15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vi studerer forskjellige former for reproduksjon av Achimenes

Dekorativt blomstrende achimenes Elsket av mange, dekorative, voldsomt blomstrende achimenes kan lett fortynnes alene. Hvis du tror på esoterikerne, får du de beste eksemplarene av stueplanter ved å dyrke med egne hender. Det antas at ved å komponere underlaget, forberede det til planting, arbeide med frø, røtter, stiklinger, belaster amatøren plantene med positivt, temmer dem på forhånd. Derfor er slike planter mer lydhøre for omsorg, og tilgir amatøren for mindre feil. Se også: Achimenes – omsorg og dyrking!

Achimenes avlsmetoder

Det er mange måter å avle Achimenes på. Den grønne verden lever etter sine egne lover. Værkatastrofer skjer, de ødelegger all vegetasjon, etter en stund vil alt bli restaurert. Ved å bruke eksemplet på en hjemmeblomst, kan du se hvor forsiktig naturen er, hvor mange evner for selvfornyelse som er iboende i et levende vesen. Reproduksjon av achimenes er mulig:

 • rhizomer, rotformasjoner;
 • stilkekaks;
 • grønne stiklinger;
 • rhizom skalaer;
 • luftrizomer:
 • stolons;
 • peduncles og calyxes av blomster;
 • frø.

Selvfølgelig er ikke alle metoder like effektive; de ​​enkleste er å foretrekke. Men selv om en plante på en million er forankret med en kelk, vil slekten ikke dø..

Den vanligste avlsmetoden er jordstengler.Rooting av rhizomes, deres skalaer og luftkegler reiser ikke spørsmål fra amatører. Disse metodene er forståelige, men vi vet hvordan vi roter knuter av blomster. Det er imidlertid tider da blomsten falt i øyet på det mest upraktiske tidspunktet da røttene ikke kan forstyrres..

Reproduksjon av jordstengler utføres i hvileperiodenDet finnes også andre avlsmetoder. De fører alle til øyeblikket da Achimenes faller inn i en sovende periode. Det er på denne tiden, på en eller annen måte, at jordstengler skal dannes på en ung plante, gå inn i en hviletilstand. Derfor vil den tidlige rottiden for den nye planten være avgjørende..

Formering av Achimenes ved stiklinger

Formering av Achimenes ved stiklingerEksperter advarer om at denne metoden kan være gunstig hvis den brukes om våren, når det er nok tid til roten å utvikle seg. I dette tilfellet brukes hvilken som helst del av grenen, siden noen eksperter skriver om roting av de nedre og midterste delene, foreslår andre å bruke toppen med de resulterende blomstene.

Achimenes stiklingerFor å kutte Achimenes bruker vi en kvist og kutter tre stiklinger fra den. Vi fjerner et par nedre blader fra den øvre skjæringen, fordi det er her, etter roting, at jordstengler vil vokse til høsten. På andre segmenter bør det være minst 3 internoder, hvorfra vi også vil fjerne de nedre bladene. Du kan bare ta det apikale skuddet og la stammen vokse ytterligere..

Alle handlinger for poding, skjæring, forberedelse av underlaget ledsages av desinfeksjon av verktøy, fat og plantejord. En forutsetning for reproduksjon er varme, de beste resultatene er med lavere oppvarming av jorda.

GrenkuttingAlle deler av anlegget må drysses med knust kull eller kanelpulver for å tørke. Dypp delen der callus vil dannes i en rotdannelsesstimulator, hvis det forekommer roting i et sandlag, torvtabletter, i vann eller et spesielt underlag:

 • perlit;
 • vermikulitt;
 • torv eller kokosfibre;
 • sand.

Det viktigste er at blandingen er luftig, fuktig og varm. Hvis det er få planter, er det bedre å rote dem i små kopper eller i tabletter. Alle Achimenes laget av stiklinger må plasseres i en mini-etikett, som kan være en plastpose. Det er bare nødvendig å ventilere stiklingene..

Unge planter fra petiolesHvis alt går bra, vil røttene dukke opp om 2 uker, og planten kan transplanteres i permanent jord når den rotes i en lett blanding. I tabletter og kopper kan rastishen stå til røttene vokser, deretter transplanteres ved omlastingsmetoden, uten å skade achimenene fra stiklingene. Etter slik forankring, til høsten, vil to små jordstengler på sidene definitivt vokse, og busken vil kunne overvintre.

Bladstilk

BladstilkIkke glem, vi fjernet noen blader når vi forberedte stilkskjæringen. Bløtlegg de litt visne bladene i mykt vann og la det stå et varmt, lyst sted. Røttene vil dukke opp, og vi vil ordne et blad i et lite glass med forberedt jord. Slik formerer vi Achimines ved stiklinger fra blader.

Rotete bladstiklingerBladet vil også ha tid til å gi en eller to jordstengler, som i neste sesong vil glede seg over blomstring.

Utseendet til de første bladeneLa oss dvele ved en mer lite kjent metode for forplantning av Achimenes ved stiklinger. Amatører eksperimenterer. Vertinnen tillot ikke å klype av en av prøvene hun likte, og gjesten tok bort tre kopper blomster med pedikler og et par som allerede var bleknet, med skiver og kopper. For ikke å håpe på et mirakel, la elskeren dem i kopper, de overlevde og fødte avkom.

En sjelden måte å reprodusere Achimenes - av kelkFor reproduksjon av sjeldne arter kan du bruke denne metoden..

Reproduksjon av stolons

Hvis det er et tynt skudd i jorda nesten på selve overflaten, er dette en ferdig kutting av achimenes, som kan dekkes med jord uten forberedelse. Han er allerede klar, han har også skjellende blader som roter seg. Det hender at en slik stilk allerede har gitt flere blader, så er dette en helt ferdig plante.

Ahimenes frøformering

Formering av achimenes med frøFrøformering brukes ofte av oppdrettere som prøver å få hybridformer. Dette er verdt å gjøre hvis det er flere vakre arter, men du vil bli enda vakrere. Deretter, under blomstring, utføres kunstig pollinering med en børste, men vi har ikke en kaliberfugl, som i naturen pollinerer disse plantene. Frø helles og modnes i to måneder.

Fremveksten av de første skuddene og unge planterFrøene er så små at de er nesten usynlige. For lettelse blandes de med sand og siktes over den våte overflaten av den tilberedte jorda, fuktes med en sprayflaske og dekkes med en film. Frø spirer raskt, om en uke eller to. Det viktigste er å holde varmen minst 23 0, og plantene dukket opp i begynnelsen av februar, slik at babyene hadde tid til å utvikle seg og gi en liten, skjellende støt. Før spiring ventileres bollen regelmessig. Plantene skal ikke strekke seg ut, de vil umiddelbart falle. Derfor er det nødvendig å umiddelbart gi ekstra belysning uten overoppheting. Når de vokser, dykker de. Minst tre ganger om våren. Så blir de igjen i et lite glass og ivaretatt som en voksen plante..

Moderegenskapene til hybridplanten overføres ikke ved frøformeringReproduksjon av achimenes med frø er slitsom, men garanterer ikke en vakker blomst. Ulike kopier kan komme ut av samme batch, og skjønnhet er ikke garantert. Vegetative og rotmetoder er mer pålitelige.

Jordsammensetning og krav til avlsredskaper

Før bruk desinfiseres jorda til Achimenes med kokende vann.Ahimenes er upretensiøs, men lett jord er nødvendig for rask utvikling av rotsystemet. Derfor kan du bruke et vanlig underlag for frøplanter av hageplanter, stiklinger i torvgryter eller forankret i spesielle blandinger. Hovedbetingelsen vil være obligatorisk desinfeksjon av jorda på en eller annen måte..

For primær spiring anbefales det å bruke en mineralsammensetning av vermikulitt, perlitt og torv. Og for et utviklet rotsystem brukes jordsmonn basert på humus, løvrike jord og sand, med tilsetning av superfosfat for utvikling av rotsystemet. Det er viktig å ha et godt dreneringslag slik at vannet ikke stagnerer under vanning. Topp dette laget kan drysses med knust eggeskall.

Ingredienser i Achimenes ernæringsformelHvis nye planter plantes i små kopper, bør dreneringslaget i dem ikke være mindre enn 2-3 cm. For planteutvikling er det nødvendig med et overflatelag, fordi røttene til Achimenes utvikler seg horisontalt under et tynt jordlag.

Rooting av achinemes av stiklinger og blader – video

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară