15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Cannes virus- og soppsykdommer: den store utfrielsen

bokser blomstrer Planter er som mennesker. Når de er friske, gleder de andre, men så snart en sykdom nærmer seg dem, går alt nedoverbakke. Canna sykdommer manifesterer seg på forskjellige måter. Årsaken til forekomsten er feil omsorg for blomsterbedet. Derfor er oppdretternes hovedoppgave å skape passende forhold for å dyrke en avling. Deretter reduseres hans plikter til å gjenkjenne de første tegnene på fare. Deretter starter han et omfattende oppdrag med å kvitte seg med fangenskapet av mikroorganismer.

Før du overfører en prøve til åpen bakke, er det nødvendig å utføre en spesiell oppvåknings- og spiringsprosedyre. Ellers vil ikke gartneren vente på store knopper i hagen.

variert variasjon Samtidig må bonden nøye overvåke temperaturregimet, vanning og fôringssystem, luftens fuktighet, samt tilgang til sollys. Likevel fungerer ikke slike komplekse tiltak som en garantist for frodige blomster. På toppen av det kan bladene begynne å tørke ut. Hva skal man gjøre da?

Farlige sykdommer i hermetikk

Denne plantetypen er minst utsatt for virus, parasitter og bakterier. Likevel, hvis dette skjer, må du fjerne og deretter brenne de berørte delene av buskene. Denne anmeldelsen foreslår 2 typer vanlige sykdommer.

Dødelige virus

agurkmosaikkEn av dem er agurkmosaikken. Bladlus fungerer som ledsagere i spredningen av virusinfeksjon. Insekter tiltrekkes av røykene som skilles ut av syke prøver. Når de flytter til friske planter, har de med seg et dødelig virus som fungerer som trådformasjoner på løvrike plater.. Du kan håndtere det med følgende metoder:

 • fjerne bladlus / larver mekanisk eller med såpevann, i nødstilfeller – med kjemikalier;
 • kutt av berørte blader;
 • å rense sengen for ugress, spesielt så tistel;
 • ta forebyggende tiltak.

Vasking av bladene med en såpeoppløsning bør være ekstremt forsiktig. Hvis væske kommer på bakken, får rotsystemet dødelige forbrenninger.

cannes sykdomDet siste punktet inkluderer også regelmessig inspeksjon av planting og desinfeksjon av hageredskaper. Det er viktig å vite at virusholderne er dyrkede planter:

 • zinnia;
 • gladioli;
 • phlox;
 • georginer.

En annen grunn til at canna blader tørker ut er et for tørt mikroklima og mangel på fuktighet. Hvis jorden er for tett, ikke løs, bør blomsten transplanteres til et annet område..

bokser blader tørreImidlertid bør disse symptomene ikke forveksles med variasjon. Det manifesterer seg som svarte prikker som vokser over tid til brune striper og fryktelige flekker. Denne nådeløse canna -sykdommen fører til alvorlig deformasjon, samt en nedgang i størrelsen på kulturen. Den skadede delen er kuttet av med en anstendig margin.

Det er bare et skritt fra en liten tvist til en koloni

rusten soppPatogene mikroorganismer smitter vellykket mange dyrkede varianter. Dessverre kan soppsykdommer ikke kureres. Den beste måten å håndtere dem på er å forhindre dem..

Agronomer anbefaler å grave opp sengene for vinteren og velge ugress som bærer soppsporer. Brenn deretter avfallet. I tillegg bør siderater såes – hvit sennep eller lupin.

Hovedslaget er forventet fra den rustne soppen. Løvverket på et øyeblikk blir dekket med en brun blomst, som ligner rust. Som et resultat tørker busken helt og kaster bladene.. Du kan ikke nøle i slike situasjoner:

 1. Det første trinnet er å kutte ut de berørte bladene..
 2. Behandle området rikelig med en varm løsning av kaliumpermanganat. For en bøtte med væske opptil 4-5 g pulver.
 3. Gjenta prosedyren etter et par dager..

gule flekker på cannes bladerGule flekker er de første varsler om tilstedeværelsen av soppkolonier. Du må vite at sykdommen utvikler seg med høy luftfuktighet, så vel som stillestående vann, spesielt nær rothalsen.

For å unngå vannlogging i landet, anbefales det å følge den grunnleggende vanningsteknologien. Etter regn eller vanning løsnes sengen godt, noe som hjelper fuktighet til å trenge inn i jordens nedre lag.

Fryktelig råte

grå råteDen andre faren for hermetikk er fra grå råte. Gunstige forhold for utviklingen av soppen Botrytis er en økning i fuktighet i kombinasjon med en nedgang i temperaturen. De første manifestasjonene i form av en grå blomst observeres på stilker, blomster og knopper. Over tid blir disse delene mykere og mørkere. Men spissene på bladene får en brunaktig kant og dør vanligvis. Det er mulig å forhindre utvikling av soppsporer hvis:

 • kontrollere nitrogeninnholdet i jorda (konsentratet av forbindelsene gjør kulturen utsatt for infeksjoner);
 • plukke ungt ugress;
 • vanning helt i roten;
 • observer den angitte avstanden når du planter, og unngå derved fortykning;
 • Påfør toppdressing i tide, og følg den foreslåtte dosen.

blomsteskaderVed å suge plantene i spesielle løsninger, kan du styrke plantens immunitet. I løpet av spirende / formasjonsperioden er det viktig å sprøyte plantingen med vekststimulerende midler eller beskyttende midler.

Og fortsatt er det ingen blomstring

Canna blomstrer ikkePå de sørlige breddegrader er det ikke vanskelig å dyrke luksuriøse blomster. Selv i et så gunstig miljø er mange imidlertid forvirret over hvorfor cannaen ikke blomstrer. Hele årsaken er i klimatiske forhold som ofte ikke passer for henne.. Alt en gartner kan gjøre er å gi anlegget anstendig omsorg:

 1. Planter i solrike områder, helst uten trekk. Skygge steder deprimerer kulturen.
 2. Legg råtnet gjødsel eller kompost i plantehullet. I vekstsesongen må du mate med gjæret gress eller kalium-fosforkomplekser.
 3. Jorden bør velges ekstremt løs og ikke tett. Regelmessig, og viktigst, fukt den moderat.
 4. Utfør systematisk profylakse mot skadedyr, siden syke prøver aldri blomstrer.

Overholdelse av vanningsnormer, opprettholdelse av temperatur og fuktighet er alltid viktig å sette i forkant. I tillegg kan det ikke forventes blomstring uten en foreløpig oppvåkningsprosedyre og påfølgende spiring. Hvis du planter en avling umiddelbart på et blomsterbed, vil det, bortsett fra frodig grønt, ikke være noe annet. hermetikkknoller

Som du kan se, er canna sykdommer farlige og varierte, men de kan ikke kalles uoverstigelige. En kompetent tilnærming til virksomheten, så vel som et skarpt syn på en detektiv, vil hjelpe gartneren til å legge merke til farer i de tidlige stadiene..

Hvorfor blomstrer ikke Cannes – video

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară