15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Omsorg for stikkende pære hjemme: reproduksjon, vanning, fôring, temperatur

ta vare på stikkende pære hjemme Riktig stell av stikkende pære hjemme er nøkkelen til en vakker og sunn plante. For at en blomst skal glede seg lenge med sine utrolig vakre knopper, bør du følge vanningsregimet og gjødsle rettidig..

Temperaturkontroll og belysning

stikkende pære hjemme Når du bestemmer deg for et sted som er egnet for en kaktus, bør det forstås at planten ikke liker hyppige omorganiseringer, på grunn av dem utvikler den seg dårlig. Fiksen elsker sollys og godt ventilerte steder. Hun er ikke redd for lave temperaturer. Det eneste en kaktus er redd for er vann. Overflyt er ødeleggende for ham.

Opuntia lager fuktreserver i løvet, så en langvarig tørke er ikke forferdelig for det..

jord for kaktusDenne typen kaktus vokser godt på jord, selv med en litt sur reaksjon, som ikke er veldig fruktbar. Det er viktig at jorda på det valgte stedet er løs og godt drenert. Det vil ikke være overflødig å legge småstein eller sand til plantingsstedet slik at vannet ikke stagnerer og kaktusens røtter ikke råtner.

Temperatur

innendørs prikkete pære på gatenHvis du vokser en plante innendørs, vil det om sommeren føles behagelig i hvilken som helst del av leiligheten, uavhengig av været. I vintermånedene bør den optimale temperaturen for stikkende pærer være 6-70 C, ikke høyere. I hagen eller på plenen vil planten overleve i frost som ikke er lavere enn -10 ° C.Hvis vinteren er mer alvorlig, er den stikkende pæren dekket med grener, falne blader.

Belysning

blomstre i godt lysHvis figen vokser i huset, må den finne et sted med sterkt sollys som den trenger for å vokse godt. Det er bare nødvendig å “venne” planten til det gradvis. Hvis kaktusen er planlagt plantet på stedet, må du velge det mest opplyste området som skal beskyttes mot vinden..

Omsorg for stikkende pære hjemme

En vakker kaktus er ganske upretensiøs i innholdet. For figenblomsten er to forhold viktige: god belysning og vanning uten overflødig fuktighet. Kaktus har ikke flere krav.

For å rengjøre hendene for usynlige torner, bør du bruke varmt vann og vanlig såpe..

Vanning av prickly pear

vanning stikkende pæreVanning er et viktig punkt i stell av kaktusen. Den tornede blomsten bør vannes regelmessig. Når de holdes hjemme i den varme halvdelen av året, blir fikser bare vannet når jorden tørker godt. Hvis lufttemperaturen synker til +60 C, kan du helt glemme å vanne planten. Om vinteren kan en kaktus fra mangel på fuktighet visne bort, men så snart du vanner den, blir den elastisk igjen..

Gjødsel

gjødsel for kaktusKaktusfôr påføres fra mars til april og hele sommeren. For dette er det bedre å bruke gjødsel der en lav prosentandel av nitrogenforbindelser. Etter fôring, ta en pause i ca 14 dager. Slik befruktning vil tillate planten å motta alle nødvendige sporstoffer, noe som vil føre til rikelig blomstring..

Hvis jorden har en alkalisk eller nøytral reaksjon, tilsettes noen få krystaller av sitronsyre til vannet for vanning, den kan erstattes med juice fra fersk sitron.

Skadedyr

skadet kaktusDen vanligste sykdommen hos tornede planter er en soppinfeksjon. Skiltene er mugg, mørkede områder. Hvis de vises på stikkende pærer, må planten ødelegges, og resten av prøvene må straks sprayes eller vannes med et soppdrepende middel..

Soppen angriper ofte piggerroten. Hvis det har dannet seg små “kviser” på røttene, betyr det at nematoder har slått seg ned der. Alle hevelser fjernes, roten vaskes under varmt vann, drysses rikelig med trekull eller aktivt kull og deretter plantes i ny jord.

Også hvitflue, bladlus, edderkoppmider bosetter seg på kaktusen. Bare spesielle kjemikalier kan takle disse skadedyrene. Hvis figen blir godt ivaretatt uten å forstyrre vanningsregimet, vil slike problemer ikke oppstå..

Planting og avl av prikkete pærer

plante prikkete pærer i en gryteOpuntia formerer seg på to måter: bruk av frø og stiklinger. Det er tillatt å transplantere en kaktus gjennom året i kjøpt eller selvforberedt jord. En gjengrodd plante som ikke får plass i potten, er et tegn på en substratbytte..

Før du utfører transplantasjonsprosedyren, må du vente til jorden er tørr. Legg deretter kaktusen et par dager på et mørkt sted og ikke vannet den..

Blant kaktusene er det en slags frostbestandig stikkende pære, den er egnet for å vokse utendørs.

Formering av stikkende pære ved stiklinger

gren av stiklinger av stikkende pærerDenne avlsmetoden brukes om våren og sommeren. Store, gjengrodde skudd er nøye skilt fra moderplanten. Kuttet må drysses med kull. Stikklingene får stå i friluft i en time. Denne tiden vil være nok til at kuttstedene tørker godt og blir dekket med en beskyttende film..

Deretter dypes stiklingene med 2-3 cm ned i forberedt jord. Gryten er dekket med en “lokk” laget av glass eller film for å skape et drivhus med en indre temperatur på ca 100 C. For å opprettholde et høyt fuktighetsnivå, blir stikkene periodisk sprayet med varmt, avgjort vann.

Innimellom luftes drivhuset med stikkende pærer. Når spirene gir gode, sterke røtter, kan de plantes i potter av passende størrelse..

Frøformering

stikkende pærefrøFikser har ganske spesifikke korn, dekket med et veldig hardt skall. Men til tross for dette er det veldig enkelt å dyrke figen fra frø..

Før såing bør kornet bearbeides for å myke opp huden litt. For å gjøre dette må du suge dem i vann i flere dager eller gni dem med sandpapir..

De behandles også med en lett løsning av kaliumpermanganat for å desinfisere inokulumet. Frøene er begravet i jordblandingen, holdt ved 200 C til spiring. I likhet med stiklinger, blir sådd korn regelmessig ventilert og fuktet. Når skudd vises, sitter de i separate beholdere..

Transplantasjon av stikkende pære

et stort anlegg må plantes omDette bør gjøres etter behov, fordi anlegget tar lang tid å tilpasse seg nye forhold. For å redusere stress utføres omlastning fra tørr jord til ny tørr jord. Deretter overføres planten til et mørkt sted, oppbevares der i 2 eller 3 uker. Den første vanningen utføres tidligst en uke senere..

Det er best å transplantere stikkende pære i vårmånedene..

Som stueplante er stikkende pære utsatt for blomstring, men for dette trenger kaktusen gunstige forhold. Etter at frosten stopper, er det bedre å flytte potten utenfor. Solens stråler og god ventilasjon vil presse figen til å danne knopper.

Velge en beholder for planting

beholder for dyrking av stikkende pæreDe fleste dyrkere foretrekker å bruke grunne, men brede beholdere når de dyrker kaktus. Minusen er i ganske rask tørking av jorda, selv om flere eksemplarer kan plantes i en slik krukke samtidig.

keramiske gryter for stikkende pæreFaktisk vil pigger fungere med hvilken som helst gryte, men med gode hull i bunnen for drenering. Du kan også lage ett sted for små hull, men store. For å forhindre at vann renner ut av blomsterpotten og ødelegger vinduskarmen eller møblene, bør et lag småstein helles på bunnen av potten.

Hvis du følger alle betingelsene for å dyrke en kaktus, vil det på kort tid glede deg med uvanlige blomster som vil dekorere ethvert rom.

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară