15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hva slags omsorg trenger collieria hjemme?

Blomstrende coleria Mange Gesneriaceae vokser som blomstrende stueplanter. Disse typene inkluderer også collieria, hjemmepleie som ikke vil forårsake alvorlige problemer, men en annen grønn utstilling med lyse klokkeblomster vil dukke opp i samlingen..

I naturen lever planten som tilhører Gesneriev -familien i de tropiske områdene i Sentral- og Sør -Amerika. Dette er en flerårig urteaktig busk med tynne, nesten uforgrenede skudd, pubesent løvverk og fløyelsaktige rørformede klokker, som kan glede produsenten nesten hele året..

Funksjoner i fargeskjemaet på bildet og i beskrivelsen

Ovate-spisse blader sitter motsatt på skuddene, og kan, avhengig av art og variasjon, ikke bare være grønne, men også lilla, blålige eller nesten lilla. Blomster i koleriya, som på bildet, er hovedsakelig røde og oransje. Men det er varianter med lilla eller rosa klokker. Varierte, flekkete koroller er ikke uvanlige. Blomster opp til 4 cm i diameter dannes på toppen av stilkene og holdes på lange stammer.

Hvis det etableres en kompetent vanlig omsorg for planten, reagerer colliery hjemme med massiv blomstring, når 15-20 blomster åpnes på en busk om gangen.

I motsetning til de nærmeste slektningene til gloxinia, som danner knoller, dannes et fortykket, skjellende rhizom under jorddekket.

Typer coleria: bilder av innendørs avlinger

Coleria hyggelig (Kohleria amabilis) I naturen er det flere dusin typer koleriya, men bare en liten del dyrkes som en pottekultur. Disse plantene er forskjellige:

  • i størrelsen på kronen;
  • i fargen på løvverk og blomster;
  • i stedet for vekst under naturlige forhold.

Coleria behagelig eller Kohleria amabilis kjennetegnes av et mørkegrønt eller brunaktig løvverk med en sølvaktig tykk haug. Stengler, stiklinger og vener har en lilla nyanse. På peduncles avsløres en, to eller sjeldnere tre blomster. Fargen på korollene kan variere fra blekrosa eller oransje til rød. I typen koleria vist på bildet, er det ikke uvanlig å ha tofargede koroller med en broket, flekkete svelg..

Coleria fluffy (Kohleria eriantha)Coleria fluffy eller Kohleria eriantha finnes oftest innendørs. Planter er lett gjenkjennelige på sine olivengrønne pubescentblader, som ser brune ut på grunn av de rødlige hårene langs kantene. Blomstene av denne typen koleria, som på bildet, har en overveiende lys oransje-rød farge. I munnen på klokken endres skyggen til gul. Røde eller burgunder flekker er spredt over kronbladene. Flere blomster avsløres på peduncles samtidig..

Coleria bogotka (Kohleria bogotensis)Koleria bogotá, Kohleria bogotensis eller, etter botanikeres alternative oppfatning, Kohleria amabilis var. Bogotensis, kan gjenkjennes av grønne, myke blader og rødgule blomster med burgunder flekker på den indre overflaten av kronbladene og halsen.

Bogotá coleria med mørkt løvverkI tillegg til en variant med en jevn grønn løvfarge, er det eksemplarer av denne typen coleria, som på bildet, som slår dyrkerens fantasi med mørkt, brungrønt løvverk og de samme skuddene.

Coleria Varshevich eller Kohleria warszewiczii er en annen planteart som fortjener oppmerksomhet fra innendørs planteelskere. Dette store utvalget av koleria har:

  • ganske tette oppreist stilker av mørkegrønn farge;
  • spisse elliptiske blader;
  • uvanlige blomster med en lilla eller rosa tube og lysegulgrønne kronblad dekket med lilla eller brunlige flekker.

Blomstrende koleria VarshevichOfte brukes et annet navn for arten vist på bildet – foxglove coleria eller Kohleria digitaliflora.

Hjemmetjeneste for koleriya

Coleria Bogotensis varianter El CrystalColeria er en av de mest upretensiøse plantene i familien. Den vokser og blomstrer uten problemer ved romtemperatur. Kultur elsker lys, men i den varme solen kan den visne, miste sin dekorative effekt og slippe blomster på forhånd, så det er bedre å skygge ved middagstid på de sørlige vinduene. Med mangel på sollys strekker skuddene seg ut, blir uforholdsmessig tynne og svekket. Bladene krymper, blomstringen er ikke behagelig for massen.

I den kalde årstiden feller mange planter bladene, fullfører blomstringen, og over tid dør hele luftdelen. I dette tilfellet er det bedre å senke lufttemperaturen med 5-7 ° C og redusere vanning, bare av og til fukte jorden. Om våren, når røttene viser tegn til oppvåkning, blir krukkene utsatt for lyset og fortsetter den tidligere omsorgen for fargen..

Coleria -sorten Peridots KitlopeHvis koleria for vinteren, som på bildet, beholder løvverk, trenger den fortsatt lys, vanlig, men ikke så rikelig som vanning om sommeren og en temperatur på 16-18 ° C.

I tillegg til å vanne og opprettholde en optimal temperatur, inkluderer omsorg for malingen hjemme tiltak for å fukte luften, noe som er spesielt nyttig på varme dager og når oppvarmingen er på..

Coleria -variant Vanilje PuddinOm våren transplanteres koleriya i næringsrik løs jord. For å gjøre dette, ta en ferdig blanding for Saintpaulias eller et universelt underlag for blomstrende avlinger. Siden plantens jordstengler er grunne under overflaten, er det bedre å velge brede, ikke for dype beholdere, ved hvilken drenering må plasseres.

Coleria variasjon CandyTransplantasjonen brukes til å forplante coleria med deler av rhizomet. Små fragmenter med flere sovende knopper separeres fra moderplanten, tørkes og faller ned i bakken til en dybde på 2 cm. Etter det trenger du bare å fukte jorda. Og når spirer dukker opp over overflaten, begynner systematisk omsorg for fargen, inkludert månedlig gjødsling, som fortsetter til høsten.

Et obligatorisk stadium i omsorgen for et fargevalg hjemme er dannelsen av en krone. Den består i å knipe de voksende og liggende skuddene. Apex -fjerning stimulerer:

  • oppvåkning av aksillære nyrer;
  • forgrening;
  • dannelsen av nye knopper på sideskuddene.

Stiklinger oppnådd under klemming kan forankres i vann eller i et underlag, og får dermed ikke bare en kompakt blomstrende plante, men også nye unge colerier av favorittarten din.

Når et par voksne blader vises på en liten busk, klemmer du toppen igjen for å starte krondannelsen. Hvis formasjonen ikke utføres, i de fleste typer coleria, legger skuddene seg og gjør planten til en ampeløs.

Home Care Video

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară