15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Stell og transplantasjon av guzmania hjemme

Guzmania av forskjellige varianter Guzmania er en epifyt plante. I fuktige tropiske klimaer vokser frøet på barken til et dødt tre. Røttene tjener til fiksering, guzmania mottar nødvendig næring gjennom bladene, som danner en rotrosett. Hjemme er guzmania tålmodig i omsorg og transplantasjon, bare den tåler ikke overdreven fuktighet. Planten elsker et lyst habitat, hyppig sprøyting. Imidlertid kan vanndråper, som linser, brenne planten hvis den blir utsatt for solen på dette tidspunktet..

Se også: arrowroot omsorg hjemme med et bilde

Guzmania avlsmetoder

Reproduksjon av guzmania av en baby Rosett av blader er kronet med en vakker sultan av skuddblader. De kan være flerfargede, lyse. I midten er det små blomster som kanskje ikke engang åpnes, frøene vil modnes uten pollinering.

Levetiden til en plante måles etter tiden fra spiring til modning av frøene. Etter å ha gitt avkom, dør guzmaniaen, men etterlater først døtre som spiret fra hovedplanten.

Reproduksjon av guzmania er mulig:

  • frø;
  • barn.

Metoden for formering av frø er valgt hvis det er umulig å kjøpe stiklinger..

Når en Guzmania -transplantasjon er nødvendig

Etter slutten av blomstringen vokser barn opp, og den gamle planten dørDen første og eneste gangen guzmania transplanteres etter kjøp i en blomsterbutikk. Vanligvis selger de en blomstrende plante, noe som betyr at toppen om seks måneder tørker ut og planten dør. Det er nødvendig å passe på at planten blomstrer lenge for å få barn som vil fortsette løpet. Fjern anlegget forsiktig fra transportbeholderen.

En bolle for guzmania velges med en dybde på ikke mer enn 12 cm, hvorav 2 cm vil være et dreneringslag.

Jorden kan brukes kommersielt tilgjengelig for bromeliader eller komponere deg selv fra like deler:

  • torvland;
  • grov elvesand;
  • fint knust sphagnummos;
  • torv.

Tilsett litt kull, furubark, keramiske flis. Drenering arrangeres fra skjær og utvidede leirkuler. Plantens røtter er svake, derfor må jorden komprimeres forsiktig ved transplantasjon.

Guzmania avl hjemme

Guzmania bleknet og frigjorde barnLivssyklusen til en plante er i gjennomsnitt tre år. Når du kjøper et vokseneksemplar, må du vite at du i fremtiden må ta vare på fornyelsen.

Etter blomstring vil hovedplanten tørke ut og dø av, men etterlate avkom. Det er nødvendig å forberede en erstatning for små barn.

Frøformering

Ung planteSåjorda består av like store mengder sand og torv. Desinfiser frøene ved å holde dem litt i en rosa løsning av kaliumpermanganat. Etter tørking av plantematerialet til flytbarhet, legges det ut på jordoverflaten. Frøene er veldig små, det øvre laget, der de befinner seg, skal ikke få tørke ut. Det må være høy luftfuktighet i lyet.

Frøspiring skjer i lyset i jorda, stabilt ved 250 C, gjerne med bunnvarme. Frøplanter vil dukke opp om tre uker.

Etter en måned er det nødvendig å pakke ut guzmania i separate kopper. Planten utvikler seg raskt og tar snart igjen de plantede barna.

Når er det bedre å transplantere guzmania

Avdeling for voksne barnGuzmania -blomstring er lang og forekommer om sommeren. Den falmede planten dør sakte, mens han mate flere barn. Voksende babyer får et svakt rotsystem innen 2-4 måneder, men er festet til moderbusken. Når spirene når 15 cm i vekst, vil røttene definitivt dukke opp. Først er det en god idé å bli kjent med metodene for å transplantere barn i Guzmania ved å se videoen:

Det er to måter å transplantere guzmania på:

  1. Tørk en jordklump i en gryte til den flyter, snu klumpen og legg den på en skjæreflate. Med en skarp kniv, skille alle babyene forsiktig fra moderbusken og ha dem i litt vann. Dette vil gjøre røttene mer elastiske..
  2. La en baby ligge uten å grave ut av bakken, men fjern den gjenværende busken med lagdeling. En ung plante vil blomstre neste år.

Utseendet til et lite vedhengHvis potten lar deg forlate flere datterplanter. I dette tilfellet blir bare den midtre tørkede delen av planten kuttet ut. Uansett må et slikt anlegg om et år fornyes igjen..

Hvordan transplantere Guzmania -barn riktig?

Planting av unge planter bør utføres i et forberedt substrat med forventning om at planten ikke skal transplanteres på tre år..

Gryten skal være 12-15 cm i diameter og 12 cm dyp. Vi senker planten til en spesiell fordypning, legger jorden rundt kantene og komprimerer den litt. I dette tilfellet bør jorda være moderat fuktig. Plantene blir ikke vannet ned i bakken, men i trakten av blader. Hvis vannet ikke har blitt absorbert, fjernes det etter en stund med en blotter.

Å plante babyer i en gryteSeparerte barn er dekket av en plasthette og skaper et drivhus med en temperatur på 28-30 grader. Barn vokser raskt, ta vare på dem, som voksne planter. Vanning av plantene gjøres i midten av bladene. Toppdressing i løsningen påføres også der. Men unge planter har nok næringsstoffer i underlaget..

Stell av unge planter

Unge planter utvikler segEtter transplantasjon er den første vanningen rikelig, en jordklump gjennomvåt og vann helles i utløpet. I dette tilfellet skal vannet være mykt, filtrert og satt seg i to dager. Vanning med hardt vann er skadelig for guzmania. Magnesium- og kalsiumsalter er ikke nødvendig for det.

Gryten i utgangspunktet plasseres på et skyggelagt sted, etter 1-2 uker settes den til et permanent sted. Ly for øyeblikket er ikke lenger nødvendig. Det er bedre å plante planten om våren, men om nødvendig kan du når som helst. Det viktigste er å vente på utviklingen av rotsystemet, noe som kan gi planten vitalitet..

I naturen vokser planter i kolonier og veldig tett, og skaper klumper fra planter av alle generasjoner. Hjemme kan fortykning føre til mangel på blomstring. Planter krever mye belysning. Derfor er det optimalt å plante hver guzmania i en egen bolle..

Hvordan skille barna til Guzmania – video

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară