15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Asplenium -varianter populære blant blomsteroppdrettere

Vi dyrker asplenium hjemme Representanter for Kostentsov- eller Aspleniev -familien, som forener nesten syv hundre bregner, er fordelt over hele kloden. Asplenier inkluderer epifytter, litofytter og terrestriske arter..

Det attraktive utseendet på løvet til disse plantene gjorde Aspleniums til et objekt av interesse for innendørs blomsterhandlere. I tillegg til artene som finnes i naturen, blant de populære asplenium -variantene blant blomsteroppdrettere, er det unike planter på vinduskarmen som gleder øynene bare takket være oppdrettere.

Asplenium svart (A. adiantum-nigrum)

Asplenium svart (A. adiantum-nigrum) Denne bregnerarten er hjemmehørende på territoriet til Eurasia og Afrika, så vel som i visse regioner på det amerikanske kontinentet. Et veldig lite svart asplenium når knapt 30 centimeter i høyden.

Rosetten av en flerårig art, upretensiøs for vekstforhold, består av dobbeltfine, åpent blad med en nesten trekantet form. Bladsegmenter er spisse, romboide eller trapesformede, snittede, asymmetriske. Bladbladene hengende, brune eller brungrønne når de nærmer seg toppen av bladet. Petioles av svart asplenium er dekket med sparsom lur. Sporer modnes på baksiden av bladene.

Asplenium nordlig eller bifurcated (A. septentrionale)

Asplenium nordlig eller bifurcated (A. septentrionale)Du kan kjenne igjen den nordlige eller bifurcated asplenium av de tette buntene som dannes av planten i små områder med fruktbar jord mellom steinene. Bregnen lever naturligvis på nordvestkysten av Nord -Amerika, i noen områder i Asia og i Europa.

Et karakteristisk trekk ved denne aspleniumsorten som er vist på bildet, er tynne, gresslignende blader. Bladplatene er ganske harde, læraktige. På samme tid er høyden på bregnen ganske liten – bare 5-10 centimeter.

I naturen kan du finne tre underarter av planten:

  • Caucasicum;
  • Rehmanii;
  • Sertentrionale.

Bladene på det nordlige aspleniet er delt i toI alle varianter av nordlig asplenium er bladene delt i to deler, og i endene blir det i tillegg dissekert, som tungen til en slange, noe som ga opphav til plantens vitenskapelige navn. Fern rhizom er sterk, kort, opptil 1 mm i diameter og dekket med skalaer.

Asplenium montanum eller fjell (A. montanum)

Asplenium montanum eller fjell (A. montanum)En av de populære variantene av Asplenium blant blomsteroppdrettere i verden er kjent for lett å danne hybrider med nært beslektede planter, også inkludert i Aspleniev -familien og ha et lignende habitat..

Bregnen regnes som endemisk og finnes naturlig bare i det østlige USA. Området strekker seg til Appalachian -fjellene i Vermont, det er separate befolkninger i Ohio -dalen. Arten ble først oppdaget og beskrevet i 1810. Det beste stedet for denne typen vekst er å påføre sur jord i sprekker i sandsteinbergarter..

Asplenium Montanum er en liten eviggrønn bregneAsplenium Montanum på bildet er en liten eviggrønn bregne som danner rosetter av blågrønne blader. Fern rhizomes er overfladiske, under jorda ligger nesten under overflaten.

Petioles under bladbladet er mørkebrune i fargen, blir nesten svarte eller lilla ved foten. For bladbladet endres fargen til grønn, en liten haug er merkbar på baksiden. Bladene er tette, læraktige og helt glatte. De er trekantede i form, dissekert mange ganger..

Arket består av 4 - 10 par grovt utskårne langs kantenBladet består av 4 – 10 par grovt utskårne langs kanten. De største segmentene ligger ved foten av bladet; etter hvert som de beveger seg til toppen, blir størrelsene deres merkbart mindre. Åre på arket er nesten ikke til å skille mellom.

Asplenium ruta-muraria (A. ruta-muraria)

Asplenium ruta-muraria (A. ruta-muraria)Denne typen bregner, noen ganger vokst som et husplante, har mange navn. Asplenium ruta-muraria, vegg-bein eller vegg-rot, vegg-bein eller Wall-ryu. Asplenium vokser både i USA og er mye bosatt i Europa. Arten refererer til planter som utelukkende lever på kalksteinsklipper eller menneskeskapte hvite steinvegger.

Aspleniumhøyden varierer fra 5 til 15 cmHøyden på asplenium varierer fra 5 til 15 cm. Planten har et kort, mørkskala rhizom og dissekerte åpent blad. Fern stilker er grønne eller grå, bladene er tette, trekantede. Segmenter av første og andre orden har sine egne korte petioles og er ekstremt forskjellige i form..

Om sommeren modnes sfæriske sporer på undersiden av bladene. Videre inneholder sporangia 64 tvister.

Aspleniumavl (A. nidus)

Aspleniumavl (A. nidus)Det mest populære aspleniet blant blomsteroppdrettere, av hvilke varianter til og med kjennere forbløffer med deres sort, er hekkende asplenium med en bred rosett av hele eller dekorative lett dissekerte blader. Et spesielt trekk ved arten er rosettens koppformede form, når petioles, som starter fra midten, går over bakken og deretter stiger.

Asplenium har nidus langstrakte, ofte lansettformede blader. Kronbladene er korte, lite synlige. Sentrale mørkfargede årer skiller seg sterkt ut mot bakgrunnen til en lys bladplate..

Inspirasjonen for utvalget var tilstedeværelsen av to uavhengige varianter av asplenium nidus med en hel bølgeplate og blader, mange ganger dissekert på toppen.

Asplenium Crissie

Asplenium CrissieAspleniumsorten som vises på bildet skiller seg fra de fleste bregnerarter ved at bladene i endene forgrener seg mange ganger og blir faktisk fingerlignende. Asplenium har en luftig tett skålformet rosett. Bladene er tynne, læraktige, lysegrønne i fargen. Plantehøyden varierer fra 25 til 40 cm.

Asplenium Amy

Asplenium AmyMens den ligner på den forrige sorten, skiller Amy Asplenium seg noe i form av løvverk, hvis sidekanter er nesten parallelle. Mye tynnere og “fingre” i bladets kanter.

Asplenium nidus Philippines Hybrid

Asplenium nidus Philippines HybridMen den filippinske hekkende Asplenium -hybriden, som dukket opp til blomsteroppdretters disposisjon ganske nylig, er allerede vanskelig å forveksle med en annen plante av denne arten. Her begynner forgreningen av bladet nesten ved bladbladet, og derfor blir bladet flere ganger dissekert, bredt og veldig dekorativt mot toppen. Som du kan se på bildet av denne Asplenium -sorten, er fargen på bladene ved foten tett grønn, mot kantene synker intensiteten noe.

Asplenium fimbriatum (A. nidus Fimbriatum)

Asplenium fimbriatum (A. nidus Fimbriatum)Hvis de tidligere varianter av Asplenium er et resultat av møysommelig arbeid fra oppdrettere, er Asplenium fimbriatum, som er elsket og anerkjent av blomsteroppdrettere over hele verden, en variasjon av naturlig opprinnelse..

Asplenium nidus Fimbriatum kjennetegnes ved kanten av bladet som er kuttet fra bunnen til toppen, og i naturen kan bregnen finnes i den tropiske sonen i Afrika, Australia og Polynesia.

Asplenium Osaka

Osaka Asplenium er en attraktiv bregne med en hvelvet krone, 40 til 60 cm høy og samme bredde. Kantene på de lysegrønne lansettformede bladene er bølgete. Nærmere bakken er venene mørke i fargen; når de beveger seg til den spisse kanten, endres fargen til gulgrønn eller hvitaktig.

Asplenium OsakaHjemme trenger Osaka Asplenium regelmessig vanning og vokser godt både i delvis skygge og på vinduer der solen kommer ut på ettermiddagen. Den optimale temperaturen for å holde denne bregnesorten om sommeren er 18-25 ° C, i hvileperioden skal luften være 3-5 ° C kjøligere.

Asplenium Victoria

Asplenium VictoriaSammenlignet med Osaka asplenium er Victoria -sorten mer kompakt, og i tillegg har plantens grasiøse blader ikke bare en bølget kant, men en buet spiss spiss..

Asplenium Knasende bølger

Asplenium Knasende bølgerCrispy Wave eller Asplenium Sprø bølger kan være perlen i hver hjemmekolleksjon. Blant vestlige dyrkere kalles asplenier med slike bølgede løvverk ofte “grønn lasagne”, og for første gang ble en uvanlig formet bregne oppdaget i skogen av gartner Haruo Sugimoto tilbake i 1961.

Blomsterdyrkeren, interessert i de bølgete bladene i en lys gulgrønn farge, prøvde å avle og forbedre planten. Det var mulig å fikse eiendommene og registrere Asplenium -sorten som vises på bildet bare i begynnelsen av dette århundret. Og til nå tilhører rettighetene til denne unike arten utelukkende Sugimoto -familien fra Japan..

Asplenium nidus Supreme Cobra

Asplenium nidus Supreme CobraEn annen fantastisk variant av Asplenium er ennå ikke kjent for blomsteroppdrettere, men fortjener utvilsomt nøye oppmerksomhet. Fra den naturlige formen for asplenium nidus her, er bladene mer som store grønne volanger, jevnt stiger over bakken og dessuten vakkert buet på slutten.

Asplenium Silver Wing

Asplenium Silver WingAsplenium nidus av Silver Wing -sorten har en liten, jevn rosett av blader med en sølvfarget farge. Bladene er jevne eller litt bølgete, tette, forside lansettformede. Kort petiole og konveks vene gjennom hele bladplaten lys, hard.

Asplenium nidus variegatum

Asplenium nidus variegatumBlant de populære variantene av Asplenium blant blomsteroppdrettere er det fremdeles ingen variert variant av denne bregnen. Men plantens utseende vil utvilsomt gjøre mange innendørs avlingelskere ivrige etter å få det inn i samlingen..

Hele lansettformede blader har ingen bølgede kanter eller forgreninger, men slående med en nesten hvit bakgrunnsfarge og lyse grønne årer..

Videovisning av Asplenium

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară