15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Plante og ta vare på flerårig kveldslys

plante og ta vare på flerårig kveldslys Når du vet hva du skal plante og ta vare på flerårig kveldslys, kan du dyrke en vakker og sunn plante. Dette er en unik kultur som ikke bare har et vakkert utseende, men også har medisinske egenskaper. Hvordan du skal plante og ta vare på flerårig nattlysolje, kan sees på bildet nedenfor.

Beskrivelse og hovedtyper av nattlys

blomsterbed med kveldslys Så snart de ikke kaller en flerårig plante med vakre gule blomster som blomstrer sent på ettermiddagen. Blomsterhandlere kaller det kveldslys eller primula, og folket kalte kjærlig planten “nattlys” og til og med “kveldslys”. Det er mange varianter av nattlysolje – ca 150. Hver sort har sine egne ytre forskjeller og krever noen særegenheter i omsorgen. Blomsten er høyt aktet blant gartnere, den hjelper å dekorere blomsterbedene vakkert.

De mest populære er følgende typer nattlysolje:

  1. Duftende nattlys. Skygge-elskende representant for “nattlyselen”. Sorten er best plassert i nærheten av trær eller en slags baldakin som gir skygge. Den høye planten når en meter i høyden, den går bra i blomsterbed med andre, lavere blomster. Den velduftende kveldsblomsten har veldig store gule blomster, åpne om ettermiddagen og kvelden.velduftende kveldslys
  2. Storblomstret eller toårig kveldslys. Eselet vokser opp til 2 meter, derfor er det veldig populært. Avdekker lyse gule blomsterstander i løpet av dagen, sprer en veldig behagelig aroma.Nattlysrose grandiflorum
  3. Busk kveldslys. Sorten danner sterke stengler ca 90 cm høye, de er svært forgrenede, gule. Om høsten skifter bladene på planten farge fra grønt til burgunder, som ser veldig vakkert ut med blomster.busk kveldslys
  4. Missouri -sorten kom til oss fra den sørlige delen av Nord -Amerika. En staude overstiger sjelden 40 cm i høyden. Planting og omsorg for Missouri kveldsblom er ikke forskjellig fra andre arter. Knoppene er veldig store, som ligner kopper og når 10 cm i diameter. Under blomstring vises en delikat aroma med en liten sitrusfarge. Blomstringsperiode – fra sommer til nesten frost.missouri kveldslys
  5. Den firkantede varianten av primrose ble også brakt til vår region fra Nord -Amerika. Den blomstrer i juni og blomstrer til slutten av sommeren. Vintrer godt, fryser ikke. Det er lett å plante det ved å dele buskene i deler. Høyden på prøvene er ca 70 cm.Nattlysrose firkantet

Vakker kveldsblomst er ikke mindre populær. Blomsten blir opptil 60 cm høy. Små knopper av rosa eller hvit nyanse. Verdien av en plante er ikke bare i skjønnhet. Eselet brukes også i medisin; kosmetiske blandinger tilberedes av det..

Plante og ta vare på flerårig kveldslys

næringsjord til kveldslysPlanten er krevende for god belysning, men den kan vokse i ganske skyggefulle områder. Å plante og ta vare på flerårig kveldslys av forskjellige arter er det samme. Med regelmessig befruktning, løsner jorden, tolererer blomsten frost godt.

Nattlysolje tolererer ikke overflødig fuktighet, så det er bedre å plante det på sandjord eller leir.

Jorda for denne blomsten skal være ganske løs, med tilstrekkelig luftgjennomtrengelighet. Det er nødvendig at vann ikke samler seg i bakken, ellers vil det raskt føre til forråtnelse av blomstens røtter og dets død.

På slutten av vinteren må du forberede sengene med nattlysolje slik at den kan tåle vinteren godt. Luftdelen av stilkene beskjæres uten anger. Nær roten er jorda dekket med en blanding for mulching med et lag på 6-7 cm. Du kan bruke kompost eller torv til disse formålene. Beskjæring hjelper ikke bare med å tåle frost, men regulerer også buskens vekst. Hvis dette ikke er gjort, vil den frodige kvelden primrose “drukne” de nærliggende blomstene..

muggEselet skaper ikke store problemer for eierne når det vokser. Et annet stort “pluss” med denne blomsten er at den sjelden blir syk, skadedyr legger seg praktisk talt ikke på den. Det eneste “onde” som hjemsøker gule blomster er den allestedsnærværende pulverformige mugg.

For det første er alle deler av planten dekket med en hvitaktig blomst. Senere mørkner det, og de berørte bladene og knoppene blir brune. Platene krøller seg, tørker, faller av. De dannede knoppene tørker ut allerede før de begynner å blomstre. For å forhindre mugg, må senger med “nattlysolje” behandles med svovel før knoppene begynner å danne seg. Hvis plakk begynner å danne, bør bladene vaskes med en løsning av såpe og brus.

gjødsel til kveldslysFor at planten skal glede seg med rikelig blomstring, trenger den topp dressing. Det ideelle alternativet er kompleks gjødsel. Om sommeren tilsettes superfosfat med en spiseskje per kvadratmeter. Dette må gjøres før blomstringen begynner. Når de gule knoppene blomstrer, bør du lage en spesiell fôring for blomstrende planter. Det er gunstig å mate nattlys i denne perioden med aske (2 ss per kvadratmeter) eller kaliumsulfat (1 ss per kvadratmeter).

Nattlysolens avlsmetoder

Å dyrke kveldslys fra frø er et blunk. Det er viktig å velge et passende sted for planten..

Såing i åpen mark

kvelden primrose frøFør du planter kvelden primrosefrø, bør du velge det beste stedet. Siden planten er lyselskende, er det best å velge sørsiden. Såing kan utføres direkte i bakken. For å gjøre dette, på sensommeren eller tidlig høst, høstes modne plantefrø. Hvis dette ikke er gjort, vil maurene utføre denne oppgaven selv og spre frøene til “kveldslyset” over hele territoriet til stedet..

Før såing av korn bør humus legges til bakken, samt gjødsel som inneholder tilstrekkelig mengde fosfor og kaliumforbindelser. Deretter graves jorda opp, godt vannet. Såing utføres til en dybde på ca 3 cm, frøene er litt dekket med jord.

Voksende kvelden primrose frøplanter

voksende kvelden primrose frøplanterHver metode har sine egne fordeler. Såing av frø er mye lettere å gjøre. Men hvis du vokser nattlys fra frøplanter, vil den blomstre praktfullt den første sommeren etter planting. Buskene vil være sterke, enorme. Derfor brukes denne metoden ofte av blomsterhandlere når de dyrker en primrose..

Planter, inkludert kveldsblom, bør ikke transplanteres i varmen når den lyse solen skinner..

For å få gode frøplanter, selv om vinteren (i februar), må du så frø i potter fylt med torv. De plasseres i et drivhus eller dekkes med folie for å fremskynde spiring av frø. Når de første bladene vises, fjernes drivhuset, og plantene vannes til 5-6 blader vises. Tidlig i mai vil det være mulig å plante den i sengene. Fordypningene er betydelige, omtrent en halv meter. Tilstrekkelig plass er igjen mellom individuelle prøver for dannelse av busker – 50-60 cm. Etter planting skal spirene være godt vannet.

Del busken

inndeling av kveldslysblomstbuskNattlysolje kan dyrkes vellykket, ikke bare fra frø. Gode ​​resultater oppnås ved å skille buskene til denne blomsten. Dette må gjøres helt på slutten av våren eller allerede i begynnelsen av høsten, når det ikke er varme. Deler av planten er valgt slik at de har krypende røtter med et utviklet vekstpunkt.

Nattlysolje er en så seig plante at den kan transplanteres om sommeren. Blomsten slår godt rot. Buskene visner ikke i flere dager uten å plante i bakken og uten rikelig vanning. Etter planting slår planten raskt rot og begynner å utvikle seg.

Den lyse solfylte kveldsblomsten, med riktig omsorg, vil pryde enhver hagetomt. Hvis du vanner og gjødsler i tide, vil den glede hele sommeren med sin vakre blomstring..

Kveldsblomsterblomst blomstrer – video

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară