15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Lagring og planting av Achimenes rhizomer

Rikelig blomstrende achimenes Vakkert blomstrende flerårige urteaktige planter fra Gesneriev -familien nyter økt oppmerksomhet fra blomsteroppdrettere. Videre trenger noen av disse avlingene, for eksempel gloxinia og achimenes, hvile i flere måneder etter slutten av blomstringstiden..

I Achimenes dør hele den overjordiske delen gradvis av, og en modifisert underjordisk stamme, et skjellende rhizom, kalt et rhizom, blir livets konsentrasjon..

Avhengig av typen achimenes, den dyrkede sorten og forholdene som er skapt for planten, forblir jordstengler uten tegn på liv fra 4 til 6 måneder.

Unikt rhizom av Achimenes - jordstengler Som oftest forekommer en slags “dvalemodus” av en plante i løpet av en kort dagslysperiode. Det viser seg at det varer fra midten av høsten til tidlig på våren, og faller på den vanskeligste tiden for representanter for den grønne verden. Fra februar til april vises skudd på rhizomer av achimenes, noe som indikerer at planten er klar til å starte en ny vekstsesong. Og til høsten må man passe på at jordstenglene er riktig dannet og i stand til å opprettholde levedyktigheten til våren. Se også: Achimenes omsorg og dyrking!

Høstforberedelse av ris for lagring

Forbereder Achimenes for vinterlagringTil høsten, når det er på tide å hvile:

 • achimenes slutter å danne nye knopper;
 • planten gir ikke en merkbar økning i den grønne delen;
 • løvverk, fra de nedre nivåene, visner;
 • på grunn av plantens mindre behov for fuktighet, forblir jorden våt lenger.

Etter å ha lagt merke til de første tegnene på vekstsesongen, bør blomsterhandleren slutte å mate achimenene og begynne å redusere vanningen. Hvis dette ikke er gjort, kan rhizomer av achimenes la vinteren bli bortskjemt eller med uformede vekstpunkter og skalaer..

Tilberedningen av achimenes rhizomer for lagring letter ikke bare en reduksjon i vanning og avslag på gjødsel, men også av en naturlig reduksjon i dagslys, samt en reduksjon i lufttemperaturen. Hvis achimenes vokser innendørs, hvor dagtemperaturen er nær 30 ° C, og om natten faller det med ikke mer enn 5-7 ° C, blir prosessen med overgang til hvilende periode i planter forsinket. Slike prøver slutter helt å vanne for å provosere død av løvverk og skudd..

For å gjøre jordstenglene lettere å holde ut om vinteren, og under lagring tørker ikke jordstenglene ut eller begynner å råtne, det er bedre å vente til luftens del av planten er helt tørr og først da sende de mange månedene “dvalemodus”.

Lagring ved rhizom av achimenes i bakken

Ahimenes blomstret igjen etter en vårtransplantasjonAvhengig av personlige preferanser, antall Achimenes -prøver i samlingen og andre faktorer, har produsenten rett til å la Achimenes -jordstenglene ligge i den samme potten der planten bodde om sommeren, eller fjerne jordstenglene fra underlaget for å lagre dem separat..

De tørkede grenene av achimenes fjernes og jordstenglene sendes til lagringHvis jordstenglene forblir i jorda, må alle tørkede rester av den overjordiske delen av planten fjernes, og deretter overføres beholderen med jorden til et mørkt, kjølig rom hvor jorden ikke vil bli utsatt for fuktighet.

De beste resultatene oppnås ved lagring med rhizom Achimenes ved en temperatur på 10-18 ° C. Det gis ikke fôring eller vanning under slike forhold..

I en situasjon der samlingen inneholder unge planter hentet fra stiklinger denne sesongen, kan det hende at de små jordstenglene som er igjen i potten ikke overlever under tørr, kald vintering. Det er bedre å la potten stå igjen med rhizomer av achimenes ved romtemperatur og opprettholde en liten substratfuktighet gjennom vinteren..

Vårvåkning av AhimenesJo nærmere våren, jo oftere må produsenten sjekke tilstanden til kjæledyret sitt, hvis oppvåkning indikeres av spirende spirer. Hvis frø settes over jordnivået, fornyes matjorden ved å legge til et friskt løst underlag, og deretter overføres potten til et godt opplyst sted. I fremtiden trenger planten regelmessig pleie og vanning..

Erfarne elskere av denne kulturen, som kjenner egenskapene til de dyrkede Achimenes, kan ofte på forhånd forutsi oppvåkningen av rhizomet og forhindre spirer ved å fjerne jordstenglene fra jorden.

Dette tiltaket hjelper:

 • sjekk kvaliteten på jordstenglene på forhånd og sorter ut tørkede eller syke;
 • uten alvorlige konsekvenser og del smertefritt på rhizomer av achimenes for påfølgende reproduksjon;
 • forhindre haugeskudd slik at plantingen ikke blir for tett;
 • forhindre at jordstengler går for dypt ned i bakken, noe som svekker plantene.

Utvalg av jordstengler for transplantasjonDet er bedre å gjøre dette arbeidet på omtrent en måned etter at spirene dukker opp. I tillegg våkner jordstengler mer i minnelighet i frisk, ikke-kakket og næringsrik jord..

Denne metoden for lagring av rhizomet av achimenes er egnet for blomsteroppdrettere hvis samling fortsatt er liten. Hvis mer enn et dusin varianter flaver på vinduskarmen, er det ikke lenger lett å finne et sted å installere et slikt antall potter. Derfor foretrekker mange Ahimenes -elskere en annen måte..

Lagring av Achimenes ‘rhizomer utenfor potten

Det er på tide å plante jordstenglene i bakkenPå høsten, når alle skuddene har tørket opp, er det på tide å takle rhizomene til achimenes. Rhizomes:

 • forsiktig fjernet fra bakken;
 • renset fra restene av tynne røtter og jord;
 • sortert ved å fjerne syke jordstengler;
 • tørke.

Hvis jordstenglene til de dyrkede achimenene påvirkes av råte eller sopp, må slike prøver rengjøres for sykt vev og behandles med et soppdrepende middel.

Rhizome lagring i vakuumposer med perlitRhizomer klargjort for lagring legges i hermetisk forseglede gjennomsiktige poser, drysset med vermikulitt, perlit eller en blanding av tørket sand og torv.

Med slik lagring er det praktisk å observere tilstanden til rizaI denne formen er plantematerialet for lagring mye mer kompakt. I tillegg er dyrkerens tilgang til rhizomes av achimenes forenklet, de kan undersøkes og sorteres når som helst..

Når det oppstår tegn på kondens, åpnes posen og ventileres for å unngå utvikling av mugg og død av rhizomet. Fukt kan provosere spiring av jordstengler som ennå ikke har samlet styrke for vegetasjon.

Resten av lagringsforholdene ved rhizomet av achimenes i vermikulitt er de samme som da de ble liggende i bakken..

Planting med rhizomet av achimenes

Rizoma har vokstEn godt formet, sterk spirer kan observeres i et plantbart rhizom av achimenes. Jo lavere lagringstemperaturen på rhizomene er, jo senere våkner de. Hvis rhizomet av achimenes allerede har begynt å vokse, vil det ikke være mulig å stoppe det, men du kan bremse utviklingen ved å plassere et slikt rhizom i et kjøligere rom med en temperatur på minst 10-12 ° C.

Du bør ikke misbruke tålmodigheten til planten, for under slike forhold vokser achimenes svekket, og tynne langstrakte skudd kan lett brytes av under påfølgende planting..

Jord for AchimenesI en gryte, avhengig av størrelsen på jordstenglene, diameteren på den valgte potten og den dyrkede sorten, plantes 5-10 jordstengler. For Achimenes med et overfladisk rotsystem er det bedre å velge ikke for dype beholdere, men ikke glem dreneringslaget.

 • Rhizomer av achimenes legges ut på overflaten av et vått underlag, og et annet jordlag med en tykkelse på 1,5 til 2 cm lages på toppen.
 • Etter planting vannes rhizomene av achimenes moderat igjen, og prøver å ikke ødelegge jordlaget.
 • Gryten med den fremtidige blomsten plasseres på et godt opplyst sted, og tidlig på våren gir de ekstra belysning.
 • I fremtiden vil moderat jordfuktighet være nødvendig..

Rhizom landingFra plantetidspunktet med rhimen av achimenes og til fremveksten av skudd, tar det fra en og en halv til tre uker. Denne perioden avhenger direkte av utviklingsgraden av spiren på det plantede rhizomet og plantens temperatur.

Hvis de plantede achimenes ikke har det travelt med å glede eieren med spirer, kan han oppfordres til å gjøre dette:

 • plassering i et rom der lufttemperaturen er nær 25 ° C;
 • dryss moderat med varmt vann;
 • opprettholde konstant fuktighet og temperatur, det vil si skape drivhusforhold for kjæledyret.

Anlegget får styrkeEn sterk stimulator for utvikling er en enkelt vanning med vann oppvarmet til 50-60 ° C. Når plantene dukker opp et par centimeter over bakken, kan du legge til underlaget igjen. Dette vil gi plantene motstand og gi mer volum for de nydannede jordstenglene..

Hvordan grave opp rhizomer av achimenes og forberede lagring – video

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară