15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Disse fantastiske artene og variantene av Volzhanka

typer og varianter av Volzhanka Arten og variantene av Volzhanka er kjent over hele verden. Dette er unike blomster som gjenkjennes av sine fargerike blomsterstander og fine busker. Hva er blomstene og hvordan de er forskjellige, les videre.

Populære typer og varianter av Volzhanka

frodig blomstring av aruncus Et annet navn for Volzhanka er aruncus. Denne planten tilhører hagebruk, lever i flere år og er en ekte dekorasjon av ethvert sted. Dette er blomsten som ikke krever spesiell omsorg, men samtidig utvikler den seg godt og blomstrer voldsomt..

Som et stueplante er det bedre å dyrke Noble Spirit -sorten..

Volzhanka horatio

Volzhanka HoratioDenne planten vokser ikke for høy – opptil 65 cm. Horatio kjennetegnes ved sine originale stengler, som har en rød fargetone. Derfor er blomsten mye brukt til å dekorere blomsterbed og vinterhager..

Det anbefales å dyrke denne sorten på ett sted ikke mer enn 5-7 år. Hvis du tar ordentlig vare, vil blomsten leve i over 10 år, og all denne tiden vil glede deg over den opprinnelige blomstringen. Riktig pleie består i systematisk vanning, spesielt hvis direkte sollys stadig faller på busken. Det anbefales også å mate kulturen med jevne mellomrom..

Kamchatka Volzhanka

Kamchatka VolzhankaUnder naturlige forhold lever denne typen planter i Kamchatka, Alaska, Sakhalin, Fjernøsten, Japan, Korea, Okhotia. Denne blomsten er høy nok. Med riktig pleie når den mer enn en og en halv meter. Ovale blader, frodige blomsterstander, et sterkt rotsystem – dette er hovedtrekkene i Kamchatka aruncus. Blomstring skjer midt på sommeren, frøene modnes i september. Det beste stedet for en busk er delvis skygge. På grunn av dette brukes det ofte til å dekorere blomsterbed i nærheten av hvilke trær plantes..

Volzhanka etusifolius

Volzhanka EtusifoliusDenne arten er en av de minste. Busken blir opptil 27 cm høy. Blomster av hvit eller beige farge er samlet i lange blomsterstander. Bladene på planten er ovale lyse.

Den mest kjente sorten er Noble Spirit. Busken når en høyde på 35 cm. Blomstring skjer på forsommeren. Når de åpnes, får knoppene en snøhvit nyanse. Etter at blomstene visner, forblir blomsterstandene og gleder øyet med sitt dekorative utseende i lang tid. De blir brune, og frø vises inni. For at Noble Spirit skal glede seg av rikelig blomstring, bør du gi den god drenering, samt gjødsle og løsne jorden med jevne mellomrom..

Volzhanka dioicus (dioecious, vanlig): planteegenskaper

Volzhanka dioicusDenne varianten av Volzhanka kommer fra Kaukasus. Til tross for den eksterne likheten med astilba, er planten forskjellig i størrelse og farge på knoppene. De er helt forskjellige, alt avhenger av blomstens kjønn. I Volzhanka dioecious er hunnblomster ofte malt bare hvite, men hannblomster får en beige fargetone. Når det gjelder størrelse, er knoppene ganske store, i tillegg er de mye kraftigere enn Astilbe..

Volzhanka har bodd på ett sted i over 9 år. Om høsten blir bladene dype røde og faller ikke av på lenge..

Dioecious Volzhanka blir opptil 1,9 m høy. Planten kjennetegnes ved lange, jevne stilker. Med riktig pleie vokser busken i diameter opp til 1,1 m. Blader vises fra tykke petioles, som utad ligner noe på bregnerplater.

Det er følgende typer Volzhanka vanlige:

  1. Forest Volzhanka Dzineya fow. Planten kaster ut hvitrosa blomster, når 1,9 m i høyden.
  2. Volzhanka Kneffi. Blomsten elsker vann, vokser ikke mer enn en meter, preges av utskårne forgrenede blader.Volzhanka Kneffi
  3. Misty Lace. Busken vokser opp til en meter i høyden. Den har et pent utseende takket være de lyse grønne bladene. Knoppene har en myk kremaktig nyanse.Volzhanka Misty Lace

Volzhanka blomstrer midt på sommeren. Blomster utstråler en syrlig, men behagelig duft. På grunn av dette sirkler det alltid mange insekter rundt planten. Frø fra Volzhanka høstes i september – da er de allerede helt modne. Korn blir sådd i slutten av november, men det er verdt å vurdere at busken begynner å blomstre først etter noen år..

Varianter av Volzhanka dioecious

I hagen til blomsteroppdrettere kan du ofte se volzhanka dioica og dens interessante varianter..

Volzhanka kokoryshelistnaya

volzhanka koryshilistnayaDette er en liten busk, hvis høyde bare når 27 cm. Planten anses å være underdimensjonert, men samtidig original og sofistikert. Vakre, mørke blader glitrer sjarmerende under solens stråler. Kremhvite blomster dannes på planten. De er plassert over bladene. Blomstring skjer i juni-juli. Denne typen brukes oftest til å dekorere blomsterbed og grenser..

For å gjøre busken vakker og sunn, mate den med organisk gjødsel. Det anbefales også å bruke universelle granulære produkter..

Aruncus perfeksjon

aruncus perfeksjonDenne typen Volzhanka er heller ikke forskjellig i sin store størrelse. Buskens høyde vokser omtrent den samme som kakaolupus. Aruncus perfeksjon har en kompakt form. Blomsterstanden i denne arten har form som en panicle. Knoppene er hvite og tette. Frøene dannes i kapsler, som blir røde når de er helt modne. Denne varianten brukes ofte i landskapsdesignkomposisjoner..

Arunkus perfeksjon ser vakker ut i blomsterbed, nær dammer.

Hvis Volzhanka vokser i et område med et varmt klima, er det ganske enkelt dekket med en film for vinteren. Dette vil være nok til at blomsten tåler lave temperaturer godt..

Mange gartnere snakker varmt om denne variasjonen Volzhanka. Dette skyldes det vakre utseendet og upretensiøsiteten..

Amerikanske Volzhanka

Amerikanske VolzhankaHjemlandet til denne sorten er Nord -Amerika. Planten er ganske høy – nesten en meter. Blomstring skjer på forsommeren. Buskens rhizom er ganske lang, og det legges til ca 7 cm i den hvert år. Denne sorten regnes ikke som å spre seg som den dioecious volzhanka. Bladene er lysegrønne, utskårne. Blomsterstandene samles i lette spikelets.

Volzhanka American har mye færre knopper enn vanlige.

Anlegget har tjent sin popularitet på grunn av det pene utseendet og den lille størrelsen (det tar ikke mye plass på stedet). På grunn av dette er denne varianten den mest populære når du lager landskapskomposisjoner..

Asiatisk Volzhanka

Asiatisk VolzhankaDette er en høy plante som forekommer naturlig i Sibir. En busk når en høyde på to til tre meter. Bladene er dype grønne. De er alle fjærete og små i størrelse..

I motsetning til andre har denne arten små røtter. Blomster samles i kompakte blomsterstander. Med riktig omsorg blomstrer de i juni. Denne sorten er ikke like utsatt for frost som den dioecious Volzhanka. Tross alt er buskens naturlige habitat ikke bare Sibir, men også de østlige regionene i Kina..

De mest gunstige forholdene for asiatisk Volzhanka anses å være et delvis skyggeområde og en fruktbar fuktig jord. I dekorativ kunst brukes den asiatiske varianten til å dekorere vegger og andre vertikale overflater..

I tillegg til artene ovenfor er det mange kunstig avlede varianter. Særpreg ved hybrider er forskjellige knopper, samt en liten kompakt busk, som dyrkes både i vinterhager og innendørs..

Beste hybrider

Populære hybridsorter som i økende grad finnes på vinduene i flere etasjer:

  1. Johannisfest. Dette er en liten busk, hvis høyde ikke engang når 40 cm. Den har myke spredte skudd. Bladene er lyse og store. Den blomstrer i rosa og kremfarger. Formen på blomsterstandene ligner panikler med yndefulle kurver. Sorten tåler godt tørke og varme. Derfor vil selv litt tørr jord ikke skade busken..Volzhanka Johannisfest
  2. Waldemar Meyer. Denne variasjonen er litt høyere enn den forrige. Høyden er innenfor 55 cm. Planten ser gunstig ut under solstrålene: mørke blader skinner vakkert og reflekterer lys. Blomstrer av ekstraordinær skjønnhet vises fra tette røde stilker. Knoppene til Volzhanka er hvitrosa, blomstrer midt på sommeren og blomstrer i 30-40 dager.Volzhan Waldemar Meyer

Vi håper at du har mottatt den mest komplette informasjonen om denne plantetypen, Volzhanka. Mange varianter og typer Volzhanka lar deg velge den som passer best til det valgte leilighetsinteriøret eller landskapsdesignet. Disse plantene vil perfekt dekorere ethvert område og vil bli et ekte høydepunkt i vinterhagen..

Upretensiøs volzhanka for hagen – video

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară