15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hjemmetjeneste for bougainvillea

Bougainvillea Vera Vent Bougainvillea, en besøkende fra tropene på det amerikanske kontinentet, er en høy busk. Det er ikke blomstene som skaper sjarmen, men bladene deres. I naturen er de lilla i fargen, i kulturen er de flerfarget. Bougainvillea vokser ikke lett hjemme, spesiell omsorg er nødvendig.

Bougainvillea blomst innendørs

Som mange tropiske planter i fangenskap krever bougainvillea hjemme spesielle forhold. Under gode forhold kan busken og husene vokse opp til tre meter i høyden. Bare tre varianter av bougainvillea bukket under for utvalget – vakker, peruansk og naken.

Innendørs bougainvillea Det skal bemerkes at plantens grener i naturen er lianaformede og tornede. Samlerne klarte ikke å fjerne tornene fra husplanter. Drømmen til elskere er å få en blomst med blå skiveblader.

Plantepleie innebærer følgende stadier:

  • skape betingelser for blomstring;
  • overvintring av bougainvillea;
  • transplantasjon og reproduksjon;
  • mulige problemer ved brudd på inneslutningsregimet.

Med forbehold om landbruksteknologi kan du dyrke en slik plante.Hjemme, som på bildet, vil bougainvilleablomsten bare glede seg hvis landbruksteknologi følges.

Hjem innhold bougainvillea

En tropisk plante trenger nøye oppfyllelse av alle krav. Planten plasseres på et sørvindu, direkte i direkte sollys. Bougainvillea liker ikke bytte av bolig, selv ikke i vinduet, protesterer ved å slippe løvverk. Utkast bør ikke berøre planten. Hvis bougainvillea hjemme ligger på en varm glasert loggia eller et blomsterhus – den ideelle løsningen.

Skjønnheten i bougainvillea bractsHvis busken blir vannet og matet i tide, vil den blomstre fra mai til november. Blomstene er iøynefallende, falmer raskt. Bracts i forskjellige former og farger er dekorative. De beholder sin form og skjønnhet i lang tid. Bladene er gjemt bak et bråk av oppblader, og busken ser ut som en stor blomsterkurv.

Det er veldig viktig at temperaturen i blomstringsperioden holdes på 22-250 C. I hvile er det optimalt å ha 5-100 C. I et kjølig rom. Ved 00 C grader dør planten, over 100 C. vekstsesongen begynner. Om vinteren, på et varmt sted med tilstrekkelig belysning, vil planten ikke gå i dvale, den vil blomstre svakt. Da kan du ikke vente på den rasende blomstringen om sommeren.

Vanningsmodus og andre finesser ved frieri er viktige for bougainvillea -video:

Det er uakseptabelt under blomstring å tørke jordklumpen helt ut. Imidlertid vil stillestående fuktighet umiddelbart føre til rotrot. Derfor er det viktig å ha mettet en jordklump gjennom pallen for å la overflødigheten renne ut. Om vinteren reduseres vanningen, men tørking av jorda i en gryte er uakseptabelt. Selv på et kjølig sted, hver 10.-14. Dag, må du fukte jorda.

Om sommeren må du systematisk fukte bougainvilleabladene, alltid på begge sider, men slik at dråper ikke faller på bladbladene. Vanning og fukting bør bare utføres med mykt, avsatt vann..

Planten vokser raskt og trenger hyppig omplantning. I et drivhus kan veksten per år være tre meter. Størrelsen på en rom bougainvillea blomst under normale forhold avhenger av volumet av potten. Jo nærmere røttene, jo mindre vekst og mer rikelig blomstring. Følgelig må du transplantere oftere slik at det er nok mat..

Bougainvillea naken bonsaiHovedbetingelsen for transplantasjon er ikke å forstyrre rotsystemet. Derfor gjøres håndteringen i en større gryte forsiktig. De resterende 2 cm fra veggene til roten er nøye fylt med sammensetningen:

  • arkjord – 1 del;
  • torvland – 1 del;
  • grov sand – 1 del.

I tillegg blandes vermikulitt, keramiske flis og knust kull i jorden. Et tykt dreneringslag av ekspandert leire eller ødelagte skjær av keramiske fat legges på bunnen. Det er viktig at surheten i jorda er nær nøytral reaksjon..

Den beste tiden å transplantere når planten våkner fra vinterhvile er tidlig på våren. Samtidig kan transplantasjon og beskjæring ikke kombineres..

Ved beskjæring danner de en busk og får stiklinger for roting. Unge grener kuttes til en lengde på opptil 13 cm. I dette tilfellet vokser busken godt. Det er bedre å ikke berøre gamle grener. Det vil ikke være noen effekt, og skaden på planten er mer merkbar..

Du kan forplante bougainvillea hjemme ved å rote en lignifisert skudd oppnådd ved beskjæring. Det er lettere å få en ny plante i et hull ved å feste en gren til bakken. Slik formeres planten under avlsarbeid i drivhus..

Rooting en lignified shootFor roting brukes en steril sammensetning som substrat – sand, trekull, knust sphagnummos. Temperaturen i drivhuset skal være 21-23 grader. Bunnoppvarming vil fremskynde rooting. Det er nødvendig å opprettholde moderat fuktighet i jorda og sørge for regelmessig ventilasjon.

Opphør av blomstring eller løvfelling er et signal til en lunefull tropisk slave om at hun ikke liker forvaringsbetingelsene..

Bougainvillea hjemme kan bli syk av vanning med stillestående områder. Rotrot vil begynne, noe som vil ødelegge planten. Temperaturen på jordklumpen under +5 grader er skadelig for planten.

Overdreven vanning kan føre til plantedød.Blomsten kan angripe bladlus eller melus. En sotet sopp legger seg på søte sekreter og bladene blir svarte. Slike blader må plukkes, planten skal vaskes og behandles med et sterkt insektmiddel – Aktellik.

Bougainvillea fra Sibir – video

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară