15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hva slags omsorg trenger Cordilina hjemme

Kordilina i barnehagen I det indre er det ofte funnet et falskt palmetre med vakre blader. Her er et bilde av cordilina, hjemmepleie for det er enkelt. Hovedbetingelsen for en tropisk innbygger er å holde varmen. Den blanke stammen av en plante oppnås på grunn av gradvis fall av aldrende blader. Cordilina vokser sakte og kan i romforhold strekke seg til taket med årene. Men hvis stilken er kuttet av, vil tuppen slå rot og kan bli en luftig kort blomst igjen..

Riktig omsorg for cordilina hjemme

Cordilina Kiwi Mer enn 20 varianter av cordilina finnes i naturen. Siden de vokser, selv om de er i tropene, men på forskjellige kontinenter, har hver av artene spesielle krav til å holde. Imidlertid er det opprinnelige utseendet til et falsk palme verdt det å få tildelt et sted i leiligheten. Resultatet av riktig hjemmepleie for cordilina vil være et bilde av en vakker blomst.

For å få et slikt eksemplar, vil det være nødvendig å lage de nødvendige betingelsene for utvikling av en blomst. Flere varianter brukes i kulturell avl. Oftest er de mest upretensiøse funnet – Cordilina Verkhushechnaya og Kiwi.

Cordilina VerkhushechnayaDet er nødvendig å plassere en blomst i et rom, styrt av prinsippet – jo mørkere bladene på blomsten er, desto mindre lys trenger den. Innen rimelige grenser kan du imidlertid velge mellom nord-, øst- og vestvinduet. Om vinteren er et sørlig vindu egnet for en cordiline plante, uavhengig av sorten:

  1. Ikke glem at trekk er den største fienden til en tropisk plante; du bør beskytte den mot kuldeblåsing ved å lufte rommet. Vanligvis, ved å åpne vinduet, blir planten ført ut til et annet rom. Det første tegnet på ugunstige levekår er guling av bladene..
  2. Som andre tropiske planter, krever cordilina når du pleier hjemme, mykt varmt vann uten klor og hardhetssalter for vanning. Gjødsel for prydplanter bør tilsettes vannet ukentlig om sommeren. Jordklumpen skal ikke tørke ut, men det er ikke nødvendig å fylle planten heller. Dårlig drenering vil føre til stengelråte ved basen. Det er optimalt å vanne om sommeren, når bakken tørker opp ovenfra, og om vinteren for å fukte klumpen, slik at den ikke tørker helt ut. Jo lavere temperaturen i rommet er, desto mindre trenger cordiline -blomsten vanning..
  3. Opprettelsen av det ønskede mikroklimaet avhenger av den generelle luftfuktigheten i rommet. Hvis sentralvarmebatteriene fungerer og luften i leiligheten er tørr, er det en velsignelse å fukte bladbladene. Men dette er med et varmt innhold. Om sommeren utføres sprøyting daglig, noe som sparer fra invasjonen av edderkoppmidd..
  4. Temperaturen ved omsorg for cordilina er forskjellig i vintervedlikehold. Varianter av subtropisk opprinnelse må oppbevares i kjølige forhold ved 5-10 grader. Derfor kan de dyrkes i de sørlige områdene når du anlegger territoriet. Av innendørs arter krever bare Cordilina Banks overvintring. Generelle krav-om sommeren 22-260 C, om vinteren 18-21. Plutselige temperaturendringer for en falsk håndflate er uakseptabelt.

Med et godt innhold av cordiline kan den blomstreHvis du følger de enkle reglene for omsorg for cordilina hjemme, vil det gi det blomstring, som på bildet.

Mulige problemer med vedlikehold av blomsten

Cordilin trenger ikke sprøytesHvis innholdet i en blomst ikke samsvarer med dens fysiologi, mister den sin skjønnhet. Det er imidlertid ikke vanskelig å fikse situasjonen, det er nok å se nøye på bladene, og de vil gi et signal:

  • tuppen og kantene på bladene ble brune – tørr luft, ikke nok vann, trekk;
  • brune flekker dukket opp på bladene – lite vanning;
  • bladene krøller seg og blir myke – planten er kald;
  • bladene blir gule – tørr luft, det er ikke nok nitrogen i jorda.

Guling og fall av de nedre bladene er en normal naturlig prosess. Cordilina trenger ikke skygge fra solen, men hvis bladene er med vanndråper, kan det bli solbrent flekker på dem..

Når du tar vare på cordilina, er det nødvendig å undersøke antennedelen nøye for å legge merke til skadedyr i tide.

Transplantasjon og reproduksjon av cordilina

En kraftig plante tømmer raskt landet, så en årlig transplantasjon av unge planter er et must. Senere utføres denne prosedyren etter et år. Samtidig foregår forplantning av rotsugere, som lett skilles og roter seg godt i en ny gryte. For reproduksjon av cordilina kan du bruke laterale skudd på stammene eller til og med en avskåret topp, som slår rot i vann eller en sand-torvblanding. De vokser en falsk palme fra frø – prosessen er lengre og gjelder ikke hjemme.

Ung plante fra stiklingerJorda for planten må bestå av et fruktbart drivhusland med tilsetning av torv og sand for løshet. Tilsetning av kullsmuler og vermikulitt vil ikke skade. Jorden må være næringsrik og pustende.

Lag som er atskilt fra moderbusken, rotes først i en blanding av sterilisert sand eller perlitt med torv i like store mengder. Du kan få røttene i vann, senere plante skjæringen i et lett underlag..

Hvis stammen på palmetreet er sterkt forlenget oppover, kan den landes ved å kutte av kronen og forankre den i vannet. Du får en ny knebusk. Bagasjerommet i potten kan gi laterale skudd. Nye røtter dannes i varmen innen en måned, og planten er klar til planting på et permanent sted..

Tips for omsorg for cordilina – video

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară