15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvilke typer mimulus bør dyrkes i sommerhuset

Mimulus blomstrer Det er forskjellige typer mimulus, forskjellige i fargen på knoppene og størrelsen på buskene. Når du kjenner alle egenskapene til planter, kan du velge alternativet som best oppfyller kravene.

Hovedtyper av mimulus

mimulus i et blomsterbed Mimulus eller leppestift er en av de mest populære plantene. Det er omtrent 150 forskjellige arter i naturen. Blant dem er det både årlige og flerårige varianter..

Svampen vokser i form av et gress, en underbusk eller som en bunndekkende plante. De er alle forskjellige i lengden på skuddene, formen og størrelsen på buskene. Noen arter når 150 cm i høyden. Grenene er glatte, men det er også varianter der skuddene er dekket med små villi.

Mimulus guttatus (flekkete)

Mimulus guttatus (flekkete)Denne arten har vært kjent siden 1808. Blomstens hjemland er landene i Nord -Amerika og New Zealand. Kulturen foretrekker å vokse i godt opplyste områder i nærheten av vannforekomster.

Denne arten kjennetegnes ved sin imponerende størrelse. Blomstens høyde når 80 cm. Grenene er oppreist, lange. De har en gul fargetone med dype røde flekker. De fleste av dem ligger i halsen på corolla..

Når det gjelder løvplatene, har de en blågrønn fargetone med hvit kant. Den mest ettertraktede sorten er Richard Bish. Blomstene er gule med burgunderprikker. Blomstringen faller i juni-juli. Med riktig pleie vokser planten opp til maksimalt 25 cm i høyden.

Mimulus flekkete tåler perfekt lave temperaturer.

Mimulus rød (lilla)

Mimulus rød (lilla)Det er en flerårig innfødt i Nord -Amerika. Forgrenede skudd, blir opptil 60 cm lange. Ovenfra er de dekket med små villi. Løvfulle tallerkener, litt spisse i endene. Blomstene er store, dype røde. Knoppene blomstrer i begynnelsen av juni og gleder seg over utseendet til september.

Rød mimulus brukes ofte til å produsere nye varianter. De mest populære er: Cardinal (knoppene er røde med gulaktige prikker), Red Dragon (blomstene har en dyp rød nyanse), Pink Queen (når de er løse, får knoppene en myk rosa tone og ispedd en mørk farge), Auranticus (blomster har en rød-oransje tone).

Mimulus kobber-rød

Mimulus kobber-rødDet er en lavvoksende sort som kan nå maksimalt 15 cm i høyden. Planten tilhører bunndekkgruppen blomster. Stilkene er lange, bare, litt stigende i endene. Blomster kan være kobberrøde eller kobberorange. I diameter når hver åpnet knopp maksimalt 3 cm. Mimulus blomstrer fra juli til september.

Mimulus primula er heller ikke mindre populær. Den blir opptil 12 cm høy. Krypende stilker, rikelig dekket med løvverk. Platene får en nyanse som strekker seg fra dypgrønn til lilla grønn. Blomstene er gule, plassert på lange stammer. Knoppene blomstrer fra juni til august.

Mimulus hybrid: beskrivelse av planten og dens sort

Mimulus hybridDette er den vanligste typen. Varianter som tilhører denne gruppen kjennetegnes ved sterkt forgrenede stengler. Med riktig pleie når høyden på skuddene 25 cm. Blader med små tenner. Knopper av rike nyanser med flekker eller striper i forskjellige toner. Blomstringsperioden for denne arten faller i juni-juli..

Under blomstring utstråler hybrid mimulus en behagelig aroma som ligner muskus.

Hovedvarianter:

  • mimulus av sorten Feuerkenig;mimulus av sorten Feuerkenig
  • variasjon Royal Prize;variasjon Royal Prize
  • Mimulus magi.Mimulus magi

Alle varianter som stammer fra denne arten, brukes til planting i blomsterpotter og beholdere.

Mimulus oransje, gul

mimulus oransjeDenne planten er hjemmehørende i det sørvestlige USA. Blomsten bør plantes bare i områder som er godt opplyst av solen. Planten tåler ikke lave temperaturer, derfor dyrkes den i våre regioner som en årlig avling. En busk blir opptil 1 m høy. Blomstene får en dyp oransje eller laks. Sjelden er knopper med røde kronblad. Denne arten blomstrer fra mai til september..

For å vokse mimulus oransje, må du bruke støtter.

Gul mimulus er en flerårig, men vi vokser den som en årlig. Stengler oppreist, opptil 60 cm høye. De kan enten være nakne eller dunete. Bladene er ovale med godt uttalte denticles på sidene. Blomster med en lys gul farge, de er alle samlet i aksillære eller terminale blomsterstander.

Andre plantearter

Det er andre fantastiske typer mimulus som du definitivt trenger å bli kjent med..

Mimulus flekkete (Mimulus guttatus)

Mimulus flekketeDenne blomsten blir opptil 80 cm høy. Stenglene er forgrenede, rette. Blomstene er gule med dype røde flekker i corolla.

Mimulus moskus (Mimulus moschatus)

Mimulus muskyBlomsten tilhører urteaktige planter. Stilkene er pubescent, tynne. De blir opptil 30 cm lange. I noen varianter sprer skudd seg litt over jordoverflaten. Bladene er ovale, motsatte. På bøyningsstedene vises slim med moskusduft. Plater i en voksen plante når 6 cm i lengde.

Mimulus åpen (Mimulus ringens) eller åpen mimulus

gapende mimulusDet er en urteaktig flerårig med en høyde på 20 til 100 cm. Forgrenede stilker, behagelige å ta på. Løvfellende plater er ovale. Små knopper, lavendel.

Når du vet hva slags mimulus er og hvordan de er forskjellige, kan du radikalt transformere et blomsterbed og dekorere en leilighet. Dette er fantastiske planter som dyrkes på balkonger, i vinterhager, i kommersielle og boligområder. Leppestiften ligger godt ved siden av verbena eller lobelia. For de som ønsker å dyrke Mimulus i hengende potter, er sorten Brass Monkeys det beste valget. Dette er en hybrid som er spesielt avlet for innendørs forhold. Med riktig omsorg vil det sikkert glede alle med sitt unike utseende og vakre blomstring..

Vokser fantastisk mimulus – video

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară