15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Bougainvillea – en tropisk skjønnhet i den gamle verden

Bougainvillea i landskapsdesign For to århundrer siden overrakte den franske navigatøren Louis Antoine de Bougainville og naturforskeren Carnerson Europa en eviggrønn blomstrende plante som foreviget navnet på den reisende i navnet. Bougainvillea, en regnskogsboer fra Brasil, vakker, men en dame med karakter.

Betingelser for å holde bougainvillea

En tropisk plante i naturen er representert av små trær, busker og vinstokker. Flere varianter har slått rot i kulturen, noe som gjorde at oppdrettere kunne tamme planten og lage hybrider. Bougainvilleas er verdsatt for dekorative bladblad – modifiserte blader som ligger rundt en liten blomsterstand. Rammebladene er malt i lyse lilla nyanser. I kulturen er fargepaletten uuttømmelig. Tropicanka slo seg ned på vinduskarmer, i drivhus og vinterhager.

Bougainvillea blomstrer Landbrukskrav:

 • temperaturforhold-vegetasjon ved temperaturer over 120 C, blomstring trenger 21-270 C, hvile ved 5-10, mens en kort eksponering for null temperatur er ødeleggende;
 • tørt solfylt vær uten langvarig regn;
 • mangel på trekk og sterk vind;
 • vanning med rikelig med mykt avgjort vann, men uten stillestående overdreven fuktighet;
 • romslige rom, gratis overnatting;

Hvis vilkårene for å beholde bougainvillea ikke er oppfylt, slutter den å blomstre og feller bladene..

Bougainvillea, reproduksjon hjemme

Bougainvillea frøkasserI sine innfødte regnskoger bærer sommerfugler og kaliberfugler plantefrø gjennom skogen. En gang under gunstige forhold vises en spire. Alle vinstokkene i internodene er i stand til å slå rot, og grenen slår rot, en lagdeling vises, som vokser over tid.

I kulturell avl bruker de:

 • reproduksjon av frø;
 • stiklinger;
 • reproduksjon med forankrede lag.

For hybrider beholder vegetativ forplantning de resulterende dekorative egenskapene helt. Frø hjemme er vanskelig å skaffe, og de er veldig små, de er i esker.

Voksende bougainvillea fra frøForbered et sterilt underlag av torv og sand i like store mengder. Bløtlegg frøene i en vekstfremmende faktor før du sår. Ordne bunnvarmen til frøplantebeholderen. Underlagets temperatur bør være 27-300 C, frøplanter vil dukke opp om 2-3 måneder. Derfor bør bollen som bougainvillea utvikler seg fra frø, dekkes ovenfra fra tørking av jorden, men regelmessig ventilert og fuktet med en fin spray over overflaten. For såing om vinteren må beholderen belyses med en lampe i en avstand på 25 cm fra bakken.

Stiklinger brukes om våren og i sommermånedene. Lignified skudd er gode. Den grønne stilken er skåret på skrå under knoppen. Operasjonen utføres under sterile forhold. Etter å ha tørket litt, kutt og fjern de nedre bladene, behandle kuttet med en rotform.

Blandingen for poding må være steril:

 • torv – 35%;
 • arkjord – 35%;
 • torv – 20%;
 • kvartssand – 10%.

Reproduksjon av bougainvillea ved stiklingerStammen senkes til den andre knoppen i underlaget, et drivhus med en temperatur på 250 installeres over den, luftes og holdes fuktig. Etter en måned vil røttene dukke opp og stilken er klar til å overføres til en permanent bolle..

Callusformasjon på en bougainvillea -stilkPå en annen måte formerer bougainvillea seg ved at stiklinger spirer før callus dannes i vann. Planten, klar for forankring, plantes umiddelbart i en gryte. I dette tilfellet er høy luftfuktighet rundt toppen av stiklingene viktig. Spiring i vann er ikke alltid vellykket. For unge planter bør sand tilsettes vanlig jord..

Den enkleste måten å avle bougainvillea er å rote kvisten, dra fordel av plantens evne til å gi luftrøtter i internoder. Hvis busken vokser i det fri, er det lett å rote kvisten, det er nok å ta en voksen kvist som ikke er helt grov, kutte barken og feste lagene i bakken.

Rooting av bougainvillea kvisterHell en haug jord på toppen, og løft toppen. En og en halv måned vil gå, og du kan forsiktig fjerne kvisten som er skjegget fra røttene, skille den fra hovedbusken og plante i forberedt jord.

Jo mer plass, jo raskere vokser vintreet. Men den vil blomstre først etter å ha fylt hele jordens volum med røtter. Derfor økes beholderen for hver transplantasjon, og oppnår en balanse mellom veksthastigheten og antall blomster..

Hvordan rote hvis bougainvillea vokser på en vinduskarme? Deretter kan du velge en moden kvist, bøye den forsiktig og senke den ned i en spesielt suspendert bolle på nivå med den avskårne barken. Ellers er alt det samme.

En måte å avle bougainvillea påEn mer praktisk måte er vist på bildet. Innsiden er et lag med vått underlag. Etter rooting kuttes kvisten med en beskjærer og overføres til den tilberedte potten. Det øvre skallet er kuttet og røttene ordnet uten skader.

Det er viktig å huske at uansett hvordan røttene oppnås, er de veldig delikate og skjøre. Overføring til en ny beholder må utføres nøye. Novosadka må fortsette å være dekket fra tørking, røttene fungerer ikke ennå. Åpne gradvis, vant til vanlig innhold.Litt flere og unge planter kan transplanteres

Omsorg for ung busk

En ung plante trenger omsorg. Unge grener må dannes, det er mulig at ekstern støtte vil være nødvendig. Hvis busken er sunn, begynner den å blomstre raskt. Derfor er det nødvendig å lage trådspaljer. Til salgs er det spesielle stativer laget av plast i form av et gitter.

Kronen til en ung plante må dannesI vekstprosessen dannes vanligvis et tre av naken bougainvillea. Vakker, mer brukt som et vintre. En forutsetning for å få en vakker plante er dannelsen av kronen. Beskjæring av grener etter blomstring, når de går til hvile, er nødvendig. På våren, når nye stengler vokser, blir de forkortet, noe som tvinger planten til å forgrene seg og gi den ønsket form..

I løpet av sommeren fjernes også kvister som slår ut av sammensetningen. Bougainvillea tar beskjæring godt. De opprettede bonsai -trærne er en dekorasjon av enhver sammensetning.

Unge planter av bougainvillea har blomstretPlanten transplanteres forsiktig i en stor bolle, mens du bruker jorda til sammensetningen:

 • bladland – 2 deler;
 • torvland – 2 deler;
 • humus – 1 del; sand – 1 del.

Kullflis og vermikulitt vil ikke forstyrre. Topp dressing om sommeren bør gjøres regelmessig, bruk universalgjødsel. Vann, men ikke hell, og planten vil takke deg med blomstring.

Bougainvillea i drivhuset – video

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară