15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Kjente og lite kjente arter og varianter av periwinkle

typer og varianter av periwinkle Periwinkle er en unik plante som kan vokse på de mest skyggefulle og tørreste stedene, og dekker jorden med et grønt teppe av blader. Men i tillegg til vakre blader som tiltrekker seg oppmerksomhet, blomstrer vakre blomster på stilkene. Blomsterhandlere klassifiserer planten som en aggressiv type, siden periwinkle i kampen for fruktbar jord fortrenger andre planter.

Kjente typer og varianter av periwinkle, som er populære over hele verden:

 • urteaktig periwinkle;
 • stort periwinkle;
 • periwinkle;
 • terry periwinkle;
 • rosa periwinkle;
 • spraglete.

I vårt land er bare 3 typer populære. Resten vokser i Europa og Asia, Kaukasus.

Hver art inneholder sine egne varianter, som bestemmes av interessante egenskaper ved strukturen og fargen på blomsten, bladet, stilken. Noen arter skapes gjennom seleksjon. Ofte er det hybrider som kombinerer de beste egenskapene og egenskapene..

Avhengig av egenskapene har noen varianter blitt utbredt blant blomsterhandlere og ivrige blomsterbed. Andre varianter vokser bare i naturen og finnes ofte i åker, skogkanter..

De viktigste egenskapene til periwinkle store

periwinkle stor Blant alle typer og varianter av periwinkle, skiller en av de mest vanlige og populære blant gartnere og sommerboere seg ut.. De viktigste egenskapene til denne sorten er følgende funksjoner:

 1. Stort, glatt, ovoid blad.
 2. Blomsten har en diameter på omtrent 5 centimeter.
 3. De mest populære blomsterfargene i denne sorten er blå og blå..

Alle disse egenskapene bestemmer den store periwinkle, som er hjemmehørende i Kaukasus. Sorten ble mye populært i Europa. Det er undersorter:

 • Alba;
 • Variegata;
 • Maculata.

Her ligger forskjellen i fargen og fargen på venene på blomsterbladene..

Det er verdt å markere underarten som vokser i naturen: var. Oxyloba og var. Hirsuta. De eksterne dataene til den ville versjonen av planten er litt forskjellige fra den dyrkede: bladene er smalere, kronbladene er bredere og dekselet til skuddene er tett og tett.

Periwinkle er et eviggrønt og blomstrende alternativ for å dekorere din egen tomt. For å gjøre det riktige valget, er det verdt å vurdere plantens egenskaper når det gjelder utseende og vekstprinsipp..

Blomsten vokser veldig raskt og fanger nye territorier, så i ferd med å forlate er det verdt å kontrollere territoriet okkupert av blomsten.

Hvor mye kan du lære om den mindre periwinkle

periwinkleMindre periwinkle -varianter er ikke så utbredt som et kommersielt produkt. Den vokser aktivt i Sør -Russland og Middelhavet. Varianter er konvensjonelt delt inn i 2 kategorier..

Klassisk farge

Dette inkluderer:

 • Bowles Variety (Bowles, La Grave) – motstandsdyktig mot værforhold, har en stor blomst og vokser raskt;Bowles Variasjon
 • Dart’s Blue er preget av en blek blomsterfarge;Dart's Blue karakter
 • periwinkle variert skiller seg fra resten i en spesiell farge på blader – gylne flekker på løvverk;
 • Marie – en standardblomst, men stilken sprer seg lavt;klasse Marie
 • Sabinka – nesten identisk med Maries beskrivelse, men mer miniatyr i størrelse og kompakt i formen.

Periwinkle hvit

Arten har sine egne egenskaper, som kommer inn i plantens undersorter:

 • Alba – gjentar helt egenskapene til en vill slektning, men den eneste forskjellen er tilstedeværelsen av et rødt rør inne i en hvit blomst;klasse Alba
 • Emily Joy – preget av blomstens kontrast mot bakgrunnen til sine egne blader;klasse Emily Joy
 • Gertrude Jekyll (frøken Jekyll) vokser ikke over store områder, ideell for små blomsterbed og blomsterbed;Gertrude Jekyll kultivar
 • Atropurpurea (Purpurea, Rubra) har en lilla farge;kultivar Atropurpurea
 • Mindre periwinkle vinca minor er en unik representant for arten, siden den bare kombinerer positive egenskaper. Fargeskjemaet inkluderer 3 hovedfarger: hvit, hvit-magenta, hvit-blå.

Hvis du vil plante periwinkle på stedet, bør du velge en variant som vil være relevant for typen og parameteren på hagetomten.

I dette tilfellet er arten og variantene av periwinkle nesten identiske, og varierer bare i blomstens størrelse og bladets tekstur. Det er ingen spesielle forskjeller fra ville slektninger her heller..

Interessant informasjon om pubescent (terry) periwinkle

Den pubescent eller doble periwinkle inkluderer flere varianter preget av en annen struktur på bladet, blomsten. Denne arten dyrkes ikke, derfor kan den pubertære versjonen av periwinkle bare finnes i Nord -Kaukasus natur..

Den pubescent periwinkle inkluderer følgende varianter:

 • Albo Plena har hvite blomster som stiger over et teppe med ovale grønne blader. Middels størrelse knopp med geometrisk vanlige former.Albo Plena -sort
 • Double Purple er et grønt teppe med små lilla blomster. Knoppene er plassert over hoveddelen av skuddene.
 • Flore Pleno (Florepleno, Multiplex). Du kan se populære bilder av blå periwinkle i mange hagearbeidsmagasiner som tilhører denne sorten..periwinkle varianter Flore Pleno
 • Azurea Flore Pleno har blå blomster som blomstrer lenge, men hver gren kaster ut bare en blomst.periwinkle Azurea Flore Pleno

Hovedtrekk i variantene av den presenterte arten er kronbladets interessante form og veving av stammen. Interessante former tiltrekker seg oppmerksomheten til gartnere og blomsterhandlere.

Det mest interessante om rosa periwinkle

rosa periwinkleDen rosa periwinkle på bildet ser ofte helt annerledes ut enn andre slektninger. Blomsten er en busk. Stilkene kan nå under gunstige forhold nesten en halv meter i høyden.

Et foto av en rosa periwinkle overrasker med bladformen og blomstens skjønnhet. En lys rosa blomst kroner stilken av asteni, som pene smaragdblader er plassert på. Blomstringen varer hele sommeren, og starter i mai..

Bare 2 varianter skiller seg ut:

 1. Første kyss er en busk med flere små rosa blomster på toppen..klasse Første kyss
 2. Perepmint kjøligere. Blomsten virker rosa på grunn av den røde flekken i midten. Faktisk kan kronbladene være hvite eller kremfargede..klasse Perepmint kjøler

Spesielle typer periwinkle

Periwinkle, som er en urt som vokser i Sør -Ukraina og Kaukasus, har et spesielt utseende og betydning. Planten av denne arten er vesentlig forskjellig fra alle varianter. Det er vanskelig å bestemme hva som utgjør stilkene: en busk eller et krypende teppe. Blomstene er små, blå eller lilla. Stammen er kronet med skarpe ovale blader, og bunnen er rund.

spraglet periwinkleVariegated periwinkle på bildet bestemmes av navnet på Variegata -sorten. Den har flere analoger som skiller seg ut med den unike fargen på bladene. Vanligvis er kantene på den grønne basen avgrenset med en lysere farge: gul, gull, hvit. Undersorter kan identifiseres nøyaktig ved å grense til Argenteovariegata – hvit og Aureovariegata – gul.

Periwinkle golden broket er representert av følgende varianter:

 1. Gylden. Uttalt grenser til bladet.
 2. Valley Glow har nesten snøhvite konturer på bladene for en glødende effekt.Valley Glow variasjon
 3. Ralph Shugert presenterer en tynn kant på et mørkegrønt blad.Ralph Shugert kultivar
 4. Den spraglede periwinkle på bildet er en standard blomstertype, men de originale bladene. Alle årer og kanter er gule.Periwinkle variegat
 5. Alba Variegata (Albo-variegata) er en omvendt prøve, siden bladene er malt hvite i kantene, og selve blomsten kan være enten krem ​​eller også hvit.Alba Variegata kultivar
 6. Sterling Silver er en veldig populær variant med særegne blomster og blader..Sterling sølv klasse

Urt periwinkle brukes aktivt i medisin, siden den inneholder mange alkydstoffer.

urte periwinkleDen unike fargen på bladene tiltrekker seg oppmerksomhet, gjør blomsterbedet lysere og mer attraktivt. Det er lett å ta vare på en slik plante, da den ikke er lunefull. Derfor er periwinkle vanligvis hoveddekorasjonen på tunet.. periwinkle i landskapsdesignPeriwinkle i landskapsdesign på bildet ser alltid vakkert, lyst og unikt ut. Ved hjelp av en plante kan du dekorere ethvert blomsterbed, fylle tomme rom og danne en hel sammensetning.

En så enkel og så uvanlig periwinkle – video

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară