15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Former clivia hjemme

Tropisk blomst kaffir lilje Den tropiske blomsten Kaffer lilje har lenge slått rot på vinduskarmer, og er elsket av blomsteroppdrettere. Reproduksjon av clivia (foto) hjemme utføres av rotsuger og frø. Den har korte kjøttfulle jordstengler, som under gode forhold raskt gir opphav til laterale rosetter og lager plener. I fangenskap forplantes blomsten når den transplanteres i en ny beholder. Clivia kan dyrkes fra frø fra blomstrende planter etter pollinering.

Motta plantemateriale

I en trang rotpotte er det ikke nok plass. Hvis du tar en stor tallerken mens røttene fyller den, blir det ingen blomstring. I en tette potter med raskt voksende clivia er en transplantasjon nødvendig. En plante som har angitt blomstringstiden, skyter rundt, som skilles fra moderbusken på transplantasjonstidspunktet.

Bærdannelse etter blomstring Hvis kryssbestøvning utføres under blomstring, dannes store bær på planten. Når de blir myke, trekkes det ut 1-6 stykker frø fra dem, som spirer godt og er friske. Clivia fra frø blomstrer senere, i det tredje eller fjerde året. Frøoppdrettere lager nye varianter av blomster. Frø kan bare hentes fra planter over åtte år..

Les også artikkelen: clivia – hjemmepleie!

Krav til oppvask og jord

Transplantasjon av clivia gjøres best i en plastpotte.Under naturlige forhold vokser clivia på fruktbar, humusrik jord. Følgelig plasseres et dreneringslag i gryten og en pute fra underlaget helles:

  • torv – 1 del;
  • humus – 1 del;
  • torv land – 2 deler.

I tillegg tilsettes perlitt eller vermikulitt og sand i bakken for clivia. Superfosfat i granulater som helles i bunnen av potten vil sikre bedre rotutvikling og rikelig blomstring.

Erfarne blomsteroppdrettere bruker ferdig jord for orkideer når de transplanteres. I et slikt underlag blir røttene fettete, planten utvikler seg og blomstrer raskere..

Gryten for transplantasjon må velges bare litt større enn den forrige. Valget av keramiske eller plastiske retter avhenger av hvor enkelt og uten skader planten fjernes. Glatte indre plastflater foretrekkes for denne planten. Den koniske formen på fartøyet vil hjelpe til med enkel ekstraksjon av planten. Dreneringshull må sikre god drenering av vanningsvann.

Clivia -transplantasjon hjemme

Med mindre det er omstendigheter som krever umiddelbar plantetransplantasjon, transplanteres clivia etter blomstring, i dvale.

Hvis du ikke skal forplante clivia fra frø som er høstet fra planten, bør blomsterpilen kuttes av. Anlegget er sterkt svekket, noe som gir styrke til produksjon av avkom.

Omlastning av cliviaVed omlastning er det nødvendig å bevare røttene, siden sårene kan bli infiserte og røttene begynner å råtne, spesielt siden planten liker rikelig vanning. Unge planter transplanteres årlig, mens de gamle bare endrer det øverste laget av løsnet jord. Når du planter i en ny beholder, bør jordlaget ikke dekke bladets bunn. Konstant fuktighet på dette stedet vil føre til forfall.

Hvis røttene blir skadet under omlastning, må de behandles nøye med kullstøv. Den plantede planten er skyggelagt og skaper komfortable forhold for rask roting..

Deling av en plante for forplantningPå samme tid kan nye avkom fjernes forsiktig fra moderplanten for reproduksjon av clivia. En uunnværlig tilstand vil være tilstedeværelsen av minst fire blader i unge planter. Bare under denne tilstanden kan røttene mate en ung plante..

Du kan plante små barn i separate kopper, med et bunnhull og et dreneringslag. I dette tilfellet bør diameteren på fatet være omtrent 7 cm i diameter. Du kan rotere to eller tre planter i en gryte. Når clivia gjengis hjemme av barn, vil den gi en blomsterpil for andre eller tredje sesong..

Det anses som viktig å ikke opprette en sovende periode på to år for unge planter. De må intensivt kaste ut bladene, samle tilførsel av mat for å blomstre raskere. Konstant vanning og fôring vil øke dannelsen av pilen.

Få clivia fra frø.

Du kan dyrke clivia fra frøFrøformering krever mer tålmodighet. Frø kan dyrkes uavhengig når moderplanten er åtte år gammel. De må sås på en skole laget av torv, torv og sand. Frøene vil klekkes om seks måneder. Gunstig tid for såing fra oktober til april. Hele tiden beholderen holdes varm og lett fuktet. Etter at bladet kommer ut, blir plantene overført til separate kopper..

Frø spirer hvis de ble holdt våte i bæret. For at bæret ikke skal tørke ut, beholdes det til sådatoen på en kuttet stilk.

Det er også en raskere måte å få frøplanter – på et varmt sted i en fuktig klut. De klekkede frøene blir sådd i separate kopper.

Etter at plantene vokser opp, transplanteres de i store kopper og mer næringsrik jord. På to år får tre ganger transplanterte frøplanter uten sovende periode masse og røtter. De blir matet, holdt ved en temperatur på 200 C. Med frøreproduksjon av clivia hjemme, vil blomstring skje i det fjerde året av plantens liv..

Video om forplantning av clivia med frø

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară