15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Bilde som beskriver typer og varianter av innendørs blomsterkalathea

Blad av forskjellige typer calathea Tallrike bilder av arten av calatheablomsten overrasker fantasien til blomsteroppdrettere ikke med fancy blomsterstander, men med løvverk med en unik fargestoff for hver sort. Hjemlandet til denne slekten med spraglede urteaktige planter er den tropiske sonen på det søramerikanske kontinentet..

Store, opptil 70–80 cm høye, calatheas er verdsatt av elskere av innendørs avlinger for løvverk av en ganske enkel oval eller elliptisk form, med et originalt mønster på bladets side av tallerkenen og en tykk burgunderfarge på baksiden. Hver type calathea, som på bildet, har sitt eget unike ornament. I noen varianter er bladplater opptil 20-40 cm lange merkbart bølgepapp.

Blant de dekorative løvrike innendørs avlingene er det de som gleder blomsteroppdrettere med piggformede blomsterstander i forskjellige farger. Ved å samle en lys blanding av kalata i hjemmekolleksjonen din, kan du gjøre et vinduskarmen til et skinn av en ekte regnskog.

Calathea warscewiczii

Calathea Varshevich Denne sorten tilhører også blomstrende arter av calathea. Calathea Varshevich kan gjenkjennes ved sine tette mørkegrønne blader med lette slag som stråler ut fra den sentrale venen. Hvis oversiden av bladet er fløyelsmønstret, er bakflaten, som mange andre innendørs kalata, lilla-burgunder.

Kalathea Varshevich, oppkalt etter botanikeren som først beskrev artenBlomsterstanden til Varshevichs calathea dukker opp fra bladakselen, har en høygaffel av spiralformede hvite eller rosa blader, hvorfra små koroller som tiltrekker seg insekter titter ut. Etter at calatheablomsten visner, på bildet, dannes unge rosetter på petiole, som brukes av blomsteroppdrettere til å forplante en uvanlig innendørs plante.

Calathea crocata

Blomstrende calathea safranEn av de mest dekorative typene katalea dyrket hjemme. Sorten har ikke bare utrolig vakkert bølget løvverk med en dyp lilla-grønn nyanse. Et slående trekk ved denne arten er de store tallrike blomsterstandene, en oransje-gul nyanse uvanlig for calathea. Det er takket være fargen nær safran som Calathea Crocata fikk sitt andre navn..

Calathea Crocata blomst i interiøretMange dyrkere kjenner dette grasiøse utseendet som safran calathea. Sammenlignet med nært beslektede arter, er denne planten ganske kompakt og tar ikke mye plass selv på en vinduskarme. Men plantens disposisjon er ikke veldig fleksibel, det er mulig å oppnå blomstring og stabil vekst av mørkt løvverk bare hvis alle kravene for omsorg for denne gjesten fra de fjerne tropene er oppfylt.

Bildet av en blomst av denne arten viser tydelig hvor lyse oransje blomsterstandene virker mot bakgrunnen av nesten svart løvverk. Dekorativ bladkultur reagerer godt på fôring, tåler ikke direkte sollys og tolererer godt å transplantere, noe som gir den muligheten til å bygge opp grønn masse.

Dekorert calathea (Calathea ornata)

Dekorert calatheaDekorert calathea skiller seg ut fra en rekke beslektede arter med langstrakte ovale blader med en uttalt sentral vene og et kontrastmønster av hvite striper. Til blomsterhandlers disposisjon i dag er det ganske mange kultivarer som tilhører denne vakre arten Calathea. Men oftest i samlingene finner du den sanderiske calatheaen med tette, brede ovale blader av mørkegrønn okarsky.

Tynne rosa eller hvite striper som strekker seg parvis fra den sentrale venen til kantene på bladplaten gir planten dekorativitet. Undersiden av bladet er brunaktig eller burgunder..

Calathea Sanderian LeafHjemme vokser ikke Calathea Sanderian over 50 cm, men i naturen kan kronen vokse betydelig og til og med nå to meter i høyden.

Calathea zebrina

Selv om alle typer calathea ikke er forskjellige i en føyelig disposisjon og tvinger produsenten til hele tiden å ta hensyn til seg selv, har denne sorten en helt lunefull karakter..

Crohn calathea stripeteCalathea stripet eller zebrina er veldig følsom for tørr luft; for å dyrke den trenger du veldig næringsrik løs jord og oppmerksomhet på vanning. I naturen vokser blomsten av denne calathea -arten, som på bildet, raskt og danner en kraftig eviggrønn dvergbusk opptil en meter høy. Med god omsorg blir calathea like høy i huset.

En spesiell stolthet over stripete calathea er de store bladene. Lys, blank 50 cm lang bladplate er dekorert med dekorative streker av mørkegrønn farge, undersiden av bladet er dyp burgunder.

Calathea lancifolia

Løv calathea lancifoliaDen typen calathea som presenteres på bildet tilhører de få, men veldig verdsatt av blomsteroppdrettere, blomstrende plantesorter. Hjemme, i tropene i Brasil, lever calathea lancifolia under forhold med praktisk talt konstante temperaturer, høy luftfuktighet og rikelig med ernæring. En elsker av innendørs planter må opprettholde den samme atmosfæren for å beundre calathea -blomstene som vises på bildet..

Calathea lancifolia er en stor stueplante som kan bli opptil 80 cm høy. Blomster er plassert på korte stengler som ligger ved foten av bladrosetten. Fargen på korollene er hvit eller litt rosa. Bladene er langstrakte, tynne, lysegrønne med mørke flekker langs den sentrale venen. På baksiden er bladplatene til calathea-arten lansifolia rød-lilla i fargen..Calathea Lancifolia blomster

Calathea makoyana

Den nærmeste arten til den forrige planten er Calathea Makoya, opprinnelig fra Brasil. Løvverket til denne sorten er også dekket med kontrasterende flekker, men bladplatene i seg selv er mer avrundede, og på baksiden gjentas mønsteret fullstendig, bare ikke i grønt, men i brunrøde toner.Calathea Macoya

Calathea rufibarba

Utseendet til blomsten av calathea rubifarbaDe spisse langstrakte bladene av denne typen calathea, som på bildet, kan virke vanlige i sammenligning med andre arter av denne planten. Løvverket har en jevn grønn farge, som i noen varianter strekker seg til baksiden. Og likevel er calathea veldig attraktiv på grunn av den bølgete formen av tette bladplater som sitter på lange brunlilla stiklinger..

Hjemme krever planten god ernæring og plassering i diffust lys. Med forbehold om vedlikeholdsbetingelsene kan blomsterhandleren få små gule blomster, som på bildet.

Calathea bachemiana

Bladene av denne typen calathea er ganske smale og lange, opptil 35 cm. De holdes på tynne langstrakte stiklinger og danner en tett rosett over bakken. Et karakteristisk trekk ved arten er den sølvfargede fargen på den øvre delen av bladplaten, der et mørkegrønt ornament i form av en elegant kvist skiller seg ut sterkt.

Calathea BahemaBlomstene til Bahema calathea er ikke så dekorative som safran calathea, men de gir veldig liv i helheten og er av interesse for elskere av tropiske kulturer.

Calathea roseopicta

Calathea roseopicta er hjemmehørende i Brasil, hvor plantene når 80 centimeter i høyden og gleder øyet med broket løvverk, som er vanskelig å finne selv i andre arter av calathea.

Calathea roseopicta varianter MedallionDen vanligste i samlingene av innendørs planteelskere er Calathea Medallion. Denne sorten kan gjenkjennes ved sine avrundede ovale læraktige blader med flerfarget ornamentikk. Den sentrale venen er rosa, olivenstrøk er merkbare rundt den, og en krøllete stripe med kremaktig eller hvit farge passerer nær kanten av bladplaten. Baksiden av bladene på denne calatheablomsten, som ligger på pannekakeblader, er rød, veldig lys.

Calathea loeseneri

Calathea av Loseneri -artenCalathea Lozeneri stammer fra de ekvatoriale regionene Ecuador, Colombia og Peru. Dette er en plante som ikke skiller seg ut for originaliteten til løvfargene, men inntar en verdig plass i samlingene av gartnere på grunn av det lyse lansettformede løvet og grasiøse stjerneformede blomster av calathea.

Video om Zebrins calathea

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară