15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvorfor tørker croton og faller blader

Croton i samme potte med andre planter Dekorative crotonblader, som treffer både kjennere og nybegynnere innen blomsteroppdrett med en rekke former og farger, er dette det viktigste kjennetegnet ved et stueplante. Når crotons blader tørker og faller, og den eksotiske kjekke mannen som nylig dekorerte rommet mister mye av attraktiviteten, har eieren mange grunner til å bekymre seg..

Crotons blader tørket og falt av På den ene siden er bladfallet fra de nedre etasjene i stammen en naturlig prosess, som nødvendigvis ledsages av utseendet på nytt løvverk på toppen. Croton -eieren må slå alarm hvis:

  • skudd blir raskt nakne;
  • selv ungt løvverk tørker og dør;
  • tuppen av bladene tørker på croton;
  • gulning og visning vises som flekker i midten av bladplaten eller langs kantene;
  • gevinsten har ikke tid til å kompensere for tapene.

Hvorfor tørker crotonblader? Hva er feilene blomsterhandleren har gjort, og hvordan du kan fikse situasjonen?

I de fleste tilfeller bør årsaken søkes i strid med planteomsorg, endringer i betingelser for forvaring, for eksempel ved endring av sesongen eller flytting av croton til et annet rom. Noen ganger påvirkes innekulturen av insekter som påvirker løvverkets tilstand negativt og presser hele planten.

Vannfeil: Croton blader tørker og faller av

Som oftest blomstrer oppdrettere som observerer at deres spraglede croton, i motsetning til alle andre planter, har mistet bladene, og løvet som har mistet turgoren gradvis visner, ikke vanner kjæledyret sitt nok.

Jordkulen i gryten må være konstant fuktig. I større grad om sommeren, og i mindre grad om vinteren, men det er umulig å la jorden tørke helt ut. Hvis croton vannes ofte, men bare overflatelaget er fuktet, vil vekstpunktene til røttene være i forhold til fuktmangel, noe som umiddelbart vil påvirke kulturen og løvet, i utgangspunktet.

Croton løvverk er hans “signalflagg”, hvoretter du kan forstå hva helsen til innendørs skjønnhet er, om omsorgen er riktig etablert, og om omsorgen er tilstrekkelig.

I høst-vinterperioden bør vannet croton holdes på et minimum.Tørr jord under croton er et tegn på forestående katastrofe. Men overflødig fuktighet er heller ikke den beste faktoren for kulturutvikling. Overflødig vann er spesielt farlig i den kalde årstiden..

Det er mulig at svaret på spørsmålet: “Hvorfor faller Crotons blader?” vil bli nøyaktig overdreven vanning i høst-vinterperioden. Fra konstant opphold i et vått underlag utvikler rotfokus på røttene, døde områder vises. Som et resultat slutter planten å motta nok næring, og crotonbladene tørker og faller av..

Det er ikke vanskelig å forhindre problemet. Hvis det dreneres vann i glasspannen en halv time etter vanning, må det dreneres, og når croton plantes, er det et tykt lag med drenering i bunnen av potten. I tillegg må du ikke glemme at når temperaturen synker, reduseres vanningsinnholdet.

Crotonblader faller fra tørr luft

Liker planter og tørr luftBlant årsakene til at Croton går tørt, er det ofte en blomsterhandlerfeil som overdreven tørrhet i luften i rommet, for eksempel i vintermånedene, når oppvarmingen er på..

Og på denne tiden, og om sommeren, må planten skjemmes med en varm dusj, som de tar avgjort mykt vann for. En nyttig hygieneprosedyre for en eksotisk gjest vil tørke arkplatene med en fuktig klut. Og for å befukte luften, er det praktisk å bruke spesialiserte husholdningsapparater eller sette gryten i et brett med våt mose eller ekspandert leire.

Croton føles bra i et rom med høy luftfuktighetHvis høy luftfuktighet konstant opprettholdes i rommet der planten ligger, er det lite sannsynlig at blomsterhandleren merker at spissene på bladene på croton tørker opp, eller at løvet faller for tidlig tidlig. I dette tilfellet lever greener mye lenger enn under normale innendørs forhold..

Å holde seg i tørr luft svekker planten og provoserer angrep på croton av et så farlig skadedyr for innendørs avlinger som edderkoppmidd. Dette er en annen grunn til at Croton -bladene tørker og faller av..

Hvorfor crotonblader tørker når forholdene endres?

Noen ganger glemmer blomsteroppdrettere at endringen i vær og årstid utenfor vinduet også påvirker innendørs planter..

Unge krotoner i vinduskarmenVed å stille spørsmålet: “Hva skal jeg gjøre hvis bladene til croton faller av?”, Bør blomsterhandleren ta hensyn til plantens temperaturforhold:

  1. Når rommet er kaldere enn +14 ° C, hemmes vekst og andre livsprosesser i en slik grad at spissene på crotonbladene tørker ut, og deretter kaster planten løvet helt..
  2. Ved temperaturer over +24 ° C og lav luftfuktighet kan du se hvordan crotonbladene har falt.

Krotoner i potter på gårdsplassenCroton senker bladene i direkte sollys. Når denne virkningen er kortsiktig, vil det ikke skje noe dårlig. Det er verdt å gå tilbake til delvis nyanse, elsket av planten, og bladene vil gå tilbake til sin opprinnelige elastisitet og skjønnhet. Men langvarig soling under de brennende strålene fører til undertrykkelse av blomsten. Som et resultat faller blader fra croton..

Hvis du ikke returnerer blomsten til behagelige forhold, vil situasjonen forverres til hjemmeplantens død..

Det er mulig at Croton mister løvverk, mangler ernæring. Nedadgående blader, selv under vanlige forhold og med tilstrekkelig vanning, indikerer behovet for å transplantere eller mate en stor romavling.

Video om problemene med croton omsorg

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară