15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Problemer med å dyrke bougainvillea hjemme

Bougainvillea trapp dekorasjon I naturen er spektakulære bougainvilleas store planter som føler seg vel i det varme klimaet i Sør -Amerika. Suksess med å dyrke denne avlingen hjemme avhenger av å kjenne egenskapene til planten og dens preferanser..

Hovedinteressen for bougainvillea skyldes blomstringen. Men ikke alle vet at hvite, lilla, gule og rosa klynger i endene av skuddene ikke er blomster, men modifiserte blader eller bladblad som omgir de veldig beskjedne, nesten umerkelige sanne blomstene av planten. Nær hver gulhvite corolla er det tre hjerteformede skovler opptil 6 cm lange.

Hvis en blomsterhandler merker at hans kjæledyr bougainvillea hjemme mister blader, eller lyse skiveblader faller av planten, er årsaken til problemet oftest en endring i forvaringsbetingelsene..

En endring i tilstanden kan provoseres av:

  • overføring av et anlegg fra friluft, der det lå i den varme årstiden, til en leilighet;
  • flytte en blomst fra en butikk til et hus;
  • sesongmessige endringer i temperatur og fuktighet i leiligheten.

Bougainvillea i rommet Vanligvis, med forbehold om andre vekstforhold, akklimatiserer bougainvillea seg raskt og blir blader igjen, gir nye flerfargede børster.

Men i noen tilfeller løser ikke problemet seg selv, og bougainvillea krever økt oppmerksomhet fra blomsterhandleren..

Hvorfor kaster bougainvillea løvverk?

Forming av bougainvillea i en gryteI tillegg til endring av plassering, blir utkast en årsak til forverring av romkulturens velvære. Bougainvillea reagerer skarpt på bevegelse av kaldluftstråler. Dette gjelder for:

  • vinden blåser en blomst i hagen, på balkongen eller på loggiaen om sommeren;
  • situasjoner når bougainvillea hjemme er ved et åpent vindu eller under akterspeilet.

Overføring av potten til et annet vindu, samt å snu beholderen med en plante som forbereder blomstring, kan også presse løvet til å falle..

Brudd på vanningsregimet er ikke mindre farlig for bougainvillea.

Det er viktig å huske at varmt vær og en aktiv vekstsesong krever konstant jordfuktighet. Det er like farlig å tørke ut rotsystemet og flommen når fuktighet stagnerer i kjelen og jord inne i potten..

Siden bougainvilleas på dette tidspunktet trenger mindre fuktighet, er det nødvendig å vanne om vinteren mer magert og sjeldent. Hvis planten regelmessig helles, svarer du på spørsmålet: “Hvor mye er boughervillea felling av løvverk? ” veldig enkelt. Rotsystemet har ikke tid til å absorbere innkommende fuktighet, metabolske prosesser blir forstyrret. Som et resultat gulner og visner løvverk på en nylig grønn plante.

Lignende prosesser utføres hvis kulturen ikke mottar vann. Med begrenset ernæring faller bladene fra bougainvillea grønne. Den samme skjebnen venter på bladbladene som dekker enden av grenene.

Som kaldt trekk er tørr varmluft fra varmeapparater farlig for bougainvillea hjemme. Luftens tørrhet har en ekstremt negativ effekt på de ømme skuddene som dannes tidlig på våren. Selv på de gjenværende levende grenene dannes deformerte defekte skovler og blader.

Overholdelse av landbruksteknologi lar deg vokse en frodig blomstrende planteSom andre innendørs avlinger blir bougainvillea angrepet av sugende skadedyr som svekker planten. Spesiell fare er edderkoppmidd, som angriper blomsten i romforhold ved lav luftfuktighet. Ved hagearbeid er skader, bladlus, larver og hvitfluer som spiser greener farlige for planten..

Hvis planten blir tatt ut til loggiaen eller hagen om sommeren, må du nøye overvåke svingningene i nattetemperaturene. I august og september, når luften avkjøles til +5 ° C, kan bougainvillea fryse og miste ikke bare løvverk, men også noen av de unge skuddene.

Hvorfor blomstrer bougainvillea ikke hjemme?

Transplantasjon av bougainvillea i en romslig gryteEt grønt bougainvillea -eksemplar kan også forårsake angst hos dyrkeren på grunn av mangel på blomstring eller mangel. Å holde en plante i en liten gryte skyver den til utseendet på knopper, og en voluminøs beholder “for vekst” får en sunn blomst til å “fetne” og nekte å blomstre.

Grunnen til at bougainvillea ikke blomstrer under innendørs forhold kan være en feil organisert hviletid eller fullstendig fravær. Når du er innendørs, hvor det er varmere enn 10-12 ° C, er bougainvillea motvillig til å legge knoppene, så du bør ikke vente på en vakker blomstring neste sesong.

Kjølig, regnvær om sommeren har en lignende negativ effekt på blomsterkvaliteten. Videre er til og med de formede skovlene mer falmet enn vanlig i fargen..

I tillegg til blekningen av blader, forårsaker mangel på lys skuddene å strekke seg, planten mister formen, som vedlikeholdes nøye ved beskjæring. Denne omstendigheten blir spesielt ubehagelig for eiere av bonsai dyrket på basis av bougainvillea..

Bougainvillea droppet blader og blomsterNoen ganger er årsaken til at bougainvillea ikke blomstrer hjemme fortsatt ukjent. Men du kan aktivere dannelsen av knopper hvis du ordner et lite “diett” for blomsten. Avhengig av plantens tilstand og størrelse, stoppes fôringen i 2–4 uker og vanningen er begrenset. En del vann blir gitt til planten først etter at det øverste laget av jorda har tørket. Signalet om at bougainvillea er klar til blomstring er dannelsen av unge skudd med blomsterknopper i endene. Etter dette gjenopptas fôring og vanning i samme modus..

Beskjæring av bougainvillea hjemme

Om våren blir innendørs bougainvilleas utsatt for beskjæring, hvor alle svekkede eller tørkede skudd fjernes, og fullverdige årlige grener kuttes halvparten av lengden.

Planten reagerer godt på beskjæringOm sommeren, for å opprettholde dekorativitet og forenkle omsorgen, forkorter bougainvillea de falmede skuddene, og etterlater 4-6 knopper på dem. Dette tiltaket bidrar til å aktivere veksten av unge skudd, som nye blomster kan åpne seg denne sesongen..

Lignified skudd eldre enn 3-4 år bør ikke kuttes, siden knoppene på voksne grener enten ikke våkner i det hele tatt, eller de gjør det veldig motvillig.

På grunn av den enkle måten som bougainvillea tolererer beskjæring hjemme, på grunnlag av denne kulturen, ved hjelp av formende tiltak, vokser ikke bare kompakte busker, men også grasiøse standardtrær, så vel som spektakulær bonsai. Ikke mindre interessant er komposisjonene der bougainvilleas hysser krøllete rammer, dekorative espalier eller espalier.

Bougainvillea hjemme – video

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară