15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Bærmosaikk på vinduet – innendørs nattskjerm

innendørs nattskjerm En fantastisk plante som du kan lage et eksotisk grønt hjørne med, er innendørs nattskjerm. Hoveddekorasjonen er frukt. Det er de som gir bushen et elegant og elegant utseende. Utseendet til bær blant det rike grøntområdet ligner en gran, dekorert med lyse kuler. Hvorfor ikke gi deg selv en så søt blomst og beundre dens skjønnhet? La oss se nærmere på den utsøkte bærmosaikken på vinduet.

Innendørs nattskjerm: hemmeligheten bak plantens attraktivitet

lyse nattskjermfrukter I sitt naturlige miljø finnes nattskygge oftest i regioner med et varmt klima. Hans hjemland er Sør -Amerika, hvor han når en meter i høyden. I noen land, for eksempel Australia, blir planten ødelagt fordi den regnes som ugress. Til tross for dette tiltrekker innendørs nattskjerm planteelskere..

liten prydplanteBlomsten vokser til omtrent 30 cm. Fra siden ligner den en liten busk. Det avlange lansettformede løvet har en rik mørkegrønn farge, mot hvilken bakgrunnen tydelig synlige årer er synlige. Kantene på platene er preget av en bølget ramme, som gir busken et spektakulært utseende.

innendørs nattskjerm blomstrerI blomstringsperioden vises knopper på grenene av den innendørs nattskjermen. De kan vokse i blomsterstander i flere stykker eller enkeltvis. Interessant nok finner blomstringen sted på forskjellige tidspunkter av den varme årstiden, men bærene vises om vinteren. Størrelsen er ca 1,5 cm. Moden farge kan være fra lys rød til oransje. Utenfra ser det veldig fint ut. På bakgrunn av mørkegrønne blader skinner skarlagenrøde perler med sterkt lys, som holdes på skuddene i flere måneder. De visner ikke eller faller.

Blant de populære plantesortene er den dekorative innendørs nattskjermen “Treblomstrede” spesielt verdsatt. I fruktperioden vises børster av homogene bær på grenene, som er dekorasjonen av stuen.

Enkle regler for dyrking av bærmosaikk hjemme

lys busk av innendørs nattskjermDet er enkelt å dyrke kultur på vinduskarmen. Hun føler seg bra i en rekke jordarter. Hovedbetingelsen er at jorda må være løs. Ofte dyrker fans av hjemmeavlinger innendørs nattskjerm fra frø, og følger nøye med på utviklingen. Prosessen starter i slutten av mai eller begynnelsen av juni.

natteplanterLegg frøene jevnt i små beholdere fylt med egnet jord. Deretter dekkes de med et lag med sand på ca 1 cm og vannes med en sprayflaske. Beholderne er dekket med plastfolie og plassert i et rom der temperaturen er minst 22 ° C. Den skal også ha mye dagslys. De første plantene blir grønne på bakken om 14 dager. Når de blir sterkere, og det vil være 3 blader på skuddene, dykker spirene ned i andre beholdere. transplantering av frøplanter av nattskyggeEtter 30 dager transplanteres de voksne plantene igjen, men allerede til et permanent habitat..

Det siste dykket utføres når nattskjermbuskene vokser opp til 15 cm i høyden.

Når planten slår rot, må du kjenne reglene for hvordan du skal kutte nattskjermen og ikke skade den. Prosedyren utføres flere ganger i året. I slutten av februar eller begynnelsen av mars blir alle skuddene av kulturen forkortet med en tredjedel av hovedlengden. Det er best å gjøre dette i løpet av modningstiden for alle bær, og når løvet blir gult..

For effektiv dannelse av innendørs nattskygge, blir ytterligere beskjæring utført i april eller begynnelsen av mai. Prosedyren gjentas før blomstring av knoppene. For å øke kulturen i høsten, blir nye skudd klemt til grenene der det ikke er knopper og frukt eggstokkene. Som et resultat vil et søtt dekorativt pryd, strødd med lyse frukter, vises på vinduskarmen..

En smart tilnærming til omsorg for innendørs nattskjerm

kompakt busk med innendørs nattskjermSiden anlegget kom til Europa fra tropiske land, må betingelsene for vedlikehold svare til dets naturlige habitat. En rimelig tilnærming til omsorg for innendørs nattskjerm hjemme fører til et bemerkelsesverdig resultat. Eksotiske bær vil bli en utsøkt dekorasjon av boarealet, og gjøre det til en oase av fred og nytelse..

De grunnleggende omsorgsreglene er å skape passende forhold for kulturen, som inkluderer:

  • belysning;
  • luftfuktighet;
  • temperaturregime;
  • vanning;
  • topp dressing.

La oss vurdere hver prosedyre i detalj for å dyrke en eksotisk blomst hjemme..

Tilstrekkelig mengde lys

i svakt lys strekker busken segPraksis viser at riktig belysning direkte påvirker nattskjermens dekorativitet. Gjennom sesongen trenger planten diffust lys. Derfor plasseres den på vinduer som vender mot øst eller vest. Når vinteren kommer, føles blomsten fantastisk på sørsiden. Med utilstrekkelig lys utvikler nattskjermen seg dårlig og bærer en liten mengde frukt.

Rimelig temperatur- og fuktighetskontroll

nattskjerm i et behagelig miljøFor en vellykket utvikling av en tropisk plante innendørs er det nødvendig å opprettholde et optimalt temperaturregime. Om våren og sommeren er det i området fra 18 til 25 ° C, og om vinteren er 12 eller 15 ° C tillatt. Hvis temperaturregimet brytes, vil blomsten miste alle bær og løvverk. Dette er en av grunnene til at nattskjermblader faller i det mest upassende øyeblikket..

Planten liker ikke trekk, derfor er det bedre å fjerne kulturkrukkene til et annet sted når man lufter rommet..

Siden nightshade er hjemmehørende i tropene, trenger den regelmessig sprøyting. Gryten med kulturen kan også plasseres i en grunne panne med fuktet dreneringsmateriale. Det viktigste er at det ikke er noen direkte kontakt med vann. Utilstrekkelig luftfuktighet har en skadelig effekt på kulturutviklingen. Derfor, etter hvert som du mister vitalitet, tørker nattskjermen opp og kan til slutt dø..

En klok tilnærming til vanning

vanlig vanningUnder intensiv utvikling, vår og sommer, trenger planten spesielt fuktighet. Så snart matjorden tørker, og dette skjer ganske raskt, må den vannes umiddelbart. Når høsten begynner, og deretter vinteren, reduseres vanningen. Som et resultat vil busken alltid dekorere boarealet..

For vanning er det lurt å bruke sedimentert vann ved romtemperatur..

Pålitelig skjønnhetsstimulerende middel – topp dressing

gjødsel for nattskjermHvis en person slutter å spise, er det første fra ansiktet hans skjønnhet. På samme måte vil en tropisk gjest ikke kunne bære frukt rikelig uten å mate. For fôring kan du bruke kompleks flytende gjødsel. De bringes inn en gang hver 14. dag i perioden med fruktdannelse eller vegetasjon. Etter dannelsen av bær påføres toppdressing en gang i måneden..

Usynlige fiender av den tropiske skjønnheten

rød edderkoppmidd

Utsøkte lakenplater av innendørs nattskjerm tiltrekker oppmerksomheten til skadedyr:

  • hvitflue;
  • rød edderkoppmidd;
  • oransje bladlus.

Ofte slår insekter seg ned på dem, formerer seg og suger ut juice. Planten begynner å verke og mister sin dekorative effekt..innendørs nattskjerm er syk

Miniatyrhvitfluen, som ligner litt på en møll, liker å nyte kulturen. Det etterlater sukkerholdige spor på bladene, og larvekoblinger på baksiden av tallerkenen. Hvis alt er overlatt til tilfeldighetene, begynner bladene å krølle seg, bli gule og til slutt falle av..

En annen “ubuden gjest” av blomsten er edderkoppmidd. Dens favoritthabitater er baksiden av bladplaten. Pest-forårsaket sykdommer i den innendørs nattskyggen manifesteres i dannelsen av miniatyr flekker på løvet. Over tid blir de til flekker som sprer seg gjennom kulturen..

På lignende måte infiserer planten oransje bladlus. Det legger seg på baksiden av platene som vokser på toppen av skuddene. Som et resultat blir løvet gult og tørker over tid. For å stoppe prosessen med avlingssykdom, må du bli kvitt skadedyr ved hjelp av spesielle preparater. Og så vil den innendørs nattskjermen glede eierne med sitt frodige grønt og lyse bær hele året..

Tips for omsorg for innendørs nattskjerm – video

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară