15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Reproduksjon av croton hjemme

Croton i interiøret Spektakulære krotoner anses ikke som de enkleste å beholde, men med riktig oppmerksomhet og tålmodighet reagerer planten på omsorg med god vekst og sunt spraglet løvverk..

Og hvis du ønsker det, kan du få en ny croton, hvis gjengivelse hjemme utføres på tre hovedmåter:

 • bruk av stiklinger;
 • såing av egenhentede eller kjøpte frø;
 • ved hjelp av luftoppsett.

Hvordan forplante croton hjemme? Hvilke fallgruver en blomsterhandler kan møte, og hvilken av metodene som er rimeligst?

Forplantning av Croton ved stiklinger

Rotet croton stilk Skjæring er den enkleste og mest effektive måten. Ikke bare er det mulig å skaffe plantemateriale gjennom året, men ikke bare toppen av skuddene med et aktivt vekstpunkt, men også stilkekaks med et enkelt blad, en sovende aksillær knopp og et lite fragment av stammen. til forankring. Denne metoden kalles ofte croton -forplantning med blader..

Hvis du bare tar et blad for reproduksjon, vil det gi kraftige røtter, men du kan ikke vente på videre utvikling. Uten en knopp, som skuddet ville begynne å vokse fra, vil det ikke fungere å få en ung kopi av en prydplante.

Croton bør formeres ved stiklinger tidlig på våren.Den beste tiden for kutting av stiklinger er tidlig på våren, når skuddene ikke har begynt å vokse aktivt:

 1. Når du kutter en apikal skjæring, bør lengden være innenfor 6-10 cm. I dette tilfellet vil den fremtidige planten danne et godt rotsystem og danne en liten sterk stilk.
 2. Stilkekaksene kuttes med et rett snitt for å oppnå en internode med et voksent blad og knopp..

For at stikkene garantert vil slå rot og senere vokse, er det bedre å kutte dem fra lignifiserte friske skudd.

Klipp av skjæringenBåde erfarne og nybegynnere blomsterbutikker har ofte spørsmål om crotonavl, et bilde og en trinnvis beskrivelse av alle stadier vil bidra til å forhindre feil og snart glede seg over nye grønne kjæledyr:

 1. Melkesaft slippes alltid ut på kuttstedene. Den må tørkes lett med en serviett eller vaskes av..
 2. Store blader på spissen av skuddene, som kan svekke skjæringen, ta bort næringsstoffer fra den, blir kuttet av med halvparten.
 3. De nedre bladene som forstyrrer rotingen fjernes.
 4. Deretter holdes stiklingene som brukes til å formere croton i luften i et par timer..
 5. Og bare etter en slik forberedelse senkes plantematerialet noen få centimeter i varmt vann..

Tørk snittet av skjæret og kutt bladeneMen riktig forberedelse av frøplanter er ikke nok. Når croton formeres av stiklinger, er det viktig at rotvannstemperaturen er mellom 24-30 ° C. Samtidig er det nyttig å bruke de tilgjengelige rotdannelsesstimulantene:

 • hvis væsken avkjøles i lang tid, senkes rotdannelsen først, deretter stopper den, og frøplanten råtner og dør;
 • i varmere vann vokser også røttene motvillig, og det er stor risiko for å utvikle bakterieflora.

Hele tiden, fra å komme i vannet til å plante i bakken, bør plantene være i den lyse, men diffuse solen, under forhold med lange dagslys.

Croton saplingNår røtter vises på stiklingene, ved hjelp av hvilken croton -forplantning utføres, bør du ikke forvente deres betydelige forlengelse. Det er mye lettere å overføre frøplanter med et rotsystem som er ca 2-3 cm langt i bakken. Røttene blir ikke skadet under planting, og krotonene begynner å vokse raskere.

Med en riktig valgt jordsammensetning og høy luftfuktighet akklimatiserer Croton seg om et par uker og slår rot ved normal romtemperatur.

Formering av croton av luftlag

Forbereder en plante for forplantning med luftlagHvis en voksen croton med en lignifisert, bladløs stamme vokser i en leilighet, kan luftlag oppnås på en slik plante. Hvor reproduserer croton på denne interessante, men ganske omhyggelige måten?

For å skaffe plantemateriale velges et sterkt skudd. Du kan også bruke toppen av en voksen plante. I en avstand på 10-15 cm fra enden av stammen, blir barken kuttet i en sirkel for å bar omtrent en centimeter tre. Her bør croton, når den forplantes av luftlag, danne røtter.

Skjærestedet er pakket med sphagnumose og filmSkjærepunkt:

 • nøye behandlet med en vekstforsterker;
 • pakket inn i et lag med sphagnum -mose;
 • deksel med en pose, som er forsvarlig festet under og over det bare området.

Mosen er forhåndsfuktet, og gir mulighet for vanning i fremtiden, til luftrøttene dannes i croton. Du bør vente på fremveksten av rotsystemet fra den omkringliggende mosen etter 4-6 uker..

Når dette skjer, blir stammen under vekststedet for røttene kuttet av, og den resulterende frøplanten, som ved forplantning av croton ved stiklinger, transplanteres i bakken. Omsorg for anlegget er heller ikke forskjellig fra metoden som allerede er beskrevet ovenfor..

Frøformering av croton hjemme

Plantefrø brukes til å reprodusere croton.Croton formering av frø er den mest arbeidskrevende og tidkrevende måten å få en ny plante. Hvis en blomsterhandler bestemmer seg for å utføre et så dristig eksperiment, for eksempel for å dyrke en hybrid eller en sjelden prøve, bør han huske at innendørs crotonfrø:

 • ikke bestå overordnede eiendommer;
 • på kort tid etter modning mister de spiringen;
 • før såing, dekontaminering og spesiell forberedelse er nødvendig for å akselerere spiring.

Selv etter å ha ventet på skuddene, må du være veldig oppmerksom på dem, siden plantene ofte er svake og utvikler seg veldig sakte. Bare erfarne innendørs avlingelskere kan anbefale denne croton -avlsmetoden hjemme..

For desinfeksjon senkes crotonfrøene først i varmt vann i en halv time, og deretter dynkes i vann ved romtemperatur i en annen dag. En vekstaktivator kan tilsettes væsken.

Etter forberedelse presses tilstrekkelig store frø forsiktig inn i et løst, nødvendigvis sterilisert underlag til en dybde på 1 cm. Jordoverflaten fuktes, og beholderen med avlinger plasseres i et drivhus. Ved høy luftfuktighet og temperaturer mellom 22 og 25 ° C vil frøene spire om en måned. Når skudd vises, fortsetter de å bli forsiktig vannet og gradvis vant til romluft, oftere og oftere åpner de drivhuset. Krotoner med tre åpne blader kan transplanteres i separate potter.

Video om croton og hvordan å avle

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară