15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvor mye vanskeligere er det å dyrke brugmansia fra frø enn fra stiklinger

vokser brugmansia fra frø Å dyrke brugmansia fra frø er ikke en så vanskelig oppgave. For at blomsten skal være luksuriøs og glede eierne i lang tid, er det nok å ta hensyn til enkle anbefalinger. Da vil planten bli en ekte dekorasjon av enhver hage og personlig tomt..

Voksende brugmansia: fra frø, stiklinger

For raskest mulig gyting av frø og god vekst av unge planter, er det nødvendig å tilberede riktig jordblanding. Hjemlandet til blomsten er den sørlige delen av Amerika, hvor den vokser på lett, ikke spesielt næringsrik jord, som er leir. Derfor må noe lignende utarbeides før landing..

For å gjøre plantene lettere å transplantere i separate beholdere, er det bedre å så en kassett med celler for såing.

For å tilberede potteblandingen må du ta:

  • leirejord – 1 volum;
  • vermicompost, som kan erstattes med humus – 1 volum;
  • torv – 2 bind.

Alle komponenter må blandes grundig. For desinfeksjon, hell substratet med en lett løsning av kaliumpermanganat. Først etter det kan du trygt så frøene til brugmansia.

Så frø

brugmansia frø Det er nødvendig å forplante brugmansia med frø fra januar til slutten av mars. Plantematerialet bør først holdes i en vekststimulator for å øke spiringen. For dette er Epin eller Kornevin egnet. Den tilberedte jordblandingen er litt fuktet, løsnet, frøene er lagt ut i hull 1 cm dype. Det er et mellomrom på 3 cm mellom hulene. Hold beholderen under en film på et godt opplyst vinduskarmen.

Såing av brugmansia med frø gjøres best i dype beholdere..

På slutten av vinteren er dagslyset kort, så kornene til brugmansia må i tillegg oppbevares under en ultrafiolett lampe i 2-3 timer. De første skuddene vises om en måned. Etter det åpnes beholderen for å gi frisk luft..

frøplanter fra brugmansia frøInntil spirene blir sterkere, må du herde dem. For å gjøre dette må du fjerne drivhuset i noen minutter og gradvis øke ventilasjonsperioden. Hvis været er bra i slutten av april og i begynnelsen av mai, tas beholderen med brugmansia ut i gaten.

Stiklinger

brugmansia fra stiklingerMed denne formeringsmetoden bør bare lange skudd på 15-25 cm brukes. De skal være årlige med en knopp på toppen.

Stiklinger fra flerårige skudd kan også tas, men da begynner planten å blomstre senere, omtrent et år etter planting..

forankret stilkDu må skille plantematerialet helt i slutten av mai eller i begynnelsen av juni. Tilberedte stiklinger legges i vann og oppbevares i et mini-drivhus til røttene dukker opp.

Plante frøplanter og ta vare på det

plukke frøplanterFrøplanter av brugmansia vokser sakte. De trenger bare å bli transplantert når høyden når 5-6 cm.

En viktig prosedyre for omsorg for en plante er plukking. Det bør utføres når det dannes 4 blader på plantene. Det bør transplanteres i dypere og mer romslige potter, alltid med et dreneringslag i bunnen. Det er ikke verdt å ødelegge jordklumpen under transplantasjon, for ikke å skade de unge røttene. Jorden for planting må være fuktig og næringsrik.

Hvis brugmansia mangler lys, vil dette føre til misfarging av løvet og forlengelse av skuddene..

Vanning av frøplanter

Brugmansia har store bladplater som fuktighet fordamper gjennom, så blomsten krever rikelig vanning i varmt vær. I det kalde halvåret vannes vannet moderat. Det er viktig å sikre at jorden ikke tørker ut, men heller ikke for våt. Akkumulering av vann kan føre til blomstens død. Varmt vann er egnet for vanning..

Gjødsel

gjødsel for brugmansiaDen første fôringen av frøplanter bør utføres bare 2 måneder etter spiring. For dette brukes gjødsel med en liten mengde nitrogenforbindelser. Toppdressing utføres en gang i uken. Når brugmansia når 5 måneder, kan komplekse forberedelser gjøres for å sikre god vekst av blomsten..

Omsorg for en voksen plante hjemme

voksen planteomsorgBrugmansia er en av de lyseglade blomstene. Når dagslysetiden er kort om vinteren, fjernes planten til et kjøligere sted til våren kommer. En slik sovende periode vil komme blomsten til gode..

Siden brugmansia elsker varme, er temperaturavlesninger under + 50C ødeleggende. De mest gunstige forholdene for en blomst om sommeren er +22 – + 250C. Om vinteren kan antallet på termometeret reduseres noe..

Å holde en blomsterpotte i nærheten av varmeenheter frarådes sterkt..

Pleiefunksjoner:

  1. Irrigasjon. I den varme halvdelen av året, mens brugmansia vokser aktivt, vannes det rikelig. Med blomstring av blomster reduseres vannmengden. Om vinteren er vanning svært sjelden. Det er bare nødvendig å utføre vanningsprosedyren i oppvarmingssesongen når jordens øvre kule tørker godt.
  2. Overføre. Når du dyrker brugmansia ved hjelp av stiklinger, bør jord og kapasitet endres flere ganger i sesongen. For dette brukes “omlastning” -metoden. Dermed vil en ung blomst raskt slå rot på et nytt sted og vil glede deg med rikelig blomstring. Samtidig må det tilsettes litt mineralsk dressing eller kyllingavfall i gryten..
  3. Substrat. Denne arten tilhører gruppen av raskt voksende planter. Derfor, for at den skal utvikle seg riktig, må du bruke jord med mange næringsstoffer. Brugmansia har ingen krav til jordens surhet. For å plante en plante er et kjøpt substrat eller en blanding av vår egen produksjon basert på kompost, torv og elvesand, tatt i like store mengder, egnet..

I perioden med knoppdannelse er det nødvendig å gjødsle kulturen ved hjelp av mineralforbindelser som er rike på kalium og fosfor..

brugmansia blomstrer av frøMed litt innsats vil en vakker, eksotisk plante kalt “englenes trompet” vokse fra frøene til brugmansia. Med riktig omsorg vil treet glede seg over sin unike blomstring flere ganger i året. Du kan observere denne fantastiske prosessen gjennom sommeren og helt til slutten av desember.

Brugmansia -transplantasjon i åpen mark – video

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară