15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Raffinerte varianter av gazania – den berømte afrikanske kamille

fantastiske varianter av gazania Den fantastiske verden av blomster og planter slutter aldri å glede takknemlige naturelskere. Ulike varianter av gazania, som kjennetegnes ved sin fantastiske farge og originalitet, står heller ikke til side. Denne blomsten tilhører familien “Astrovye”, og ligner veldig på en stor kamille. I de fleste tilfeller, etter det første bekjentskapet med planten, er det umulig å glemme det. Derfor dukker Gazania stadig mer opp i blomsterbed i hagen eller byen..

Planten er svært motstandsdyktig mot parasitter og forskjellige sykdommer. Men ved feil pleie kan grå råte vises..

Ved det første tegn på infeksjon, bør buskene fjernes ved roten. Resten behandles med spesielle fytopreparater. Lær om coreopsis i vår neste artikkel.!

Habitat og intrikate navn

plante fra Mosambik Anlegget kom til Europa fra det eksotiske landet Mosambik, hvor forskjellige varianter av gazania vokser i naturen. Da våre forfedre så blomsten, tenkte de kanskje: “For en fantastisk kamille!” Men det var bare førsteinntrykket. Når man så nøye på planten, la botanikerne merke til en unik egenskap. Først i begynnelsen av middagsvarmen åpner de delikate kronbladene seg i all sin prakt, og pynter blomsteroppsatsene i hagen.

I naturen finnes blomsten på hele det afrikanske kontinentet og i det fjerne Australia..

Før vi vurderer variantene av gazania, la oss bli kjent med dens intrikate navn. Noen kaller blomsten “Middagssol” for sin unike evne til å åpne knopper under sterkt solskinn. Ved å huske opprinnelsen, fikk planten kallenavnet “Nomad fra Mosambik”. I Russland kaller beundrere av flora blomsten “afrikansk kamille”. Og for noen er det bare en utsøkt hage gatzania. Uansett hva denne fantastiske blomsten heter, fortjener den spesiell oppmerksomhet fra gartnere..

Generell beskrivelse av anlegget

afrikansk kamilleAfrikansk kamille dyrkes i blomsterbed som en årlig eller flerårig blomst. Det passer fantastisk inn i landskapsdesignet til et landsted. Den kunstneriske skjønnheten har yndefulle blader i forskjellige former i form av en rotrosett. Oftest er de mørkegrønne, noen ganger med en blåaktig fargetone. På baksiden av arkplaten kan du se den sølvfargede villi.

gazania i blomsterbedetDe er trofaste beskyttere av blomsten fra kulden. Og i tørketider beholder de vann for å gi næring til de fine gatsania -knoppene. Høyden på planten når omtrent 30 cm, så den ser alltid stilig og attraktiv ut på sommerhusets territorium. Blomsterstanden er enkle kurver, hvis diameter kan være fra 5 cm til 9.

Avhengig av sorten kan de males i følgende farger:

 • Oransje;
 • Rød;
 • lys gul.

blomst strukturHver blomst består av sivblader arrangert rundt en rekke miniatyr rørformede knopper. Omtrent 35 søte “smilende” afrikanske tusenfryd dannes på en plante på en sesong. Etter blomstring vises unike frukter i form av en hårete achene med en intrikat tuft på toppen..

Noen gartnere dyrker en blomst i blomsterpotter som en ampeldekorasjon. I dette tilfellet bør det mates minst en gang annenhver uke..

Pretensiøse varianter av gazania for enhver smak

kunstneriske varianter av GazaniaGartnere tror at afrikansk kamille er det mest slående eksemplaret av Aster -familien. Det er minst mer enn tre dusin forskjellige arter av denne eksotiske blomsten. Den unike egenskapen til planten for å lukke knoppene på overskyede dager påvirker ikke på noen måte dens popularitet. La oss prøve å nøye vurdere varianter av gatsania fra bildet for å sette pris på den unike skjønnheten..

Skinnende

gazania strålendeEn elegant busk med afrikansk kamille av denne sorten kan ikke overses blant sommerblomstene i landets blomsterbed. Hovedtrekkene er utsøkte knopper. De utfolder seg bare i sterkt sollys. Resten av tiden lyser gazania beskjedent under “sløret” av lukkede kronblad med lyse blomsterstand.

Gartnere teller flere typer strålende gazania. De mest populære er:

 • Solens dans;
 • Kyss blanding;
 • Hagestjerne.

Avhengig av arten er knoppene farget i forskjellige nyanser. Den vanligste fargen er gul, blodrød, oransje eller brun..

For at planten alltid skal glede hjertet, er det nødvendig å overvåke om skadedyrene (bladlus, edderkoppmidd og snegler) har dukket opp på den. Hvis det blir funnet insekter, bør planten behandles med et spesielt stoff..

Muse

gazania MuseDen storblomstrede gatsania av denne arten er en grasiøs årlig vokser opp til 29 eller 30 cm i høyden. Den har en rosett bestående av flere bladplater. Under blomstring stiger stammer fra den, kronet med store knopper. Utad ligner de kamille, men kronbladene er litt bøyd tilbake. Planten elsker solrike åpne områder, fruktbar jord og moderat vanning. Blomsten kan også dyrkes i beholdere som et husplante.

Talent

gazania TalentHageblomstelskere planter ofte hybridtalentet i blomsterbedene. Planten kjennetegnes av sølvfargede blader, mot hvilke staselige tusenfryd vokser.

De kommer i en rekke farger, men de mest populære er:

 • Snøhvit;
 • oransje;
 • gul.

Sivelementer har ofte mørkere toner, noe som gjør blomsten unik og spesielt attraktiv..

Rosa F1

hybrid gazania rosaEn vakkert blomstrende hybrid med delikate blomsterstand, den passer fantastisk inn i hagelandskapet på et landsted. Rosa gatsania har store knopper, bestående av delikate kronblad, malt i to toner. Den ytre delen av den lyserosa fargen blir jevnt til en rik nyanse. Senteret av blomsten er innrammet av en mørk sirkel, i midten av den er gule rørformede blomster. Virkelig en elegant kombinasjon.

påfugl

gazania påfuglDen mest kjente representanten for flerårig gazania er denne spesielle sorten. Den kjennetegnes ved en miniatyr peduncle og lange bladplater dekket med en hvit kant. Ofte når størrelsen deres 20 cm. Knoppene til påfuglgazania er oftest malt i lyse gule eller oransje. De vises i juli og er gledelige for øyet til begynnelsen av oktober..

Denne unike planten har blitt observert å tåle frost opp til 7 ° C..

Bred anvendelse i landskapsdesign

gazania i landskapsdesignSelvfølgelig er kunstnerisk gazania fantastisk egnet for dannelse av forskjellige typer hagedesign..gazania som en kantstein

På grunn av den lange blomstringen ser den original ut i selskapet med følgende blomster:

 • lobelia;
 • calendula;
 • asters;
 • hovedfag;
 • Iberis.

ampel gazaniaAmpel gatsaniya avbildet på bildet passer fantastisk inn på utsiden av verandaen, lysthuset, terrasser og balkonger. Lyse blomsterstander gir territoriet et utsøkt og unikt utseende.lyse blomsterstander av gazania

Ofte brukes afrikansk kamille til å dekorere grenser. Planten plantes langs hagestier i små grupper.gazania langs stien Under blomstring ser det bare flott ut. I landskapsdesign er gatsania mye brukt i dannelsen av alpine åser, forskjellige blomsterbed og steinblomster..et blomsterbed av forskjellige varianter av gazania Oftest dyrket slike populære varianter som gazania Brilliant, Peacock, Cirrus, Snow-white.sammensetning med gazania Det er umulig å forbli likegyldig til denne søte afrikanske gjesten.

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară