15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Planting og omsorg for dekorativ lungeurt i hagen på dachaen

Planting og omsorg for dekorativ lungeurt Å plante og ta vare på dekorativ lungeurt er overraskende veldig enkelt, og selve planten er spesielt etterspurt blant blomsteroppdrettere. Planten tilhører den populære Burachnikov -familien. På grunn av det uvanlige utseendet, fikk blomsten andre navn, for eksempel medunka og pulmonaria. Denne planten har funnet sin anvendelse i folkemedisin. Ulike infusjoner tilberedes ofte fra blader og blomster, som brukes til å behandle mange sykdommer. Les også om eple lungwort!

Beskrivelse av anlegget

frodig blomst Lungeurt tilhører gruppen av små blomster. Plantehøyden overstiger ikke 30 centimeter. Stammen er tett, rikelig dekket med små villi. Rotsystemet er godt utviklet. Løvfellende plater er av to typer. De nedre er grønne med lyse flekker, og de øvre er monokromatiske. Platene er stillesittende. De er dekket med villi på begge sider. Blomstene i lungeorten er lilla, crimson eller blå. Alt avhenger av plantetypen. På slutten av blomstringen, i stedet for knoppene, dannes frukt i form av enkle frø. Eksternt ligner kornene veldig mye på bønner..

Denne planten preges av en stor mengde nektar. Det er denne funksjonen som tiltrekker bier. Det bør også bemerkes at lungwort kan brukes til å lage salater. Bladene på denne planten er spesielt berømte i Storbritannia. De fikk enorm popularitet på grunn av tilstedeværelsen av nyttige sporstoffer, som er nødvendige for riktig utvikling av kroppen..

Lungeurt er en plante hvis frø spres av maur. Dette er nettopp årsaken til utseendet til denne typen blomster på de mest uventede stedene..

Planten er rik på:

 • tanniner;
 • saponiner;
 • solingskomponenter;
 • syrer (silisium, askorbinsyre);
 • rutin;
 • voks;
 • flavonoider;
 • jern;
 • kobber.

nyttige stoffer i lungeurtHjemlandet til denne arten er landene i Vest- og Øst -Europa. Noen av dem finnes i Asia og Sibir. Lungeurt vises tidlig på våren, nesten umiddelbart etter at snøen smelter. Planten vokser godt i skygge og delvis skygge. For at en blomst skal glede seg over blomstringen i lang tid, er det nok å følge de grunnleggende omsorgsreglene.

Beskrivelse av sukkerklump

sukker honningI naturen er det rundt 70 arter av denne plantearten. Men blant et så stort antall vokser bare noen få i vårt område..

En av de mest populære variantene er Sugar lungwort. Planten vokser i skogene i Italia og Frankrike. Det er en flerårig som har store ovale blad. I en voksen plante kan de bli opptil 27 centimeter lange og omtrent 10 centimeter brede. Fargen på bladene er mørkegrønn med sølvfargede sprut.

Traktformede blomster. Alle er samlet i blomsterstander. Et trekk ved denne arten er knoppenes skygge. Blomstringsperioden kan vare omtrent 30 dager. Plantepleie er veldig enkelt. For at en blomst skal glede alle rundt deg, trenger du ikke ha spesielle ferdigheter..

De mest populære underartene:

 • Fru Moon (grasiøse blader og knopper av en fiolett-rød nyanse);Fru Moon's lungwort
 • Dora Barnsfield (dette er den raskest voksende sorten som har lyserøde blomster);Dora Barnsfield lungwort
 • Argenta Group (bladene er nesten helt dekket med sølvfargede flekker, og blomstene er dype lilla);lungwort varianter Argenta Group
 • Silverado (en funksjon som er sølvfargede blader med en rik grønn kant);Lungwort -varianter Silverado
 • Opal (et karakteristisk trekk ved Opal lungwort er de blåaktige bladene, på en stilk kan du se knopper i forskjellige nyanser, men de er stort sett hvite).Opal lungeurt

Det er også andre varianter som er avlet av vestlige oppdrettere. De er forskjellige ikke bare i utseendet, men også i omsorgsreglene..

Det særegne ved det røde og majestetiske lungeurt

rød lungeurtRødt lam foretrekker å vokse på høyere høyder. Hovedhabitatet er landene i Bulgaria, Ungarn og Albania. Ofte brukes busken som en bunndekkende urt. Blomstringsperioden faller i mai og varer i 30 dager. Dyprøde knopper.

Rødlusen har lange jordstengler som kan vokse veldig raskt. Bladene er lysegrønne i fargen. Lengden deres kan nå 15 centimeter. Alle platene er rikelig dekket med fine børster.

Variegated lungwort varianter har rikelig blomstring som kan vare i flere måneder..

Lungwort Majestic er den mest populære sorten. Planten er veldig vanskelig å forveksle med andre arter. Blomsten er preget av lysegrønne blader, som får en gylden nyanse nærmere sommeren. Blomstene er rosa først, men blir blå med tiden. Planten er motstandsdyktig mot ulike værforhold. Buskene gjør en utmerket jobb med lave temperaturer og godt vinter.lungwort majestetisk

Majestetisk er den mest upretensiøse blomsten som kan vokse godt selv i skyggen. Med riktig pleie kan blomsten nå 30 centimeter i høyden og opptil en halv meter i diameter. De første knoppene kan sees i mai..

Beskrivelse av lungwort Leopard og fru Kittle

lungwort deopardDet er en attraktiv flerårig plante som er en underart av Sugar lungwort. Blomstens høyde kan variere fra 15 til 30 centimeter. Buskens bredde når omtrent 35 centimeter.

Medunits Leopard er dekket med to typer lauvplater. De basale er ganske store. De kan bli opptil 27 centimeter lange. Bredden på de nedre platene er 10 cm. Rotplatene er elliptiske. De er festet til lange stilker av en mørkegrønn nyanse. Stengelbladene er sittende. De vokser seg små. Fargen på de øvre platene er lysegrønn med lyse flekker.

Blomstene til lungwort Leopard, som andre varianter, er traktformede. Alle er samlet i racemose blomsterstander. På den samme planten kan du finne knopper i forskjellige nyanser. De får ofte en rosa til lilla tone..

Blomstringsperioden for denne arten er i mai. Frukt, i form av frø, modnes i slutten av juli. Modne korn brytes i 4 deler, hvorfra unge planter vokser.Fru Kittles lungeurt

Fru Kittles lungeurt er en hybridart. Høyden på en voksen plante når 35 centimeter.

Blomster kan være fra lys rosa til lavendel. Løvfulle tallerkener er lange. De blir mørkegrønne med sølvfargede flekker..

Planting og omsorg for dekorativ lungeurt i det åpne feltet

voksende lungeurt i hagenFor at denne planten ikke bare skal se vakker ut, men også blomstre voldsomt, er det nødvendig å plante den ordentlig. Denne prosedyren innebærer valg av tid og sted. Den videre utviklingen av blomsten avhenger av disse øyeblikkene..

Ombordstigningstid

plante lungeurtDen beste måneden for denne prosedyren er begynnelsen av april. Det er i denne perioden at jorda er mest mettet med næringsstoffer som er nødvendige for riktig utvikling av lungeurt..

Denne planten liker ikke vannet jord, så plantingen bør utføres i jord som tørker godt etter vinteren..

Landingssted

vokser hvor som helstSammenlignet med andre utendørs planter er lungwort upretensiøs i belysning. Hun føler seg bra både i halvskygge og i skyggen. Når du planter og steller lungeblomstblomster, må du huske at planten er veldig redd for direkte sollys..

Det beste stedet anses å være et sted nær trær. Du kan også plante en plante fra den nordlige delen av bygningen. Denne plasseringen lar deg beskytte delikate blader mot direkte sollys, noe som kan føre til brannskader..

drenering i plantegropenNår du planter en plante, må du huske at den ikke liker for fuktig jord. Hvis blomsten er i lavlandet, bør lungwort transplanteres til hagesengen, som vil ligge helt øverst på stedet.

Jordforberedelse

Denne typen blomst utvikler seg godt på hvilken som helst jord. Men til tross for dette er det best å velge lerjord med lav surhet. Sandaktig lerjord med høy andel humus anses også som et godt alternativ. Ikke glem drenering før du planter. Et godt lag med småstein eller knust rød murstein må legges i bunnen av fordypningen..

Busker bør plantes i en avstand på omtrent 25 centimeter fra hverandre. Slike indikatorer skyldes det faktum at lungeurt er i stand til å vokse, og dekker dermed alt rundt seg selv..

Gjødsling

trenger fôringNår det gjelder fôring, bør dette gjøres i juli. Det er i denne perioden planten mest av alt trenger befruktning. Det er best å bruke flytende mineralprodukter. De må fortynnes med en hastighet på 20 gram av stoffet per bøtte vann.

Hver blomst trenger en viss omsorg, og lungwort er intet unntak. Selv om anlegget ikke er krevende, må du fortsatt følge reglene.

Irrigasjon

irrigasjonFor mye fuktighet kan påvirke blomsterutviklingen negativt. Derfor bør vanningen av busken gjøres når det haster behov. Antall prosedyrer bør bare økes i den varme sesongen. Dette gjelder spesielt rød lungeurt. På grunn av mangel på fuktighet mister bladene sin elastisitet og begynner ganske raskt å visne og tørke. For ikke å kutte hengende skudd, er det nødvendig å vanne planten hver dag under tørke..

Mulching

En viktig prosedyre som skal utføres om våren. Jorden rundt busken skal være dekket med mulch. For dette må bare naturlige materialer brukes..

Et godt alternativ er:

 • flis;
 • tørt gress;
 • torv, sagflis.

Tykkelsen på mulken skal være omtrent 15 centimeter. Det er denne mengden som kan beskytte røttene mot overoppheting og tørke. Mulchingmaterialer vil også fungere som en god gjødsel og vil ikke tillate ugress å spre seg..

Beskjæring av planter

Stell og dyrking av lungeurt inkluderer fjerning av blader. Denne prosedyren bør utføres umiddelbart etter at planten har falmet. Fjern pilene som knoppene lå på, bør bare gjøres med en skarp kniv. Det er nødvendig å kutte av på en slik måte at det ikke er noen hamp igjen fra stammen. Det anbefales også å nøye overvåke tilstedeværelsen av tørre blader. Når gule plater vises, må de kuttes umiddelbart. Dette vil la buskene ikke bare se pent ut, men også forhindre spredning av soppsykdommer..

Det er forbudt å plukke gule blader, da dette kan skade skuddene.

Når det gjelder overvintring, før det begynner med kaldt vær, anbefales det å dekke planten med en spesiell klut. Dette bør gjøres i lungeurtens første leveår, siden den unge busken ennå ikke har tilpasset seg plutselige temperaturendringer.

Forplantning av blomster

frø plantedybdeFor å vokse en ung plante trenger du ikke å ha visse ferdigheter. Det er en rekke metoder som gjør det veldig enkelt og enkelt å forplante lungwort..

Det beste alternativet er:

 • deling av busken;
 • rhizomsegmenter;
 • frøene.

lungeurtfrøUtbredelsen av lungeurt etter den første metoden brukes hovedsakelig for sukkervariet. For å gjøre dette, om høsten, må du skille flere deler fra busken. Det er viktig å sørge for at hver av dem har nyrer. Hver plante skal plasseres i jorden til en dybde på omtrent 4 centimeter..

Deling av rhizomet er mer effektiv, siden denne metoden lar deg bevare alle blomstens sortkvaliteter. En lignende prosedyre bør utføres om våren. Hver separerte del skal trimmes og plantes i bakken i en avstand på omtrent 30 centimeter.

Frøformering brukes av få. Dette skyldes det faktum at det vil være ekstremt vanskelig å bevare egenskapene til sorten. Hvis du vil eksperimentere, kan du bruke denne metoden, og du kan få et unikt utvalg som ikke vil ligne noen av de eksisterende artene..

Riktig planting og omsorg for lungeurt i det åpne feltet er nøkkelen til en vakker plante. Hvis du følger reglene ovenfor, vil blomsten glede deg over fargerike knopper og en behagelig aroma i lang tid..

Video om egenskapene til voksende dekorativt lungeurt

Previous Post
Agurk ansiktsmaske hjemme – fordelene og resultatene av påføring
Next Post
Proverka
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org