15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Zamiokulkas avlsmetoder hjemme

Zamioculcas i det indre av rommet Zamioculcas er en blomst som vil bringe velstand til huset, populært kalt dollartreet. Hvordan zamioculcas multipliserer hjemme, hvilke betingelser som trengs for dette, kan du lese eller se en video. Det viktigste i reproduksjon er ikke å skynde ting, utviklingen av røtter har pågått i mer enn en måned. Først får planten en knoll, og først da begynner den å bygge opp den grønne massen. Hver neste gren vokser fra en økende knoll.

Avlsforhold

Deling av knoller under transplantasjon Omsorg for zamiokulkas hjemme inkluderer reproduksjon med periodisk transplantasjon i en ny beholder. I dette tilfellet er prosessen med å dele knollene skånsom. De må plantes forsiktig i tilberedte boller med et godt dreneringslag og dekkes på toppen, til nye blader begynner å danne seg..

Alle deler av planten er giftige. Når du arbeider, må du bruke hansker og sørge for at plantens biter ikke spises av dyr eller barn.

Andre måter å få nye planter på er å rotte stiklinger, blader eller kutte knoller. Det må tas i betraktning at enhver avlsmetode er langsiktig. Derfor, hvis spiring skjer i vann, bør den ikke surne. Spiringssubstratet inneholder ikke humus, sterilt, dampet.

I prosessen med å rote, dannes en knute på grunn av næringsstoffene i bladet eller stiklinger. Derfor, når det første unge bladet vises, blir den gamle delen gul og rynker. Dette er greit.

Rooting foregår i varme og lys. For at bakken ikke skal fordampe fuktighet, lages det et lokk over anlegget, noen ganger ventileres det nye anlegget. Vann veldig sparsomt, slik at vannet bare fukter bakken på sidene av glasset.

Hvordan plante zamioculcas hjemme

Zamiokulkas saplingHvis blomsten har vokst opp og oppdretteren ikke trenger nye prøver, forstyrrer ikke røttene. Gryten er enten kuttet eller ødelagt, planten fjernes og plantes i en ny bolle, litt større enn den gamle.

Hvordan forplante zamioculcas hjemme når du planter en voksen plante? Legg hver knoll i en egen bolle. Jorden tas lett og fruktbar. Tilsett humus og ekspandert leire til sammensetningen av like deler:

  • torv;
  • løvrike land;
  • sand;
  • torv.

Det er bare nødvendig å plante planten om våren i grunne potter, hvorav en fjerdedel av høyden er opptatt av dreneringslaget..

For transplantasjon kan du dele buskene ved å demontere de sammenflettede røttene forsiktig, eller du kan kutte knollen. Hvis knollen har mer enn en sovende knopp, deler den seg i to. Deler tørkes, drysses med kullstøv, plantes i en liten gryte. Du kan vanne bakken for første gang på 3 dager, litt.

Enhver transplantasjon og overføring av en blomst er stressende, og det tar tid før den får tilbake sitt sunne utseende. Derfor vokser blomsten til den deformerer potten. Hvis du planter zamioculcas i en stor bolle til den er full, blir det ingen vekst av grener.

Reproduksjon av zamiokulkas ved stiklinger og blader

Reproduksjon av zamiokulkas ved stiklinger og bladerDet er lettere å forplante zamiokulkas med et blad eller en skjæring, som praksis viser. For å gjøre dette trenger du ikke å skade planten med en transplantasjon. En skarp kniv kan brukes til å skille én stift som er dissekert. Hvis du kutter den i segmenter som har vekstknopper, så er dette stiklinger. Den øvre stilken kan inneholde mange kniver. Og jo høyere skjæring, desto mer vellykket forankring..

Hjemme multipliserer zamioculcas både i vann og i et spesielt underlag. I dette tilfellet er det viktig at tuppen av petiole ikke råtner. For dette tilsettes aktivt karbon eller et soppdrepende middel til vannet, som undertrykker forfallsprosessen. Det tar en måned eller mer før røttene dukker opp. Rooting kan også gjøres i ren våt sand eller sphagnummos.

Roter bladplatenBladblad for forplantning kuttes med et sterilt instrument med et stykke av stilken. De kan rote i vann eller direkte i et sterilisert underlag. Slik forankring vil vare 2-6 måneder, du må være tålmodig mens knutene vokser ved foten av bladet.

Hvis den øvre delen av bladet er plantet med flere bladblader, vil utviklingen gå raskere. Men så må hvert ark plantes i et eget glass og gi en støtte. Det skal være et dreneringslag i oppvasken, en åpning for drenering av vann. Stilken legges i en lufttett pose eller under en krukke. Noen ganger ventileres anlegget, vannes tynt langs veggene i fartøyet. Og bare når det første bladet vises, blir lyet fjernet.

Reproduksjon av zamiokulkas blad – video av fire deler

Del 1.

Del 2.

Del 3.

Del 4.

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară