15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Det fine med omsorg for fantastisk syre hjemme

Vakre oxalier i interiøret Oxalis, en blomst av lykke, en sommerfugl – alt handler om henne, en mild gjest fra en skyggefull skog, som slo seg ned ved vinduet. En søt oxalis blomsterpleie hjemme krever ukomplisert, elsket og uvanlig av alle. De trekantede bladene ligner sommerfuglvinger, brettes i par når de berøres. Bladene er farget fra mørk lilla til lysegrønn. Blomster har også forskjellige farger. Omsorg for syre er enkelt, i kraft av en nybegynner blomsterhandler.

Grunnleggende informasjon om anlegget

Oxalis vanlig – bosatt i løvskog i Sentral -Europa og Russland. Dette er en flerårig plante som formerer seg i granskogen ved krypende jordstengler. Blad som ligner sommerfuglvinger ligger ikke høyt over bakken. Luftkvaster av blomster svever over dem. Modne frø skyter ut av kapslen og gir liv til nye planter.

Planten heter sur for sin sure smak, den inneholder vitamin C og oksalsyre. Vitamin vårgrønt.

Bladene er trifolierte, det er typer med fire fliker, som danner en sirkel når de brettes. De har en annen farge på grunn av tilstedeværelsen av karotenoider i sammensetningen. Den beskjedne Oxalis acetosella vokser i skogen; innendørs oxalis er mye mer dekorativ. I hjemmeavl har den vanligste sorten blitt fiolett oxalis. Mange amatører avler varianter med en annen farge og struktur på bladbladet..

Agroteknikk av lykkeblomsten

Rom oksygen deppe En upretensiøs blomst er lite utsatt for sykdom, men de allestedsnærværende skadedyrene til innendørs planter kan også slå seg ned på den. Men hvis oxalis får riktig omsorg hjemme, er ikke insekter redd for det. En sunn plante, ifølge tegn, gir lykke til huset, en blomstrende busk vil bli en lykkevarsel hvis du gir den til venner i julen.

Plantehøyden overstiger ikke 30 cm, bladene er store, blomster samles i en panicle. Hvordan ta vare på surt, slik at det alltid gleder seg? Betingelsene for å holde en blomst er enkle:

 • ethvert vindu vil gjøre det, bortsett fra det nordlige, men skygge om sommeren er obligatorisk;
 • temperatur om sommeren 20-25, om vinteren 12-18 grader;
 • jevn vanning uten dikkedarer;
 • sprøyting av blader om våren og sommeren;
 • toppdressing med kompleks gjødsel under blomstring etter 2-3 uker;
 • tørkede blader og blomster må fjernes, planten er ren.

I prosessen med å ta vare på sur sur hjemme, vil deres egne velprøvde teknikker og metoder dukke opp som gjelder for planten..

Hvordan tilby riktig Oxalis Care

Trekantet lilla oxalisHvis det ikke er nok lys for blomsten, slutter den å blomstre, bladene blir bleke og faller. Derfor er nordvinduet ikke egnet for anlegget. Hvis du tar godt vare på syren hjemme, vil den se ut som på bildet..

Kislitsa krever å overholde vannregimet. Jorden skal ikke tørke ut, men ømfintlige planter tåler heller ikke fuktstagnasjon..

Vintervann skal være sparsomt, bare for ikke å tørke ut. Etterlater kjærlighet når dråper med mykt, avgjort vann samler seg på dem. Du må gjødsle en delikat plante litt etter litt, ved å bruke halvparten av anbefalt dose..

Krav til jord, planteevne og plantetransplantasjon

Plantering av sure knollerRotsystemet til alle Oxalis -arter er overfladisk. Derfor må plantemaskinen velges bredt slik at planten vokser. Et dreneringslag dannes nederst. Selv kortvarig stagnasjon av vann i pleie av romsyre bør ikke tillates.

Jorden for innendørs blomst er forberedt løs og nøytral. Den består av like deler:

 • torv;
 • løvrike land;
 • humus;
 • torv;
 • sand.

Du kan kjøpe ferdig jord for innendørs planter.

Hvordan ta vare på en oxalis -blomst under transplantasjon og i dvale

Etter en ukes akklimatisering må den kjøpte syren transplanteres i en ny gryte. Arrangementet bør være tidsbestemt til det tidspunktet da planten våkner, tidlig på våren. Transplanter en ung plante i en stor bolle ved omlastning.

I en voksen blomst må du lett riste av jorda og forsiktig plukke av de gamle døde røttene. Plant flere løker ved siden av hverandre. Om vinteren, når planten har sluttet å vokse og visne, er den lett å demontere. Etter å ha skiftet ut jorda om en måned, begynner oxaliene å blomstre..

Ved transplantasjon er blomsten lett å forplante ved å velge flere knuter til kanten og plante dem separat. I tillegg kan du ta et blad med en del av stammen og sette det på rot i vann eller i våt sand under en film. Røtter vil vises om 35-40 dager.

Oxalis blomstring varer til desemberI desember blomstrer oxalis fremdeles, og det er derfor det kalles lykkeblomstens lykke. Men senere stopper veksten og bladene faller. Dette er hvileperioden. Stiklinger beskjæres og etterlater hamp halvannen centimeter høy. Gryten plasseres i en tørr kjeller eller et annet rom med en temperatur på 12-15 grader. I hvileperioden vannes planten bare litt, og forhindrer at jorden tørker ut. Utsett syreplanten på et lyst sted med utseendet på de første skuddene.

Enkel omsorg for sur – video

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară