15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vi dyrker laurbær av frø hjemme, etter råd fra erfarne gartnere

laurbær fra frø hjemme Mangfoldet av grønne områder i miljøet er en enestående glede for naturelskere. Derfor vokser de gjerne ikke bare innendørs blomster på vinduskarmer, men også duftende laurbær fra frø hjemme. For noen er denne planten assosiert med et stort tre på bakken av de kaukasiske eller krimfjellene. Faktisk kan laurbær dekorere interiøret i et boareal hvor som helst i verden. For å gjøre dette, bør du nøye studere de grunnleggende reglene for dyrking, ta hensyn til råd fra gartnere og komme i gang med entusiasme. Først vil vi finne ut hvor du kan få laurbærfrø for å plante en plante i en gryte. Og så vurder rådene til gartnere om hvordan du dyrker det innendørs..

Det er interessant at laurbærtreet i sitt naturlige miljø vokser opp til 18 m.Diameteren til stammen når 40 cm. Plantens levetid er omtrent 400 år.

Laurbær fra frø hjemme: utvalg av materiale for dyrking

laurbærfrø modnes Planten formeres på to hovedmåter: ved stiklinger eller ved bruk av frø. Selvfølgelig tar det første alternativet mindre tid og krefter. Eksperter foretrekker imidlertid den andre metoden, siden resultatet som oppnås gir glede uten sidestykke..

For å lykkes med å dyrke laurbær fra frø hjemme, er det viktig å kjøpe plantemateriale av høy kvalitet.. Den må oppfylle følgende krav:

 • stor størrelse;
 • oval form;
 • lengde ca 2 cm;
 • tynn, men kjøttfull membran;
 • holdbarhet – maks 6 måneder (urenset materiale lagres mye lenger).

forberedelse av frø for plantingSiden frø av laurbærblad mister spiringen ganske raskt, er det best å så dem umiddelbart etter høsting. Hvis frøene er kjøpt fra en butikk, er det tilrådelig å sjekke emballasjedato for varene.. kvalitetskontroll av laurbærfrøEldre prøver kan ikke stige. For å få et positivt resultat må du være tålmodig. De sitter ofte lenge i bakken før de slipper grønt. Før planting må frøene renses for skalaer, som beskytter kjernen mot skadedyr og de skadelige effektene av klimatiske forhold.

Det er tilrådelig å oppbevare plantematerialet i et mørkt, kjølig rom med en fuktighet på omtrent 60%.

Fruktbar jord er et pålitelig grunnlag for å nå målet

næringsrik jord for laurbærReproduksjon av laurbær fra frø hjemme krever tålmodighet fra gartneren og nøye implementering av reglene for dyrking av denne planten. Det er viktig å ta hensyn til jordens sammensetning og temperatur der plantene vil vokse. Planten foretrekker en næringsrik jord av løs natur. Hvis bare et surt underlag er tilgjengelig, kan det fortynnes med treaske.

Forbered jorden fra følgende komponenter:

 • løvrike land;
 • humus;
 • tørr jord;
 • torv;
 • sand.

Når du blander jorden, tas de tre første i 2 deler, resten en etter en. Det ferdige underlaget legges ut i beholdere eller potter, hvis diameter er mer enn 10 cm. Etter komprimering begynner de å plante laurbær.

Som toppdressing anbefales det å legge en liten mengde aske til bakken..

stadier av utvikling av frøplanter

Det fine med å plante en staselig plante

frodig laurbærbuskSom en innendørs blomst pynter laurbær ikke bare hjemmet med grønt, men gir også praktiske fordeler. Bladplatene frigjør essensielle oljer i verdensrommet, som har en gunstig effekt på en persons følelsesmessige tilstand. De tygges for å friske opp munnhulen, avkok og medisinsk te tilberedes. For å få et slikt mirakel i vinduskarmen vår, vil vi lære å dyrke laurbær av frø hjemme.

Før plantematerialet senkes ned i jorden, må det helles med varmt vann, kaliumpermanganatløsning eller et spesielt vekststimulerende middel. Når frøene er hovne, plasseres de i underlaget til en dybde på ca 2 cm. Deretter komprimeres det øverste jordlaget og fylles grundig med vann. Før plantene dukker opp, er potene dekket med glass og jorda fuktes regelmessig..

spiring av laurbærfrøI noen tilfeller anbefaler gartnere en annen måte å spire laurbærfrø på. Etter en kort bløtlegging legges plantematerialet i en plastkopp med grov sand. For å isolere planten fra det ytre miljøet, er beholderen dekket med polyetylen. Jorden må holdes fuktig. Frøplantene vil spire om 30 dager. De blir deretter forsiktig transplantert i større potter..

Såing av frø er ønskelig i slutten av januar eller begynnelsen av februar..

Enkle regler for omsorg for frøplanter

ta vare på laurbærplanterSom du kan se, er det ikke vanskelig å plante laurbærfrø, det viktigste er å følge råd fra erfarne gartnere. Men for å vokse en fullverdig plante på vinduskarmen din, er det viktig å passe godt på den.. Det er flere grunnleggende prosedyrer for dette:

 1. Daglig lufting. Den lages ganske enkelt – i noen minutter i løpet av dagen fjernes glass eller film fra krukkene der det blir sådd laurbærfrø.
 2. Kontroll av luft og jordfuktighet. Det optimale nivået oppnås ved vanning og sprøyting av spirene.
 3. Romtemperatur. Siden laurbær er en termofil plante, er det tilrådelig å dyrke den under varme forhold..

skudd av laurbærfrøOver tid plantes laurbær i større potter slik at det blir til et elegant innendørs “tre”. Til å begynne med tilberedes et underlag av humus, sand, torv og torv (det samme som for såing av frø). Et dreneringslag av ekspandert leire, trekull eller ødelagt murstein legges på bunnen av beholderen. Deretter helles den tilberedte blandingen av substratet, planten plasseres i den og vannes rikelig med vann.

For ikke å skade hovedlaurbærroten under transplantasjon, blir plantene fuktet grundig slik at de lett kommer ut av jorden.

vellykket utviklingFørst, innen 2-3 uker, er plantene forsiktig beskyttet mot direkte sollys på de unge bladplatene. Deretter plasseres laurbæren på et åpent og romslig sted, hvor det er mye lys, slik at det utvikler seg vellykket..

ung laurbærbuskEn gang i måneden trenger planten fôring. Det er best å bruke komplekse stoffer av mineralsk eller organisk natur. Prosedyren er spesielt relevant i laurbærets vekstsesong. Gjødsel kan kjøpes på spesialiserte fabrikkutsalg.

Det staselige “treet” i vinduskarmen: det grunnleggende om å ta vare på en voksen plante

laurbær på vinduskarmenMange gartnere har lagt merke til at det er ganske enkelt å plante laurbærfrø hjemme hvis du følger instruksjonene fra eksperter. Men når det vokser opp, er det viktig å fortsette å ta vare på det. Til tross for at planten utvikler seg veldig sakte, transplanteres den hvert annet år. I løpet av denne tiden fyller rotsystemet hele rommet i beholderen der det vokser. Å flytte laurbær til en større beholder bidrar til den raske utviklingen.

laurbær innendørsSiden treet ikke liker tørr luft i rommet, må det sprayes regelmessig. Og en gang i måneden bades blomsten rett og slett i dusjen. For på en eller annen måte å øke fuktighetsnivået i rommet, installeres beholdere fylt med vann ved siden av laurbæren. For enkelhets skyld er de dekorert med kunstige blomster, og skaper dermed et stilig interiørelement..

voksen laurbærplanteEt voksen innendørs laurbærtre trenger regelmessig fôring, som små frøplanter. Mineralgjødsel påføres jorden hver fjerde uke i måneden. Av organiske stoffer har dueskittet vist seg godt. Under prosedyren løsnes også matjorden.

laurbærblomstringFukting av innendørs laurbær utføres med avgjort vann 1 gang i 3 dager fra begynnelsen av mai til september. På senhøsten og vinteren utføres vanning en gang i uken. I varme sommerperioder utføres fukting når matjordene tørker ut. Samtidig kontrolleres vannoverskuddet i jorda. Som et resultat, dekorerer det staselige treet stille interiøret i hjemmet til elskere av grønne områder..

Hvordan dyrke laurbær hjemme – video

Previous Post
Agurk ansiktsmaske hjemme – fordelene og resultatene av påføring
Next Post
Proverka
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org