15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Foto og beskrivelse av croton -varianter

Croton, codiaeum varierte varianter Mammey Croton er en unik kultur på mange måter. På bildet forbløffer croton med fargenes prakt og en rekke bladformer. Det er vanskelig å tro at løvverk av planter innenfor samme art kan være langstrakte lansettformede, runde og spisse elliptiske, tretåede eller ovale. Og hvor har du sett at blader på levende og sunne trær og busker krøller seg til krøller eller blir til en vanlig spiral?

Hvis slik oppførsel av løvet på andre prydavlinger ville bli betraktet som en manifestasjon av sykdommen eller konsekvensene av inntrenging av skadedyr, så er dette fantastisk, men normen for Croton, den brokede codiaum, som denne arten kalles riktig.

Croton med mange ansikter eller brokete codiaum

Croton varianter Red Banana I øst i India og i en rekke regioner i Sørøst -Asia er 17 arter av codiaum blitt oppdaget og beskrevet. Men bare Codiaeum variegatum vakte oppmerksomhet fra fans av dekorative avlinger. Det er sant at blant blomsteroppdrettere rundt om i verden har ikke det riktige artnavnet slått rot, men navnet “Croton”, som botanikere refererer til en plante med et helt annet utseende og opprinnelse..

En flerårig eviggrønn har en oppreist, forgrenende stilk dekket med stort tett løvverk. Finner seg under gunstige forhold, i naturen eller med hjemmebruk, kan croton vokse opp til 3-4 meter, men det er neppe mulig å se en slik gigant vokse i en gryte. Oftest er innendørs crotons, som på bildet, mye mindre og overstiger ikke 50-100 cm i høyden..

Codiaeum variegatum cultivar SanderiDe store læraktige bladene av croton kan ikke glemmes på grunn av mangfoldet av farger som sameksisterer på den mest uventede måten på bladplatene og beholder lysstyrken gjennom året, uavhengig av årstid. I de fleste varianter, som på det presenterte bildet av croton, skilles kontrastårer tydelig på bladene..

Den unike spekteret og variasjonen av løvformer er den viktigste, attraktive kraften som gjorde den varierte codiaum eller croton til en av de mest populære innendørsplanter over hele verden..

Croton Flower: Askepott på Royal Ball

Mannlige Croton blomsterSamtidig kan ikke alle dyrkere si at de så hvordan croton blomstrer. Selv om blomsterstanden til denne planten ikke kan konkurrere med løvet enten i størrelse, form eller lysstyrke på nyanser, er de også verdt oppmerksomhet. Løse racemose blomsterstander dannes i bladakslene og kombinerer 1,5-2 dusin små hvitaktige blomster. Croton blomster er delt inn i hann- og hunnprøver, som åpnes samtidig, men ligger på forskjellige blomsterstander.

De første er lett å kjenne igjen ved tilstedeværelsen av små bøyde kronblad og myke stammer, takket være at de ser ut som små pomponger..

Kvinne croton blomsterMen de kvinnelige crotonblomstene, som på bildet, er subtile og lite attraktive, som Askepott, som mistet skoen og kongeslottet glitrende av lys.

Croton -klassifisering: bilder av varianter og varianter

Croton med rødt og svart løvverkAlle eksemplarer av codiaeum croton dyrket under innendørs forhold er mange hybridformer som tilhører en botanisk art Codiaeum variegatum, som blant andre plantesamfunn med rette kan betraktes som unike. Dette blir klart hvis vi vurderer representantene for denne typen Croton på bildet..

Slike bilder overvelder bokstavelig talt med et opptøy av tropiske farger, men overrasker også med de forskjellige formene på bladplater. Det er på sistnevnte grunnlag at den moderne klassifiseringen av crotons utføres. I tillegg til planter med ovale, langstrakte lansettformede eller spisse elliptiske blader, er det i dag flere bisarre varianter og hybrider til disposisjon for blomsteroppdrettere..

Blomstrende croton med treflikede bladerDen trelobede, trilobium og flikede, lobatumformen av croton har store blader i tre deler, som ligner løvet på en eik eller fiken i form. Det er også mer eksotiske varianter med sterkt adskilte eller innsnevrede sidelapper. Et eksempel på en trebladet form er Croton Excelent-sorten som er kjent for blomsteroppdrettere med dekorativt broket løvverk..

Croton varianter UtmerketDen smalbladede, eller angustifolium, formen av croton er veldig populær blant blomsteroppdrettere. Planter har langt, lineært løvverk som vokser opp til 20–40 cm, dekorert med mange grønne flekker spredt over en mørkegrønn bakgrunn. Et eksempel på en slik krotonblomst på bildet viser klart plantens unike utseende..

Croton varianter Golden FingerVedlegg eller appendiculatum -form av crotonbladet, som på bildet, kan betraktes som en av de mest fantastiske i planteriket. Bladplaten er eggformet eller lansettformet, avsmalnende mot toppen, blir til et utseende av den andre skjæringen, som etter noe gap utvides igjen og danner en fortsettelse av bladplaten.

Codiaum varierte former for appendiculatumCroton -planter, som på bildet, har hovedsakelig grønt løvverk, men det er varierte prøver..

Planter med uvanlig krøllete løvverk gir alltid mye overraskelse og beundring..

Croton blomst med krøllete brokede bladerPå bildet kan crotons av crispum-sorten ha helt forskjellige størrelser og farger, fra flekkete gulgrønne til rødbrune, rosa, lilla eller nesten svarte.

Croton -varianter Ram's HornEn annen unik skapelse av naturen – en spiralform, en rekke kultiverte planter av underarten Spirale har langstrakte lineære blader, som gradvis krøller seg inn i en spiral rundt den sentrale venen. Farge og krøllgrad varierer betydelig fra plante til plante..

Croton -planter i volutumformen får en uvanlig avrundet form. Bladene deres er sterkt buet langs den sentrale venen, slik at alle bladets spisser blir omgjort til kronen..

Croton video

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară