15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvis du finner ut hvorfor slagtekyllinger dør, kan du redde fjørfebestanden

Massedødelighet av slagtekyllinger I møte med den massive og uforklarlige døden til unge fjærfe, stiller fjørfeoppdrettere, spesielt nybegynnere, spørsmålet: “Hvorfor dør slagtekyllinger?” Det er mange årsaker til dette fenomenet, men tap av kyllinger er oftest forbundet med brudd på vilkårene for oppbevaring og fôring, samt spredning av infeksjoner som er dødelige for fjærfe..

Hvorfor slagtekyllinger dør: årsaken er sykdom

En forutsetning for en sterk storfekyllingpopulasjon er nøye utvalg av kyllinger når de kjøpes eller tas fra klekkeriet. Svake, sykelige fugler kan sees umiddelbart. De er mindre aktive enn sine friske kolleger, spiser dårligere og beveger seg mindre. Hvis vi snakker om å kjøpe fjærfe fra en tredjeparts gård, så er det fare for personer med smittsomme og virussykdommer, med helminteinfeksjoner eller parasittangrep i fjørfehuset. Alt dette er farlig ikke bare for svekkede fugler, men også for ganske levedyktige kyllinger..

En av de mest formidable årsakene til at slagtekyllinger i forskjellige aldre dør er fuglesykdommer. Alle sykdommer er spesielt farlige for unge dyr, siden kyllinger fortsatt har dårlig dannet immunitet, og det er svært lite tid som trengs for å tømme kroppen..

Derfor medfører selv infeksjoner forårsaket av E. coli og hos voksne fugler, som er lette å behandle, hos unge dyr rask dehydrering, svekkelse, rus og død..

Infeksjoner er dødsårsaken til slagtekyllinger For eksempel tar fuglekolera eller pasteurrelose livet av kyllinger på 5-6 timer, ledsaget av:

  • en kraftig temperaturøkning;
  • utseendet av slim som strømmer fra neseåpningene;
  • en type avføring som ikke er karakteristisk for friske fugler;
  • misfarging av skjegget og ryggen;
  • hvesenhet og kortpustethet.

Døden med denne sykdommen er nesten uunngåelig..

Behandling og forebygging av sykdommer hos slagtekyllinger

Bare sykdomsforebygging vil forhindre dødsfall av slagtekyllingerHva skal jeg gjøre hvis slagtekyllinger dør? Hvis fjørfeoppdretteren har lagt merke til formidable symptomer, utføres umiddelbar behandling ved hjelp av kraftige antibiotika. Injeksjoner gis til alle individer i hønsehuset. Døde fugler må kastes.

I de fleste tilfeller kan ikke pasteurellose og andre sykdommer gjenkjennes raskt. For å forhindre fuglens død er hovedfokuset ikke på kampen mot problemer, men på forebygging av dem.!

Det er mulig å stoppe infeksjonen av mange sykdommer ved strengt å observere rensligheten i fjørfehusene. Bur, kyllinger, hønsehus, hager og andre steder der slaktekyllinger oppbevares grundig vasket, rengjort og desinfisert. Alt utstyr, matere og drikkere er desinfisert. Det er viktig å vaske, vaske og desinfisere skoene og klærne til fjørfebonden der han jobber i hønsegården regelmessig..

Broilers kan dø av ormer, lopper, lus og lusFor å forhindre død av fugler fra ormer, lopper, lus og lus, blir slagtekyllinger regelmessig behandlet fra disse parasittene. Forurenset søppel endres, fra tid til annen blir flokken overført til et nytt område for å gå. Gi fuglen muligheten til å ta støvete askebad.

Hvorfor dør slagtekyllinger: mangel på oppmerksomhet og omsorgsfeil

Den største prosentandelen av slagtekyllingdødsfall skjer i de første dagene av kyllingenes liv. Dessuten skyldes dette ikke infeksjoner, men fjærfeoppdrettens banale uoppmerksomhet. Hvorfor dør slagtekyllinger, for i går var de helt friske og aktive? Svaret på dette spørsmålet til en nybegynner fjærfeoppdretter kan inneholde flere årsaker..

Mangel på næringsstoffer, vitaminer og mineraler kan føre til at en fugl dør.En av de vanligste er et brudd på temperaturregimet inne i broderen med kyllinger eller i hønsehuset, hvor den voksne unge veksten ble overført. For kyllinger i de første dagene av livet er en forhøyet temperatur ekstremt viktig, og simulerer å være under en høne. Derfor opprettholder brooderen en modus nær 29 ° C, og deretter, dag etter dag, bør temperaturen synke til 24-23 ° C. Selv kortsiktig hypotermi av kyllinger, som deres overoppheting, er fulle av tap av husdyr.

Massedødeligheten og utviklingen av infeksjoner lettes av overfylt innhold, samt mangel på ventilasjon, noe som forårsaker den raske formeringen av virus og bakterier i den varme fuktige luften.

Hurtigvoksende slagtekyllinger kan ha mangel på næringsstoffer, mineraler og vitaminer. For eksempel, hvis vitamin D er mangelfullt, viser fjærfe tegn på rakitt. Mangler proteinfôr, fugler går dårlig opp i vekt. Feil ernæring og vedlikehold i for sterkt lys kan forårsake angrep av kannibalisme hos kyllinger. Sterkere individer plukker fjær eller til og med hakker på svakere brødre.

Hvorfor dør slagtekyllinger: dårlig kvalitet og feil valgt fôr

Hvis en fjørfebonde plages av spørsmålet: “Hvorfor dør slagtekyllinger i en måned og eldre?”.

Mange fjørfeoppdrettere foretrekker å mate slagtekyllinger med ferdigmat. For en slik diett er det viktig at blandingen er fersk, uten tegn til muggen og mugg, og laget av en pålitelig produsent av kvalitetsråvarer..

Når våtmos er inkludert i menyen med kyllinger, bør de bare gis fuglen fersk og ikke spist bort, slik at kyllingene ikke gnager på gjæret eller råtten mat.

Broilerfôr er alderssvarendeHvorfor dør slagtekyllinger hvis de holdes i gode forhold og mates i kombinasjon med alle vitaminer? Det er ikke nok å gi fuglen en blanding av høy kvalitet og vitamintilskudd, det er nødvendig at alt fôret som mottas er alderssvarende og kan absorberes godt..

Korn til slagtekyllinger og ungdyr av andre raser knuses, grønnsakene som gis blir hakket eller gnidd for å unngå et slikt fenomen som dødelig blokkering av struma og spiserør. For å forhindre dette fenomenet, forbedre fordøyelsen og tilfredsstille fjærfeet i mikroelementer, små grus, kritt, aske, knuste skjell helles i separate matere.

I ingen tilfelle, spesielt i den varme sesongen, bør slaktekyllinger stå igjen uten rent drikkevann..

Ha alltid rent vann i husetPå turområder, når du fordeler grønt fôr, er det nødvendig å utelukke giftige planter fra å komme til nysgjerrige fugler. Men revne gulrøtter, kuttet gresskar, hakket fôrkarer, brennesle, grønn løk og andre hageavlinger er veldig nyttige for kyllinger. De vil ikke bare bli et kjærkomment tillegg til menyen, men også fylle opp vitaminreserver, og løk blir et trygt og effektivt antihelminthisk middel..

Nøye oppmerksomhet på avdelingens vilkår for oppbevaring i de fleste tilfeller bidrar til å forhindre kyllingers død, eller i det minste forhindre at dødsfallene blir massive.

Hva skal jeg gjøre når slagtekyllinger dør?

Hvordan finne ut hvorfor slagtekyllinger dør, og hva de skal gjøre etter fuglens død?

Ved massedød av fugler er det nødvendig å sanere fugler og burHvis det er isolerte tilfeller av død av slagtekyllinger på gården, er det viktig å finne ut hva som forårsaket den triste hendelsen. Derfor, spesielt hvis det er mistanke om en smittsom sykdom eller tilstedeværelse av parasitter, utføres en obduksjon med deltakelse av en veterinær. Resultatet av analysene vil gjøre det mulig å utføre kompetent behandling, vaksinasjon eller forebygging i forhold til resten av husdyrene.

Fullstendig sanering av fjørfehusets territorium, desinfeksjon av hønsehus og utstyr, utskifting av sengetøy og behandling av vegger og gulv med slakket kalk er obligatorisk..

Detaljer om årsakene til slagtekyllingers død – video

Previous Post
Riktig fôring av smågris fra 1 til 6 måneder
Next Post
Plantarea și reproducerea mesteacănului într-un teren personal