikke unge dyr for forebyggende formål med kloramfenikol og tetracyklin (1 tablett per liter vann), Izathion eller Lozeval.

Kan slagtekyllinger rennende nese smitte?

En rennende nese hos kyllinger overføres til andre personer med alvorlig trengselEn rennende nese blant fans av fjørfeoppdrettere regnes som en fortsettelse av forkjølelse og blir ikke behandlet. Men en rennende nese kan være smittsom og kan kutte husdyr i to under overfylte forhold. Tross alt er det med nesen fuglene klatrer inn i materen og overfører infeksjonen til hele samfunnet. Sykdommen er spesielt utbredt sent på høsten og vinteren av åpenbare årsaker. Sykdommen begynner med svekket kylling som er senket etter i vekt, sent klekket kylling. De har svekket immunitet.

Et symptom på sykdommen er et skittent nebb med tørket skorpe på neseborene. Etter tilstopping av neseborene utvikler sykdommen seg raskt. Ungen starter:

  • nyse;
  • å gjespe;
  • tårene renner;
  • det oppstår en hevelse på øyelokkene.

Kylling må isoleresFuglen nekter å spise og dør. Derfor bør slagtekyllinger med de første tegnene på forkjølelse isoleres..

Generelle regler for å holde broilere når syke fugler dukker opp

Hvis du, mens du fôrer, merker en fugl med uvanlig oppførsel for flokken, bør du se nærmere på. Hvis fjærene er rufsete, utseendet er slurvet, holdningen er nedslått, er det på tide å sette slagtekyllingen i isolasjonsavdelingen og se på ham. Analyser samtidig forvaringsbetingelsene, gjør sanitær rengjøring i hønsehuset og rådfør deg med en spesialist. Hvis broilers nyser og hvesende, hvordan behandles, vil legen bestemme. Du bør følge anbefalingene hans for å redde husdyrene..

Behandling av nysing og pipende slagtekyllinger – video

Previous Post
Riktig fôring av smågris fra 1 til 6 måneder
Next Post
Plantarea și reproducerea mesteacănului într-un teren personal