15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Amazing Afelandra trenger spesiell omsorg

Fantastiske Afelandra Vakkert blomstrende, urteaktige og buskede planter av Afelandra -slekten – innfødte i de tropiske områdene på det søramerikanske kontinentet. I følge forskjellige estimater er det fra 40 til 190 varianter og arter, men bare en liten del av det naturlige mangfoldet dyrkes som prydavlinger..

Til tross for attraktiviteten til store lyse blomsterstander, dekorativt løvverk og rask vekst, er aphelands ganske sjeldne i samlingene av innendørs blomsterodling. Kan Afelandra holdes hjemme? Hva holder blomsterhandlere tilbake?

Det er flere grunner til en forsiktig holdning til et attraktivt anlegg:

 1. Siden Afelandra i naturen kan ha en høyde på opptil 1,5–2 meter, selv innendørs, blir det på få år et kompakt eksemplar når det kjøpes, til en voluminøs busk med bare skudd. Det vil si at den tidligere dekorativiteten går tapt, og planten trenger mye mer plass enn før..
 2. En innfødt i tropene er lunefull, trenger spesielle vekstforhold og konstant oppmerksomhet. Derfor er hjemmetjenesten for Afelandra innenfor kraften til erfarne og svært grundige blomsteroppdrettere..
 3. Mange innendørs planteelskere frykter at levende tropiske avlinger kan være giftige for mennesker og dyr. Når det gjelder Afelandra, er denne frykten grunnløs..

Leger og botanikere har ingen data om innholdet av farlige stoffer verken i løvet eller i blomstene til dyrkede arter av denne planten..

Hvilke typer finnes oftest i hjemmeforhold?

Innendørs Afelandra: typer og funksjoner

Afelandra oransje Orange aphelandra (Aphelandra aurantiaca) forekommer naturlig i Mexico og andre deler av Mellom -Amerika.

Som andre varianter er dette en flerårig busk med en rødgrå saftig stamme, avlange ovale blader opp til 25 cm lange og blomsterstander i form av en spiss apikal pigg. Afelandra fikk navnet sitt takket være de brennende oransje blomstene, som dessverre gleder produsenten i bare omtrent en uke. Se på bildet av den innendørs oleanderblomsten!

Afelandra stikker utDen bulende aphelandra (Aphelandra squarrosa) vokser også i Sør -Amerika. Formen på kronen, bladene og blomsterstandene, den er veldig lik den forrige sorten, men det er lett å skille den ved det kontrasterende mønsteret langs venene på bladplatene og den lysegule fargen på blomstene.

Afelandra crestedAphelandra tetragona (Aphelandra tetragona) skiller seg ut med et rikt grønt løvverk og store skarlagede blomster som ligger på blomsterstanden i form av en slags rygger.

Afelandra korallAphelandra korall eller panamansk (Aphelandra sinclairiana) vokser i Honduras, Nicaragua, i skogkledde områder i Panama og Costa Rica. I naturen når busken en høyde på tre meter, og skiller seg fra arten beskrevet ovenfor i form av bladbladene og forskjellige nyanser av blomster, som kan være rosa, rød, oransje eller syrin.

Alle arter av Afelandra blomstrer i naturen i sommermånedene. Hjemme, der det ikke er noen åpenbar endring av årstider, avhenger blomstringen og utviklingen av planten av omsorg og betingelser som opprettes..

Hvordan ta vare på Afelandra for å oppnå mest frodig og hyppig blomstring og beholde buskens dekorative effekt lenger?

Forhold for dyrking av Afelandra i huset

Afelandra elsker solskinnetHvis en Afelandra dukker opp i vinduskarmen, bør blomsterhandleren være klar til å ta maksimalt hensyn til det nye kjæledyret. En bosatt i tropene, hvor daglige temperatursvingninger er ubetydelige, er vant til varme, lys og høy luftfuktighet..

Afelandra klarer seg godt hjemme i et temperaturområde på 18 ° C om natten til 27 ° C i løpet av dagen. Avkjøling til 13 ° C etter noen dager vil gjøre seg gjeldende ved utseendet av brune flekker på løvet, og deretter ved å råtne røttene.

Skyggen er ikke for Afelandra. Denne planten trenger lyst nok, men ikke direkte, men diffust lys. Det avhenger av opprettelsen av passende lysforhold hvor snart eieren vil vente på blomstringen av den søramerikanske gjesten:

 • Eksponering for den lyse solen fører til deformasjon av arkplatene..
 • Mangel på lys reduserer buskens attraktivitet, bladene blir bleke og krymper, skuddene strekker seg raskt ut.

Det er viktig å opprettholde belysningsmodusen ikke bare om sommeren, når det er enkelt å gjøre det, men også om vinteren, noe som er mer belastende i overskyet vær og korte dagslystimer..

Afelandra liker ikke trekk og lave temperaturerMen dette er ikke den eneste vanskeligheten. I den kalde årstiden er det vanskelig å ta vare på afelandra hjemme av flere grunner:

 • opprettholde en akseptabel temperatur;
 • å finne et sted hvor anlegget ikke vil bli forstyrret av trekk;
 • skape høy luftfuktighet i rommet der plantepotten er plassert.

Du kan øke luftfuktigheten ved hjelp av alle tilgjengelige midler, for eksempel ved hjelp av en husholdningsfukter, regelmessig sprøyting av løvverk med varmt, avgjort vann eller en beholder med vann som ligger ved siden av aphelandra.

Vanning og fôring Afelandra

Planten trenger en moderat fuktig jordAfelandra tåler ikke både tørr jord og opphold i et altfor fuktig miljø. Som de fleste innendørs planter, for denne kulturen om sommeren, spesielt med aktiv vekst og blomstring, er det nødvendig at jordklumpen stadig opprettholder fuktighet. Når høsten begynner, reduseres vanningen, slik at det øverste laget av jorden tørker litt i løpet av tiden mellom dem.

Men en raskt voksende kultur trenger mer enn fuktighet. En blomsteravler kan ikke klare seg uten månedlig påfyll av næringsstoffer som blomsten tok fra jorden.

For å opprettholde veksten og blomstringen av aphelandra hjemme, utfører de toppdressing med komplekse formuleringer som inneholder nitrogen, fosfor og kalium i et forhold på 3: 1: 2.

Plantetransplantasjon

For at planten skal være sunn og sterk, er det ikke nok å vite hvordan man skal ta vare på aphelandra, den må transplanteres hvert år. Siden selv en voksen prøve ikke krever en stor beholder med jord, kan du ved hjelp av en transplantasjon regulere veksten av et romprøve, samt presse planten for å danne blomsterstand.

Planten trenger ikke en stor gryteNår du velger ferdig jord eller lager din egen jordblanding, er det viktig å huske at kulturen føles best i et underlag med en surhet på 5,5 til 6,5. Når omsorgen for Afelandra, som på bildet, utføres riktig, vokser planten raskt og gir stadig nytt sunt løvverk..

 • Hvis pH -nivået < 5.5, bladene blir gule, dannelsen av blomsterstand og knopper forstyrres.
 • I alkalisk jord og pH > 7.0 Afelandra bremser utviklingen og dør gradvis.

For å få en passende jord kan du blande i like store mengder:

 • løvrike bakken;
 • brun torv;
 • vasket sand.

Det er lett å strukturere den resulterende blandingen hvis du introduserer litt knust trekull i den, som også har en absorberende effekt..

Hvis underlaget er for tett, blandes vermikulitt inn i det. Sphagnum -mose vil være nyttig i jordblandingen..

Hvordan ta vare på afelandra etter blomstring

Afelandra etter blomstringNår du kjøper Afelandra, er det ikke alle produsenter som kjenner funksjonene til dette anlegget og dets forespørsler om omsorg under innendørs forhold. Derfor kommer det for mange som en overraskelse når bokstavelig talt en måned senere, det vil si etter at blomsterstandene visner, begynner en kompakt plante å forandre seg.

Naturen tar sin toll, og veksten, tidligere begrenset av blomstring, begynner, de nedre bladene faller raskt av, skuddene er bare og langstrakte. Hvis du ikke tar tiltak, selv med riktig omsorg for aphelandra hjemme, vil den blomstre, men den vil bli til en ekte busk, slik naturen hadde til hensikt.

Bare vanlig beskjæring av anlegget vil bidra til å opprettholde kompakthet og dimensjoner som er akseptable for en leilighet. Den utføres sent på vinteren eller tidlig på våren, og kutter det meste av hovedstammen og etterlater flere sovende knopper i den nedre delen for videre vekst. Denne teknikken lar deg beholde afelandraen i form og til og med øke antall dannede blomsterstander. Og i vekstsesongen er kulturen nyttig for å knipe unge skudd.

Video om å dyrke Afelandra hjemme

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară