15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hva er bær barlind og hvordan du bruker det

barlind bær

Blant de mange prydplanter er bær -barlind en av de mest populære blant gartnere. Den er elsket ikke bare på grunn av sitt attraktive utseende, men også på grunn av sin holdbarhet. Hvis du planter og steller en plante riktig, vil den dekorere hagen i tusenvis av år..

Barlind: beskrivelse av planten

voksende bær barlind

Berry barlind er et eviggrønt nåletre eller en busk som kjennetegnes ved sitt uvanlige utseende. Planten er rikelig dekket med grener av forskjellige lengder. Alle er dekket med myke, rike grønne nåler som blir opptil 3,5 cm lange. Blomster presenteres i form av små grønnaktige kjegler. Du kan observere dem tidlig på våren. Nærmere høsten blir de til dype røde bær..

Alle deler av barlindet er giftige, bortsett fra huden som dekker kjeglene..

Denne planten kalles populært mahogny eller grønt. I naturen blir barlind opp til 27 m høy. Men han vil kunne nå denne størrelsen etter 270 år (i 20 år vokser treet bare 2 m). Stammens diameter varierer fra 1,5 m.

Kronen på barlindet har sylindrisk form. Barken har praktisk talt ingen vekster, en brunrød fargetone. Hele stammen er strødd med sovende knopper som gir nye skudd.

Kornene til planten er harde, derfor er det nødvendig å stratifisere dem før planting. Bestøvning finner sted i andre del av april eller begynnelsen av mai.

Sammensetning av bærbarg og bruk

barlind bær

Faktisk er dette en farlig plante, siden den inneholder mange skadelige stoffer. Men hvis du følger alle anbefalingene for å forberede helbredende infusjoner og tar dem riktig, kan du kurere mange sykdommer..

For tilberedning av medisinske infusjoner brukes nåler og modne frukter av treet..

Yew består av:

 • texin;
 • steroider;
 • toxifylline;
 • tanniner;
 • lignaner;
 • forskjellige vitaminer;
 • fenoler;
 • fettsyre;
 • flavonoider;
 • antocyaniner.

De bruker infusjoner på barlindåler både internt og eksternt. I det første tilfellet bør du være så forsiktig som mulig for ikke å forårsake forgiftning..

Plantebaserte midler hjelper til med å bli kvitt hodepine, hoste og smertefulle vannlatingsproblemer. Blandingene takler også patologiene i fordøyelsessystemet perfekt..

Et avkok av furu nåler i folkemedisin brukes mot dermatitt, erysipelas, revmatisme, skabb, mykose og gikt.

For å lage et middel høstes råvarer om høsten. Bær plukkes bare av de som har fått en dyp rød farge. Som nåler tørkes frukt i et varmt, men godt ventilert område. I dette tilfellet er det viktig å sikre at de ikke utsettes for direkte sollys..

Det er nødvendig å bare beholde de ferdige råvarene i glassbeholdere, som er tett lukket med lokk. Det beste stedet er skapet eller den nederste hyllen på nattbordet..

Bruken av barlind i tradisjonell medisin

avkok av barlind

Ifølge studiene har det blitt bevist at barlindinfusjonen hjelper med ulike svulster, og også lindrer tilstanden som følge av cellegift.

For å forberede en helbredende infusjon må du ta:

 • 150 g barlind (tørr);
 • 1,5 l vodka (uten tilsetningsstoffer).

Mal planten og ha i en flaske. Hell deretter vodka og legg på et mørkt sted for infusjon. Hold blandingen ved romtemperatur i 2 måneder, rist av og til.

infusjon på nåler av barlind

Infusjonen bør tas veldig forsiktig, da den er giftig. Før bruk fortynnes dråpene i 30 ml rent vann. Du må drikke rett før du spiser..

Hvis det oppstår kvalme under behandlingen, må vannet som dråpene fortynnes i, erstattes med te med mynte eller sitronmelisse, men uten sukker.

Ordning for å motta midler:

 1. Første uke – 3 dråper tidlig morgen og kveld.
 2. Andre uke – 5 dråper, 3 ganger om dagen.
 3. Tredje uke – 7 dråper 3 ganger om dagen (hver dag øker med 2 dråper for å nå 25 dråper).

Behandlingsforløpet er 2 måneder. De første 30 dagene, drikk 10 dråper og de neste 25 dråpene (vekslende).

Barlind er det sterkeste og mest holdbare materialet

bær barlind tre

Stammen og grenene på treet var veldig populære hos våre forfedre. Når det er riktig behandlet, får materialet utrolig styrke og holdbarhet. Skip ble laget av tre, og ble også brukt til å lage buer..

I dag er barlind en uerstattelig del av snekkervirksomheten. På grunn av sin fleksibilitet, lette behandling, oppnås vakre produkter, hvis bark ikke egner seg til forfall..

barlind modnes

Berry barlind har funnet sin anvendelse i landskapsdesign. Treet passer godt til forskjellige plantetyper. Den kan også dyrkes innendørs og i vinterhager..

Ber -barlind er en vakker busk som i tillegg til toksisiteten har en rekke nyttige egenskaper. Hvis du bruker det riktig, kan du bli kvitt selv de farligste sykdommene en gang for alle..

Kjennskap til bærbarg i skogen – video

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară