15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Velge alstroemeria -varianter for hagen din

alstroemeria varianter i en bukett Alstroemeria er en flerårig blomst hentet fra Sør -Amerika. Det er omtrent 200 varianter av alstroemeria. Blomstens høyde når 2 meter i høyden. Diameteren til alstroemeria -blomsten når 5 centimeter. Fargen er annerledes: grønn, hvit, oransje, lilla og rød. Ikke alle varianter av alstroemeria dyrkes i sommerhytter.

Bare de mest populære foretrekkes av blomsterhandlere og gartnere. Blomster er preget av sine individuelle egenskaper. Hver variant er vakker på sin egen måte. Alstroemeria vokser for å dekorere hagetomten eller lage buketter. Nylig har blomsten fått stor popularitet ved opprettelsen av sommerbryllupsbuketter, den ser veldig mild, frisk og lys ut.

Det er en oppfatning at alstroemeria har sine egne likheter med orkideer og liljer. Noen varianter har navn med ordet “lilje”. Alstroemeria har ingen hybrid likheter med disse fargene. En av egenskapene til planten er deres buede kronbladform, bøyninger og vridninger ved hundre og åtti grader..

Alstroemeria varianter for hagen

Alstomeria Ligtu I forrige århundre ble en art av alstomeria Ligtu oppdaget, som dør umiddelbart etter blomstring.

Virginia -sort

Virginia -sortAlstroemeria Virginia regnes som en av de største variantene. Blomsten har store skudd og når en høyde på 70 cm. Virginia -skudd kjennetegnes ved sin styrke, store hvite blomster blomstrer på dem. Bølgete kan sees langs kanten av kronbladene. Blomstringen begynner i juni og varer til november eller den første frosten.

Alstroemeria kan beholde friskheten i opptil tre uker. Nye knopper åpnes en etter en. Lukten av blomsten er helt fraværende.

Variety White Wings eller White Alstroemeria

Variety White WingsHvit alstroemeria er en utrolig vakker blomst, formen tiltrekker seg de fleste blomsterhandlere. White Wings er en høy blomst og når en høyde på opptil 2 meter. Store stilker og blader skiller denne blomsten fra andre. Denne blomsten vokser hele sommeren, med en mulig pause på to uker. Pausen skjer i juli-august.

For å beholde buketten så lenge som mulig, legg den i en vase med vann uten å berøre kronbladene for å unngå å råtne. Blomster bør isoleres fra trekk og sterk sol. Når du overholder disse reglene, vil buketten din vare i opptil to uker..

Alstroemeria Orange King

Alstroemeria Orange KingDet er en dekorativ flerårig blomst. Den lyse fargen på Orange King -sorten vil sikkert dekorere hagen din. De liker å plante denne variasjonen til og med innendørs for å dekorere interiøret med lyse farger. Den oransje kongen er en termofil plante, om vinteren krever den dekning fra kulden. Denne upretensiøse sorten er klar til å vokse på hvilken som helst jord, under den lyse solen og i skyggen, vokser den godt selv på ufruktbar jord..

en bukett med forskjellige varianter av alstroemeriaLa oss finne ut hva de gir alstroemeria til:

  1. Høvdingen vil absolutt bli glad hvis han får en bukett blomster fra Alstroemeria. Han vil føle sin takknemlighet og autoritet..
  2. Hvit alstroemeria i kombinasjon med liljer og kamille regnes som et symbol på et lykkelig familieliv. Det er verdt å foretrekke en bryllupsbukett med blomster av denne sorten..
  3. Hvis du beundrer en kreativ person, bør du gi ham en bukett blå alstroemeria, og derved vil du vise din positive holdning til arbeidet hans..
  4. Ved utskrivning fra sykehuset bør en lykkelig mor bli presentert med et symbol på fruktbarhet – en bukett blomster fra alstroemeria, som viser hennes kjærlighet til sin kone og baby.

Blå Alstroemeria -sort

Blå Alstroemeria -sortDenne arten har ikke spesielle vekstforhold, er ganske kresen, den er sjelden i butikker og noen ganger enda dyrere enn andre. Blå Alstroemeria -sorten passer perfekt inn i utsøkte buketter, som legemliggjør kjærlighet og ømhet.

Det anbefales å kjøpe blomsterplanter fra barnehager eller blomsterbutikker. Før du kjøper, vær forsiktig og sjekk blomsten for skadedyr, forskjellige sykdommer og til og med mindre skader..

Variasjon av alstroemeria lilla eller lilla

Variasjon alstroemeria lillaBeauty alstroemeria har lilla-blåaktige kronblad. Denne Alstroemeria -sorten blomstrer om våren og blomstrer igjen i september. Denne sorten har høye stengler og vokser opp til 170 cm i høyden. Stammen er sterk og rett. Lilac alstroemeria er veldig delikat og vakker.

Når du dyrker de fleste typer alstroemeria, anbefales løs og næringsrik jord. Å dyrke blomster i tung jord setter røttene dine i fare for å råtne. For å forbedre jordens luftgjennomtrengelighet kan den påføres før halmen plantes..

Alstroemeria Peruviansk variasjon (gul alstroemeria)

Alstroemeria peruansk sortDenne sorten har et annet navn “Peruvian Lily”, brakt til Russland og kan overvintre i Kaukasus ved Svartehavskysten i åpen mark uten noe ly. Anlegget regnes som tilstrekkelig kuldebestandig ned til -20 ° C. En voksen blomst kan til og med tåle frost..

Etter en vellykket overvintring gir Yellow Alstroemeria gode skudd. Den “peruanske liljen” opplever ikke fysiologisk hvile. Skudd gjenvekst selv i litt frossen bakke.

Alstroemeria gul elsker løs jord. Reproduksjon skjer bare vegetativt. I midtbanen finnes blomsten oftest i potteform i drivhus..

Blomster av Alstroemeria -sorten må plantes på bakgrunn av busker med grått og brunt løvverk, bartrær er også flotte. Sammensetningen i blomsterbedet vil bli godt fortynnet av knifofia og nattlysolje firkantet.

Variety Pink Alstroemeria (Alicia)

Variety Pink AlstroemeriaBlomstene av rosa alstroemeria ligner krysantemum og rose. Blomster vokser i busk. Blomstring skjer mellom juni og september. Avstanden mellom buskene bør ikke være mindre enn 30 cm, i jorden til en dybde på 20 cm til 25 cm. Rosa alstroemeria plantes på godt opplyste steder.

Alstroemeria Garda -sort

Alstroemeria GardaDenne plantesorten er hvit i fargen. Blomsten overlever dårlig vær og sollys godt. Den når en høyde på opptil 170-200 cm. Jorda for planting anbefales løs og samtidig næringsrik. alstroemeria Garda krever nøye vedlikehold, tolererer ikke ugress.

Alstroemeria i hagen må oppbevares på et solrikt sted. Jorden må være godt drenert og godt mettet. Det er også nødvendig å beholde alstroemeria slik at det kan tåle vintertid..

Mulige sykdommer og skadedyr i blomsten

Denne typen blomster i alle dens varianter er utsatt for skadedyr under dyrking:

  • snegler;
  • trips;
  • edderkoppmidd;
  • larver som spiser blad;
  • hvitfluer og andre.

Alle deler av blomsten, inkludert stilker og blader, behandles ved den minste mistanke om sykdom og skade. De berørte områdene av planten fjernes fra blomsten.

Fungicidløsningen hjelper i regnfulle perioder, blomster behandles med den, for forebygging og som beskyttelse mot råte.

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară