15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Fantastisk zhiryanka og dens typer i hjemmet ditt

zhiryanka og dens typer Zhiryanka og dens art er kjøttetende planter. Det kalles også populært oljeurt. Dette er en uvanlig blomst som vokser stadig mer innendørs. Hvordan en kjøttetende plante ser ut på bildet, kan du finne ut i denne artikkelen..

Zhiryanka og dens typer

Et nært bekjentskap med typer fantastiske planter vil bidra til å skape en unik samling i huset..

Vanlig fatweed (pinguicula vulgaris)

Pinguicula vulgaris Dette er den mest populære sorten som brukes til hjemmedyrking. Vanlige Zhiryanka fikk et annet navn – blått. Dette navnet ble gitt til henne takket være knoppene, som, når de er løse, ligner veldig på en fiolett og har en lilla nyanse. Med riktig pleie kan den blomstre voldsomt og lenge. Knoppene er plassert på lange og tynne peduncler. Blomstene er små. De kan bli opptil 3 cm i diameter..

Kronblad kan være lilla, blå, blå. Hvite og rosa knopper er svært sjeldne. På slutten av blomstringen vises kapsler i form av kopper. De er rikelig dekket med fine hår på alle sider..

Når det gjelder bladene, er de ovale, ganske kjøttfulle, lysegrønne toner. Lengden er omtrent 2-5 cm, og bredden er 2 cm. De er klissete ved berøring. Stammen er rett og lang. Høyden kan nå 17 cm.

I forhold til andre insektplanter er denne arten den eneste som har et velutviklet rotsystem..

Blader fungerer som en insektfanger. Noen av dem avgir en lukt som tiltrekker seg midger, mygg.

Hvis et stort insekt kommer på tallerkenen, begynner bladet sakte å rulle opp i et rør..

Alpine Zhiryanka

alpine zhiryanka

Kjennetegn:

  1. Bladene av denne arten samles i et rotutløp. Hver plate er ovovat med svakt buede kanter. Fargen deres kan enten være lysegrønn eller litt gulaktig. Den øvre delen av tallerkenen er rikelig dekket med små villi, klebrig. Bladene er langstrakte. De når 1,5 cm i bredden og 30 cm i lengden..
  2. Peduncles er glatte, oppreist. Maksimal høyde er 12 cm. En blomst dannes på hver av dem. De kan enten være hvite eller gulaktige. Corollas langstrakte, litt spisse på slutten.

Alpine fatweed gleder seg med sin blomstring fra juni til slutten av juli.

Moran fatweed (pinguicula moranensis)

Zhiryanka moranaOm sommeren danner planten en basal rosett som vokser opp til 10 cm. Alle platene er også dekket med slimkjertler. Som alle andre representanter for Zhiryanka, lever moranerne av forskjellige insekter.

Blomstene på planten er små. De er ofte farget lilla eller rosa. Knoppene er plassert på en tynn, oppreist stilk som blir opptil 25 cm lang. Med riktig omsorg kan denne arten blomstre to ganger i året..

Den mest kompakte er moranske Zhiryanka.

Hjemlandet til den moranske zhiryanka er landet Mexico. Den kan også bli funnet i Guatemala..

Zhiryanka Tina

zhiryanka tinaDet er en hybrid som ble avlet fra Pinguicula agnate og Pinguicula zecheri. Bladene er også klissete og samlet i en fargerik rosett. En busk blir opptil 15 cm høy. Blomster lilla, enkle.

Fordelen med sorten er at den lett kan tilpasses forskjellige forhold. Tinas fete blomst blomstrer i seks måneder.

Flatbladet fatweed (Pinguicula planifolia)

flatbladet zhiryanka

Forskjellen mellom flatbladede zhiryanka fra andre typer:

  1. Fargen på bladene. Denne tykke kvinnen har en burgunderfarge..
  2. Middels stikkontakt. Diameteren overstiger ikke 12,5 cm.
  3. En busk blir opptil 12 cm høy.
  4. Blomsten består av 5 kronblad. De kan ha forskjellige nyanser, men de vanligste er rosa, lilla og hvit..
  5. Knoppene er små. Når de brettes ut, overstiger deres diameter ikke 2 cm.

En slik zhiryanka blomstrer fra mars til april. For at knoppene til flatbladet zhiryanka skal åpnes helt, er det nødvendig å sette blomsterpotten med planten på vest- eller sørvinduet. Hvis dette ikke er gjort, vil du ikke kunne vente på full blomstring..

Bare i sterkt sollys får bladene til flatbladede zhiryanka en burgunderfarge.

I naturen vokser denne arten på fjellskråninger, sump, enger. Derfor må zhiryanka hjemme vannes ofte og rikelig..

Hjemmet til anlegget er USA. Men ganske ofte finnes blomsten i Frankrike..

Vallisneria fet

Vallisneria fetPinguicula vallisneriifolia foretrekker å vokse i steinete fjell og i områder med høyt kalksteininnhold. Det er en flerårig urt som elsker fuktig jord og delvis skygge..

Blomsten kjennetegnes av lyserøde eller lilla knopper. Svært sjelden blir kronbladene hvite eller lyseblå. Knopper dannes i begynnelsen av mai, og blomstringen varer til juni.

Pinguicula filifolia

filamentaktig fettPinguicula filifolia finnes i mange land rundt om i verden. Anlegget foretrekker våtere områder. I naturen vokser busken i sump og nær elver.

For første gang ble denne arten avlet tilbake i 1866..

Bladene på denne zhiryanka blir opptil 6 cm lange. Bredden deres varierer fra 1 til 1,5 cm. I likhet med andre arter fanger filamentene insekter med klebrige plater. På en ung plante sprer de seg, men hvert år stiger de opp. Dermed unngår busken overflødig fuktighet, noe som forårsaker råtning av rotsystemet..

Rosetten når 10 cm i diameter. Hver har 4 til 6 blader. Blomstene er små, fargerike. De består av fem kronblad av en blåaktig eller hvitaktig nyanse. Den filamentøse ghee blomstrer fra juli til august. Men hvis du skaper forhold for planten som vil være så naturlig som mulig, vil knopper dukke opp på busken i alle sommermånedene.

Krystallfett er ikke mindre populært. For første gang ble sorten funnet i landene i Tyrkia. Siden den gang har anlegget ikke mistet sin popularitet blant amatører og profesjonelle..

Zhiryanka er en veldig vakker blomst som kan dekorere ethvert rom. Med riktig pleie vil planten stadig glede seg over unike knopper og evnen til å fange insekter.

Slike forskjellige og vakre zhiryanka – video

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară