15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Symbolet for mannlig levetid er guzmania -blomsten

Rom guzmania Under baldakinen i regnskogen i Sentral- og Sør -Amerika kan du se rosetter av frodig grønt løvverk, over hvilke knallrøde, gule og oransje sultaner stiger – dette er en guzmania. Planter, oppkalt etter A. Guzman, en berømt reisende og naturforsker fra Spania, bosetter seg på fruktbar jord under plantens kroner, leder livsstilen til epifytter, klatrerøtter og grener, finnes på åpne bakker.

Gusmanias, som er nært beslektet med ananas, tilhører familien Bromeliad.

Planter er forskjellige i størrelse, farge på løvverk og livsstil. Videre er det blant de 120-130 artene av disse urteaktige eviggrønne plantene mange varianter valgt av blomsteroppdrettere for å holde og avle under innendørs forhold..

Hva er egenskapene til en blomst? Hva guzmania bringer til huset, og hva som tiltrekker seg oppmerksomheten til blomsterprodusenter over hele verden i det?

Funksjoner og uvanlige evner til guzmania -anlegget

Lys blomstring av guzmania Interessant, i Russland og en rekke andre land, er planten bedre kjent under feil navn. Faktum er at navnet på den søramerikanske planten på latin er skrevet på latin som Guzmania. Hvis vi tar hensyn til uttalen av etternavnet til den spanske forskeren, er den riktige navngivningen av kulturen gusmania. Men blant blomsteroppdrettere, og i mange litterære kilder, heter slekten en innendørs blomst guzmania.

Svaret på spørsmålet om attraktiviteten til en plante er veldig enkelt. Selvfølgelig er elskere av blomsterblomstring først og fremst oppmerksom på den lyse sultanen som ble dannet på toppen av utsalget. Mange nybegynnere vokser feilaktig at dette er en guzmania -blomst. Faktisk er dette ikke en blomsterstand, men bare et modifisert løvverk – en lys skovel designet for å tiltrekke seg oppmerksomheten til pollinerende insekter. En slik tilpasning i planten dukket opp på grunn av det faktum at ekte blomster er ekstremt små og nesten usynlige..

Guzmania blomstTydeligvis, i løpet av årtusenene av eksistens, har Gusmania -arter gjentatte ganger befunnet seg på døden, og forblir uten pollinering. For at frøene fortsatt skulle sette seg, grep individuelle Guzmania -planter for å lure. Noen arter danner cleistogame blomster som praktisk talt ikke åpnes, og pollen modnes inne i knoppen og, uavhengig av å falle ned på pistilen, fullfører pollineringsprosessen.

Dessverre er det bare én blomstring i Guzmanias liv. I de fleste arter, med visning etter pollinering av bladbladene, dør den gamle rosetten også av..

Guzmania i det indre av rommetDen økende populariteten til innendørs Guzmania -blomster har ført til at planteskoler tenker på å utvide utvalget av disse urteaktige plantene. I dag har blomsteroppdrettere hybrider og varianter til rådighet, ikke bare med skarlagenssultaner av bladblad, men også med rosa, burgunder, oransje og gule topper på rosettene. Varierte hybrider dukket også opp, der den grønne fargen på løvet er kombinert med kontrasterende hvite eller rosa striper..

Tette rosetter av blader som vokser i en spiral er veldig dekorative, men en slik struktur av en guzmania -plante dikteres ikke av skjønnhet, men utelukkende av nødvendighet..

Epifytter som bor på røttene og stammene av trær, ved hjelp av en traktformet sokkel, samler ikke bare fuktighet, som umiddelbart går direkte til røttene, men skaper også uavhengig ekstra mat for seg selv. Sammen med vann kommer partikler av organiske rester inn i basene på bladene og røttene i form av:

  • små insekter;
  • biter av råttent løvverk;
  • smuldrende bark;
  • liten mengde vindbåren jord.

Siden de nedre bladene er mye lengre enn de øvre, oppsamles fuktighet fra maksimal avstand fra midten av utløpet. Dette er en annen fantastisk tilpasning av Guzmania, som lar en plante med små røtter og i forhold til et nesten fullstendig fravær av næringsrik jord vokse og blomstre vellykket. Epifytter trenger faktisk ikke et kraftig rotsystem, men guzmania “oppfant” en original applikasjon for sine røtter.

Guzmania i naturenVed å være på en dårlig opplyst side av et tre eller befinne seg i andre ugunstige vekstforhold, kan planter bevege seg veldig sakte og bare noen få centimeter til hvor det vil bli bedre.

Betydningen av guzmania og dens innflytelse på atmosfæren i huset

Mannlig levetidssymbol - GusmaniaDe som nettopp har utviklet en plante er interessert i guzmania selv og hva denne blomsten betyr. Når det gjelder planter i tropene, er det ofte fascinerende sagn eller tegn i litteraturen knyttet til egenskapene eller historien til en bestemt kultur. Bare én ting er velkjent: i anleggets hjemland er guzmania anerkjent som et symbol på mannlig styrke, og ved siden av en representant for det sterkere kjønn, styrker og påvirker mannlig levetid aktivt. Dessverre er det ikke flere informative historier om gusmania, men bioenergetikk som studerer planters effekt på mennesker kan fortelle mye om denne hjemmeblomsten..

En kultur med skinnende langstrakte blader og dristige blader på toppen er en flott dekorasjon for hjemmet og kontoret, samt en effektiv luftrenser..

Folk vil føle en positiv effekt på energi og tone overalt, men hjemme er denne effekten mest merkbar. Som en innendørs blomst vil guzmania hjelpe til med å bli kvitt ulidelig depresjon, forbedre søvn og ha en gunstig effekt på kroppens generelle tilstand. Ikke bare har synet av lyst levende løv en positiv effekt på den emosjonelle bakgrunnen og søvnkvaliteten, det beroliger og stiller inn på arbeidsstemningen. Å beundre “blomstringen” av guzmania bidrar til strømmen av energi og vekking av kreative evner.

Uvanlig blomstring av guzmania – video

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară