15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Plantemetoder og hemmeligheter for omsorg for en raffinert gravilat

gravilat blomstrer I landskapsdesign er en beskjeden, men samtidig sofistikert gravilat mye brukt. Denne fantastiske flerårige brukes til å dekorere steinbergarter, alpine sklier, samt blomsterbed i forskjellige former, inkludert rabatki. I forhagen trives han godt med nelliker, pioner og bjeller. Fløyelblomstringene av ildrød og guloransje farge skiller seg ut i kontrast mot bakgrunnen av mørkt grønt. Å dyrke denne blomsten krever ikke akademisk kunnskap. Det er viktig for gartneren å forstå plantens natur for å få venner med ham..hagedekorasjon gravilat

Landingsnyanser

gravilatfrøPå dachaen bør du finne et godt opplyst område som varmes opp av solen i mer enn 8-10 timer om dagen. De er termofile avlinger og tåler ikke tung skygge. De grunnleggende prinsippene for å plante en gravilat og ta vare på den (bilder og beskrivelser av varianter er gitt nedenfor) inkluderer følgende:

 1. Riktig valgt jord. Fuktige områder må tørkes med spesielle metoder. Noen anbefaler å lage en haughage eller kjøpe varianter som elsker fuktighet. I hullet er det avgjørende å drenere fra steiner eller ekspandert leire. Når du graver et sted, bør jorden blandes med sand..
 2. Avstand mellom busker. Det bør være mellom 15 og 20 cm for den løvrike rosetten å utvikle seg fritt..
 3. Maksimal avstand til røtter fra grunnvann. I overdreven fuktig jord begynner rotsystemet å råtne, og grå mugg vises også.

frøene modnesSykdommer og skadedyr påvirker vanligvis ikke dette medlemmet av familien Pink. Dessuten er buskene veldig enkle å forplante i hagen din. Det er nok å så frø i en beholder om våren (mars), og de siste dagene i april transplantere frøplanter i åpen mark. Det må huskes på at trusselen om frost fortsatt består, så spirene må dekkes til. For disse formålene

 • agrofiber;
 • film;
 • plast flasker.

De unge vil imidlertid bare kaste fargen neste år. Den andre avlsmetoden er ved å dele buskene. På våren eller tidlig høst må du grave opp busken og dele den forsiktig i to deler. Før du planter i hullet, hell vann for å forhindre at røttene visner.

Det er viktig å redusere surheten i jorda om nødvendig. For å gjøre dette, legg til flere deler av aske..

Omsorgsfunksjoner

gravilat på et blomsterbedSelv om gravilat ikke kan kalles en lunefull plante, må den fortsatt mates regelmessig med mineralsk og organisk gjødsel. Du kan legge til kaliumfosfatsubstrater, torv, gjødsel eller løvfellende humus, samt nitrofosfat (tre i ett – nitrogen, kalium og natrium). I tillegg er det viktig å gi blomsten gunstige forhold:

 • vann mens jorden tørker;
 • løsne jorda, fjerne ugress;
 • rengjør busken for tørkede blader og peduncles.

gravilat blomstrer i hagenMye avhenger imidlertid av kulturtypen. Det er varianter som er motstandsdyktige mot frost. Andre arter sameksisterer fredelig i litt skyggefulle hager. For andre er elvedaler et favorittsted. Derfor må du bli kjent med hver av dem personlig..

I vinterperioden må greenene kuttes ved roten, og hagesengen dekkes med mulch. Tørkede blader, samt furu- eller juletrenåler (lag opptil 10 cm) gir pålitelig beskyttelse mot alvorlig frost.

Rod Gravilath

Totalt er det rundt femti arter av denne utsøkte blomsten på kloden. Og bare 20 varianter av gravilata er klassifisert som urteaktige planter som brukes til planting i åpen mark. Av disse kan bare 7 finnes på Russlands territorium, som er tilpasset for å vokse på tempererte og kalde breddegrader. Det europeiske klimaet er også egnet for noen varianter av denne slekten..

Urban

byen gravilatI mange land kalles det St. Benedictus urt. Blomstringstiden til den urbane gravilaten varer i omtrent fire måneder – fra mai til august. Miniatyrblomster, 2 cm i diameter, takket være 5 lyse gule kronblader, ligner solen. Det dobbelte senteret er i samme nyanse, men i noen eksemplarer har det en brun kant laget av små støvdragere. Hele stammen er dekket med delikat villi. Bladene er samlet i en trippel rosett, som er plantet på lange røtter.

urbane gravilatblomstformerHøyden på en vill plante varierer fra 40 til 80 cm, noe som gjør det mulig å bruke urban gravilat for å dekorere rektangulære blomsterbed. Her er hovedpoengene i veksten:

 1. Tåler frost og tørke.
 2. Tåler ikke for fuktig (vannet) jord med høyt saltinnhold.
 3. Plantering utføres av frø tidlig på våren..
 4. Bredden mellom sengene bør være mer enn en halv meter..

Det er vitenskapelig bevist at plantens røtter har medisinske og motgiftende egenskaper. Videre legger mange husmødre det som et krydder til supper og alkoholholdige drikkevarer (vin eller øl).

Du bør ikke begrave frøene dypt i bakken, det er nok å dype dem med 1,5-2 cm. Så vil plantene dukke opp tidligere, etter 2-3 uker.

Elv

elvets tyngdekraftI motsetning til de fleste av sine “slektninger”, kommer elven gravilat godt overens i fuktige og lett skyggelagte områder. Disse kan hovedsakelig være:

 • fuktige bredder av dammer, sump og elver;
 • leire, sand eller siltig jord;
 • åker eller enger med næringsrik jord;
 • busker og skoger.

tyngdekraften i elvenI de fleste tilfeller tåler det sure så vel som kalksteinsområder. Det er en av få varianter som tilpasser seg perfekt under de mest ugunstige forholdene. Fra maiferien og til september hverdager, gleder lilla avens (som amerikanerne kaller det) gartnere med sin karminrøde blomstring.

Blader i nøytrale og lett sure jordarter begynner å endre farge. Lilla striper stikker opp på dem. Dette kan brukes når du lager et originalt landskapsdesign..

Slike urteaktige planter for åpen mark vokser opp til en meter, mens elven gravilat er i stand til uavhengig å gjødsle jorda rundt seg selv. Modne støvdragere tjener som en slags økologisk mat for ham.

Chilensk

lys blomstring av den chilenske gravilatenNavnet antyder veltalende hvor denne variasjonen kommer fra. Takket være den chilenske gravilaten har oppdrettere avlet mange andre kultursorter, blant dem populære:

 • Gullball (store gule blomsterstander);
 • Mr. Bradshaw (har en skarlagen nyanse);
 • Lady Stratheden (frodig blomst 3-4 cm i diameter med sure gule kronblad);Lady Staterdens gravitasjon
 • Fireball (i oransje palett);
 • Fru J. Bradshaw.

lang blomstrende blomstDisse søte blomstene vil pynte hagen i omtrent en eller to måneder. Knoppene begynner å blomstre 15. mai. I midten av juli dannes frukt på 60 cm pedikler. En gunstig temperatur for spiring av frø er 15 grader. Frøplanter i esken må tynnes ut for å gjøre blomsten større.

Så snart temperaturen utenfor faller til + 6 ° C, må hagen dekkes med agrofibre.

Tam

temme gravilatPå en gang krysset botaniske forskere den chilenske og skarlagenrøde gravilaten, og de fikk en tam variant. Blomstene er som klokker bøyd nedover, som om de var hardt. Fargingen av denne varianten vil appellere til mange elskere av burgunderfarger, fordi det er i denne nyansen stammene av kulturen er laget. De er elegant dekorert med gule kronblad med et dobbelt senter. I andre varianter er det rosa og til og med hvite blomsterstander som har en panikkformet eller corymbose -form. Tette blader etterligner dissekerte fjær eller lapper. Den tamme grusen når en høyde på 0,7 m, så denne sorten av urteaktige planter er mest egnet for åpen mark.

rosa tam gravilatLuksuriøs blomstring vil bare vise seg hvis busken er i et åpent område. I blomstringstiden trenger den mye sollys. På varme dager bør imidlertid bare roten vannes rikelig, og ikke hele området, for ikke å skape en drivhuseffekt. Det er tilrådelig å kutte busken, så kan den vokse i bredden. steindekorasjonSlike krøllete utstillinger vil bli en original dekorasjon for rockeries..

Det er ønskelig å tilsette torv, treaske, dolomittmel, sand og vegetabilsk humus til jorden. Eksperter anbefaler å behandle jorda med soppdrepende preparater før planting..

Hybrid

frottéblomstrer av gravilata hybridBlomsterstandene når 3 cm i diameter. De er ofte gule, røde og oransje. På samme tid ligner stammer av hver type plasseringer av ravsmykker. Bladene, plassert på lange stilker, har en rynket struktur og er dekket med nesten usynlige hår. På hver av dem skiller man kontrasterende striper tydelig. Luksusenhet til bladene er gitt av en takket og litt bølget kant. Ved røttene samles de i en kompakt, men relativt tett rosett.. blomstrende gravilat hybridHybrid gravilat har mange avlede varianter, blant dem er populære:

 • Prinsesse Juliana;
 • Prince of Orange;
 • Gladis Perry;
 • Dolly North;
 • J. Bradshaw;
 • Rubin.

doble røde blomster gravilataDu kan beundre disse doble blomstringene på tette pedikler i nesten to måneder: mai og juni. Hvis været er varmt i september, vil busken igjen kaste ut en mengde unge knopper.gul hybrid gravilat Dyrking og omsorg for hybridgravilaten er ikke forskjellig fra den chilenske, siden den er avledet fra den.

Høstplanting bør gjøres lenge før frost. Frøplanten skal bli sterkere og slå godt rot for ikke å fryse når temperaturen synker..

Brannball

gravilat ildkuleFireball skiller seg fra resten av medlemmene i Pink -familien med en skarp rød fargetone. Selv om det er varianter og sur oransje farge. Store doble blomster dekorerer perfekt stygge grenser til forhager. frodig blomstDykking spiller en viktig rolle i kultivakalibrering. Etter å ha sådd frø i en beholder, må du vente på utseendet på flere blader, og deretter skille dem og transplantere dem i en ny beholder..

Deling av buskene bør gjøres 1-2 ganger hvert fjerde år. De bør plantes 20 cm fra hverandre. Trim stilkene hvis det er mulig for å gi busken mer volum..

Terry

Gravillat Red DragonDet offisielle navnet er Red Dragon. Denne varianten av terry gravilata er en favoritt blant mange sommerboere, fordi blomsten har en volumetrisk form. Kronbladene er ordnet i flere rader, noe som gir planten et elegant utseende. alpinskliedekorasjonDen uvanlig prangende nyansen av røde blomster ser flott ut på alpineskiene. Ved å ta vare på avlingen, bør jorden bli beriket med humus. For å forhindre at jorden blir for våt, kan blomsterbedet heves et par centimeter over bakkenivå. Blant annet må du bruke de grunnleggende anbefalingene for denne typen.

Konklusjonen følger av dette. Utenfor attraktiv gravilatblomst, med fornuftig omsorg, kan bli en fantastisk utstilling av en moderne hage..

Det mest interessante om gravilat – video

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară