15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hjemmetjeneste for jasmine gardenia

Gardenia blomstrer Området med blomstrende eviggrønne gardenia busk er tropene og subtropene i Kina, Asia og Afrika. Gardenia jasmine hjemmepleie krever spesiell omsorg. Den minste savnet fører til løvfall, fading og til og med død av en blomst. På vinduskarmen kan en plante leve fra et år til syv år, avhengig av overholdelse av landbruksteknologi.

Hvordan gjenkjenne deg, gardenia jasmine?

Gardenia jasmin i en gryte Hjemme kan en voksen busk vokse fra 50 til 180 cm høy. Den har sterke treskudd med skinnende blader og velduftende store blomster. Gardenia blomstrer i naturen to ganger i året. I kulturen har storblomstrede former med lang blomstringstid blitt avlet.

Imidlertid er det ikke lett å vokse og vente på blomstring av en lunefull skjønnhet. Det er vanskelig å lage ønsket mikroklima og opprettholde det uendret hjemme. Den jasminlignende gardenia reagerer på det minste avviket i pleien av gardenia ved å endre fargen på bladene, falme, slippe blomster og dekke. Les om loosestrifen!

Feil omsorg fører til at bladene fallerSelv langvarig dårlig vær kan ødelegge stemningen til en tropisk gjest. Mangel på lys fører til at planten falmer. Det er viktig å sørge for at den søte bakgrunnsbelysningen avlaster stress. Videre er det nå spesielle ekstra belysningslamper. Planten tåler ikke:

 • langvarig eksponering for direkte sollys på dagen;
 • tørr luft;
 • feil vanning og ernæring;
 • ubehagelig temperatur.

Gardenia skal ikke plasseres på soverommetBlomstring skjer på spissene av skuddene og aksillæren, nærmere lyset. Derfor lar den årlige beskjæringen av lignifiserte kvister gjøre busken dekorativ og gir plantemateriale for forplantning – stiklinger.

I de omsorgsfulle hendene til en dyktig elskerinne, vil jasmine gardenia, et bilde, glede seg over et strålende utseende og en utsøkt aroma av blomster. Duften er sterk og det er ikke plass til en blomst på soverommet.

Når du tar vare på en plante, må du vite at alle deler av blomsten er giftige, og du bør jobbe med vernehansker..

Hvordan ta vare på jasmin gardenia

Gardenia blomstrer i vinduskarmenPlantepleie handler om å skape et behagelig miljø for det. I et boareal oppnås ønsket mikroklima i et begrenset volum ved konstant omsorg for blomsten. I dette tilfellet er det nødvendig å lage:

 • riktig belysning;
 • temperaturforhold;
 • vanning og mikroklima;
 • underlag og ernæring;
 • transplantasjon.

Hovedbetingelsen er fraværet av skarpe klimaendringer, som jasmin gardenia reagerer smertefullt.

Et sted med godt diffust lys er valgt lenge. Blomsten er ikke bare omorganisert, du kan ikke snu den, ellers vil den slippe knoppene. Derfor vil sør-vest og sør vinduet på varme dager med skyggelegging være helt riktig. Blomsten refererer gunstig til den åpne balkongen og loggiaen og til og med terrassen foran huset. Om vinteren trenger gardenier belysning med en fluorescerende eller LED -lampe, luften varmes opp fra en glødelampe.

Om vinteren trenger gardenia belysningOverholdelse av temperaturregimet til gardenia jasmin i omsorg er strengt nødvendig. Om sommeren blomstrer planten ved en temperatur som ikke er høyere enn 22-240 C. En plante utsatt for frisk luft bringes inn i rommet før blomstring og ønsket temperatur opprettes. Om vinteren dannes knopper på skuddene. Ved en temperatur på 16-180 vil det være mange av dem. Og hvis temperaturen er høyere, vil kvister begynne å vokse til skade for dannelsen av fruktknopper.

Den subtropiske planten trenger fuktig luft. Ved omsorg for jasmin gardenia hjemme oppnås dette ved å spraye bladene, men knoppene og blomstene må forbli tørre. Fordamperen, et akvarium i nærheten eller et brett med et fuktig underlag og steiner som gryten er installert på, vil redde dagen.

Spesielle krav til vanningsvann. Hardt vann, hvorfra det bygger seg skala på kjelen, er uegnet. Bare mykt, avsatt elv eller regnvann kan brukes til å fukte en jordklump. Om sommeren blir blomsten vannet ofte. Hvis dreneringen tillater overflødig fuktighet å passere, bør det ikke være stagnasjon. Om vinteren utføres vanning i moderate mengder, men uten å tørke ut koma..

Planten trenger moderat vanningDens fuktighetskapasitet og ernæring av rotsystemet avhenger av jordens sammensetning. Derfor, etter å ha kjøpt en plante, og hver gang landet er oppbrukt, trenger jasmin gardenia en transplantasjon. Underlaget tilberedes surt, på grunnlag av lyng eller torv-barsk jord.

Du kan ta ferdig jord for azaleaer, eller du kan sminke i like deler:

 • ridning av rød torv;
 • barskog skog;
 • løvfellende land;
 • grov sand;
 • torvland.

Drenering utføres fra ekspandert leire, som først må kokes og fjerne salter fra porene. Jorden skal surgjøres og litt naturlig sitronsaft tilsettes vanningsvannet 2 ganger i måneden.

Roter skuddene til gardeniaKelaterte jernsalter brukes som toppdressing for blomsten, siden planten trenger dette elementet mer. Alle dressinger ekskluderer kalsium og magnesium, siden de vil gjøre jorden ubrukelig, må planten plantes om. I vekstsesongen trenger jasmin gardenia fosfor – kaliumgjødsel. Nitrogen er nødvendig for å bygge opp grønn masse. Men alt er bra med måte. Overflødige salter som ikke absorberes av planten forgifter jorda.

Gradvis vokser rotsystemet, jorden blir dårlig, dreneringsporene siltes opp, og en gardenia-jasminlignende transplantasjon er nødvendig.

Enhver transplantasjon av planten i vekstsesongen vil føre til at knoppene faller. Derfor blir selv en kjøpt blomst transplantert på et tidspunkt da knoppene og blomstene ennå ikke har dukket opp. Men hvis du trenger å redde jasmin gardenia, må blomstringen ofres.

Gardenia -transplantasjon er nødvendigPlanten transplanteres etter høstblomstring, det vil si sent på høsten og til begynnelsen av februar. For små busker brukes omlastingsmetoden. Det er ikke nødvendig å lade den på nytt årlig, det viktigste er at klumpen er helt innhyllet i røtter og beholder sin form.

Store busker frigjør den gamle jorden fra koma og rister den av. Røttene beskjæres, behandles med aktivert karbon, et rotdannelsesstimulerende middel og legges i samme tallerken etter at substratet er byttet ut. Du må installere potten på et permanent sted..Unge gardenia -planter

Gardenia jasmin, bladene blir svarte og faller

Signalet om å se nærmere på planten vil være sverting av bladene og at de faller. Årsaken kan være dårlig arbeid i rotsystemet, som ikke gir busken mat..

Gardenia -bladene blir svarteHvis de nedre bladene blir svarte, må du sjekke:

 • om jorden i potten har komprimert og blitt lufttett;
 • dreneringshullene er tette og skaper stillestående vann;
 • overflødig gjødsel kan gi samme reaksjon.

Tørre flekker på bladeneHvis toppen av hodet er svart, må du lete etter skadedyr. Det er mulig at en bakteriell eller virussykdom har dukket opp på planten og tilførselen av næringsstoffer til den øvre delen er forstyrret. Hvis bladene faller av, kan dette skyldes eventuelle avvik i omsorgen for gardenia jasmine hjemme..

Utseendet til soppsykdommer, ledsaget av flekker, blomstring og død av blader. Kampen ligger i soppdrepende behandling. Den beste måten er å plukke ut syke planter og brenne dem, og behandle planten, inkludert røttene og transplantere den i frisk jord eller andre redskaper..

Gardenia jasminblader blir gule

Gardenia er syk - bladene blir guleEn indikator på helsen til et stueplante er tilstanden til bladene. Hvis gardenia -bladene blir gule, må det haster å lete etter årsaken:

 1. Gulingen av det nedre bladlaget antyder om fuktighetsbalansen er forstyrret eller om planten står i et trekk. Det er nødvendig å redusere vanning, fjern pallen med småstein.
 2. De øvre bladenees gulhet indikerer mangel på nitrogen eller dårlig absorpsjon. Dette er også et tegn på vanning med hardt vann, som et resultat blir jordens surhet forstyrret..
 3. Med utilstrekkelig lys blir jasmin gardenia gul og kaster knopper og blader. Anlegget mangler kelert jern eller nitrogen. Bare du trenger å gjenopprette balansen gradvis, ellers blir effekten motsatt..

Edderkoppmidd på bladeneÅrsaken til gulning kan være kolonisering av bladene med en edderkoppmidd. Eventuelle avvik i gardenia -innholdet fører til at blomstring stopper og knopper faller..

Reproduksjon av gardenia jasmin hjemme

Det er to former for reproduksjon – frø og vegetativ. For frøformering er hovedbetingelsen frøenes friskhet. De kan fås uavhengig av hverandre i romforhold, etter å ha ventet på modning. Det må huskes at gardenia frø er giftige..

Vegetativ formeringsmetode for gardeniaDe øvre delene av de lignifiserte skuddene fungerer som stiklinger. De slår rot i et drivhus, i en sand-torvblanding om sommeren, når de danner en busk ved å fjerne en del av stilkene. Rotete planter blir senere transplantert til et forberedt substrat, og etter seks måneder kan den unge planten blomstre..

Hvordan vokse en jasmin gardenia riktig fra frø

Utvidet leire eller grov sand med små småstein helles i en bred bolle med dreneringshull med en tredjedel. Jorda for å dyrke en skole består av like deler torv, sand og bartrær.

Gardenia frøkapslerFrøene er gjennomvåt i en dag i vekststimulerende midler. For å vokse fra frø legges gardenia jasmin over overflaten av underlaget og drysses på toppen med en blanding av en halv centimeter tykk. Jorden er fuktet ovenfra med en sprøytepistol, dekket og satt på et varmt, lyst sted. Jordtemperaturen skal være stabil ved 25 grader. Lyet rengjøres med jevne mellomrom og jorda fuktes. Spirer vil vises om en måned.

Reproduksjon av gardenia frøNår planten vokser seg sterkere og virkelige blader dukker opp, må de plantes i de minste koppene en om gangen og dekkes til de slår rot. I fremtiden må du transplantere mer enn en gang, til busken vil blomstre etter to år.

Det er mer lønnsomt å forplante gardenia jasmin ved stiklinger, siden blomstring skjer raskere etter seks måneder.

Gardenia omsorgsvideoer

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară