15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Foto av en clivia blomst og interessante fakta

Clivia blomstrer i vinduskarmen Når du ser et bilde av en cliviablomst, et stueplante, begynner du ufrivillig å lete etter dette miraklet. Viften av læraktige blader opptil 75 cm lange og det enorme klokkehodet i forskjellige størrelser på den lange pilen er herlig. I løpet av uken åpnes store grammofoner gradvis og gleder seg over utseendet i omtrent en måned. Om vinteren, når det er så få lyse farger, samler clivia beundrende blikk fra husstandens medlemmer. Les: clivia photo hjemmepleie!

Clivia blomstrende forhold

For å beundre skjønnheten i en blomstrende plante hvert år, må du vite mye. Hvis planten ikke får riktig pleie, kan seirende blomstring, som på bildet, ikke forventes fra cliviablomsten. Det er nødvendig å skape naturlige forhold for planten, som i tropene:

  • under baldakinen av høye trær spres solens lyse og lyse stråler uten å brenne bladene;
  • fordampning kommer fra bakken og er alltid fuktig i luften;
  • varme regner skyller over bladene;
  • varmen stiger fra det varige skogbunnen;
  • overflødig fuktighet filtreres gjennom sanden inn i dypet;
  • velstandstiden viker for tørke og kalde temperaturer.

Clivia trenger tropiske forhold for fantastisk blomstring Hvis du er klar til å lage tropene hjemme, så vil clivia på bildet være en blomst fra et eventyr.

Hvorfor blomstrer ikke clivia hjemme

Den første og vanligste årsaken til mangel på blomstring, kaller eksperter et brudd på plantens biologiske syklus. For å blomstre midt på vinteren må du lage en tropisk vinter i leiligheten. Dette betyr at 3 måneder av cliviablomsten oppbevares under spartanske forhold. Gradvis redusere, og deretter slutte å vanne jordklumpen helt. Temperaturen på dette tidspunktet synker til 100 C. I en leilighet kan et slikt sted være nordvinduet eller det fjerne hjørnet av et kjølerom.

Planten vil ikke blomstre hvis den ikke har hatt en sovende periode.Vintringen er over, hvordan få clivia til å blomstre? Planten fjernes, vaskes ofte med varmt vann under dusjen, vanningen økes gradvis og sesongmating utføres. Jo raskere pilen utvikler seg, desto større er muligheten for å skape sekundær hviletid og organisere sommerblomstring. Hver neste blomstring innledes med en sovende periode..

I tillegg til brudd på innholdet, kan årsaken til at clivia ikke blomstrer være andre faktorer..

Hvis blomsterpilen er veldig kort og blomstene hekker mellom bladene, er temperaturen på innholdet skylden. De la ikke merke til pilen i tide og overeksponerte blomsten i kulden. Så vi fikk en kort skjeve peduncle. En annen årsak kan være mangel på kalium- og fosforgjødsel i landet. De bør seire over nitrogen. Men hvis blomstringen er kort, er den høye temperaturen på vinduet skylden..

Så snart anlegget med pilen sluppet er ordnet for sommervedlikehold, blir det ikke lenger forstyrret eller snudd..

Hva om clivia ikke blomstrer i det hele tatt? Hvis planten er ung og hentet fra frø, vil den blomstre i fjerde år. Blomster dyrket fra stiklinger bør kastes ut av pilen enda tidligere. Hvis det ikke er blomstring, må du gjøre en lang hvileperiode fra oktober til mars. Og før det bør du mate med fosfor-kaliumgjødsel. Det vil blomstre! Så snart pilen vises, må planten lage en tropisk sommer..

En gryte som er for stram eller romslig, bidrar ikke til utstøting av stammenKanskje planten ble plantet i en stor bolle, og til den fyller hulrommet med røtter, blir det ingen blomstring. Bare trange retter vil provosere plantens raske reproduksjon av frø til andre enger.

For clivia er den optimale luftfuktigheten 40%. Denne parameteren er imidlertid ikke kritisk for blomstring.

Du må studere rommet ditt. Ikke alle varianter blomstrer to ganger. Det nytter ikke å kaste ut en blomst som er i strid med naturen.

Andre årsaker til at clivia ikke blomstrer inkluderer skade på blader og røtter fra sykdommer og skadedyr. Bladene har blitt bleke, noe som betyr at de ikke produserer nok næringsstoffer. Men kanskje er det røttene som råtner fra stillestående vann som ikke fungerer godt. Kanskje insekt skadedyr trekker juice fra planten. Eventuelle avvik i omsorgen for clivia påvirker blomstringen..

Hvilke varianter av clivia brukes i hjemmet

Clivia Gardena blomstrer om vinterenAv de mange varianter av clivia eksisterer bare tre gode varianter ved siden av mennesker:

  • Gardena;
  • Herlig;
  • Cinnabar.

Det må tas i betraktning at planten er giftig og bør plasseres utilgjengelig for barn og dyr..

Clivia Gardena blomstrer bare en gang, om vinteren. Den har brede blader, som minner om et belte, og en høy peduncle med en kurv, som på bildet. Ingen triks gjør at du slipper peduncle to ganger.

Blomstrende cinnabar cliviaEt karakteristisk trekk ved cinnabar eller broket (som en variant) clivia er børstene av hengende blomster. De samles i rør, kronblad med grønt på spissene. Det er 30-70 slike klokker på en peduncle. Nyanser av rødt og gult skaper pittoreske kombinasjoner. Denne typen clivia er en favoritt blant oppdrettere..

Når du kjøper en blomst, må du på forhånd avveie muligheten for å skape forvaringsbetingelser, slik at planten gleder seg med en årlig blendende blomstring.

Årlig blomstring av clivia – video

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară