15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hva slags hjemmepleie krever zantedeschia?

Zantedeschia tilhører aroid -familien Zantedeschia, bedre kjent som calla liljer, vokser som en innendørs og drivhusblomst. Zantedeskia hjemmepleie er ikke veldig vanskelig. Når du plasserer en plante fra aroid -familien på vinduskarmen, må du imidlertid ta forhåndsregler – planten er giftig. Skjønnheten til en calla er i blomsten. Øret, beskyttet av et vakkert teppe, er den største fordelen med planten. Skovlen er lys, men etter pollinering av kolben blir den blek og gir ytterligere næring til frøene.

Calla liljer krav til vedlikehold av rom

For å få en vakker plante må du skape forhold nær det naturlige For å vokse zantedeschia, som på bildet, må du skape naturlige forhold for det. Om sommeren trives planten i hagen i solen fra vindsiden. Zantedeskia er ikke redd for solens stråler, men hun er redd for trekk. På vinduet trenger planten full belysning i sesongen med en kort dag. Belysningen skal være 12-14 timer. På sørvinduet må zantedeschia skygges fra middagssolen. Temperaturen om sommeren er 20-23 grader, om vinteren vil omtrent 13 for en blomst være helt riktig.

Bedre enn andre varianter, føles Zantedeskia Ethiopian på vinduskarmen. Kobblomsten er dekket med lange skovler. Denne arten blomstrer på slutten av vinteren, og gleder seg over sin skjønnhet i mer enn en måned.

Hvis frøavl ikke er planlagt i pleie av callaliljer, må pilen kuttes av med en skarp kniv etter blomstring. Dette sparer plantens styrke for dannelse av frø..

Les også om monet loosestrife!

Funksjoner i landbruksteknologi av den etiopiske calla liljen

Blomstrende zantedeschia trenger rikelig vanningDen sovende perioden begynner umiddelbart etter blomstring. Derfor er det nødvendig å opprettholde en temperatur på 18-20 grader. Under 160 C kan blomsten bli syk. I hvileperioden utføres vanning bare for å opprettholde gjenværende fuktighet i jorden i 1,5 – 2 måneder. På dette tidspunktet tørker en del av bladene ut. Men det er viktig å forberede planten på hvile gradvis, redusere inntaket av fuktighet, og de får også blomsten ut av dvalemodus..

Rikelig vanning i pleie av zantedesk er bare nødvendig under blomstring. Vannet med mykt vann etter sedimentering. Overdreven fuktighet kan drepe den kjøttfulle roten.

Den fuktige luften vil bidra til å holde calla liljebladene vakre. Derfor sprayes de, bades i dusjen. En luftfukter, et brett med småstein og mose, et akvarium vil glede planten.

En viktig teknikk for å ta vare på zantedeskia hjemme er årlig planting av knoller i et nytt underlag. For tidlig blomstring på slutten av sommeren transplanteres knollene i frisk jord uten å dype nakken. Samtidig skilles små knoller for reproduksjon..

Zantedeskia -knollKnutene kuttes med en sterilisert kniv, tørkes og plantes hver i et eget glass.

Ved innendørs vedlikehold kreves en romslig gryte for zantedeschia. Calla liljer kan ikke forventes å blomstre i trange retter. I løpet av sesongen er landet oppbrukt og fruktbarheten kan ikke gjenopprettes med gjødsel..

Ved omplantning brukes en standard jord for blomstrende planter. Du kan blande det med:

  • fruktbart torv fra under hvetegress – 2 deler;
  • humus – 1 del;
  • torv – 1 del;
  • kalsinert elvesand – 1 del;
  • løvet bakken – 1 del.

Det er omtrent på denne jorda at zantedeschia vokser i det naturlige miljøet. Det er mulig å dyrke en blomst hydroponisk. Gjødselblandinger skal inneholde mye fosfor og lite nitrogen. Da blomstrer calla liljer rikelig.

Feil i omsorg for zantedesk hjemme og konsekvensene

Anlegget trenger gjødsel som inneholder fosfor og nitrogenValget av en romslig beholder for en blomst er en avgjørende faktor for å skape en kraftig busk og mange blomsterstilker. Men buskens dekorative effekt påvirkes ikke mindre:

  • nivået av belysning av planten i vekstsesongen;
  • temperaturforhold;
  • overvekt av nitrogenkomponent i befruktning.

Vakre blader begynner å tørke ut hvis planten er i trekk eller ikke er fuktet. I tillegg, i tørr luft, vil svøpet av innendørs planter starte – edderkoppmidd..

Planten kan angripes av bladlus, hvitfluer. Hvis såpeoppløsningen ikke hjelper, må du gjentatte ganger bruke insektmidler for å rengjøre blomsten..

Vanning, omsorg og transplantasjon av zantedeschia – video

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară