15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvorfor blir zamioculcas gul, og hva skal jeg gjøre for å redde den

Zamioculcas i det indre av rommet Til tross for sin upretensiøsitet og misunnelsesverdig utholdenhet, gjør zamiokulkas noen ganger sine eiere alvorlig bekymret. Hvorfor blir zamioculcas gule, og hva skal jeg gjøre hvis stilkene visner og bladene tørker? Svaret på blomsterhandlerens bekymringer ligger oftest i feil begått når de drar eller mangel på oppmerksomhet til en gjest fra tropiske, men ikke for fuktige regioner i Afrika..

Uten hensyn til kulturens biologiske egenskaper, risikerer blomsterhandleren å stå overfor en situasjon der usunne zamiokulkas signaliserer gule flekker, tørketips på bladplater, tap av elastisitet og saftighet av stilkene. Jo lenger anlegget er i ubehagelige forhold, jo mer alvorlige er konsekvensene og ytre tegn på ubehag..

Hvis hjemmepleiereglene ikke følges, blir zamioculcas gule, antall bladlapper reduseres, fargen blir synlig blekere. Men mangel på oppmerksomhet truer ikke bare med tap av dekorativitet, men også med råtning av rotsystemet, skuddets base, tørking eller visning på grunn av angrep av skadedyr.

Les også artikkelen om lisianthus!

Hvorfor Zamiokulkas ikke gir nye skudd?

Grunnen til at bladene på zamiokulkas blir gule, mister sin rike grønne farge eller til og med visner, er ofte mangel på lys. Dessverre glemmer blomsteroppdrettere endringen i belysningen i høst-vinterperioden..

Gryten med zamiokulkas plassert på baksiden av rommet må omorganiseres nærmere vinduet, når dette ikke er mulig, er kulturen utstyrt med ekstra belysning.

Løvverket til zamiokulkas blir gult Eieren av en prydplante, som klager over at zamiokulkas ikke gir nye skudd, bør ta hensyn til plasseringen av potten og kvaliteten på jorda i den. Selv om planten ikke vokser raskt, skyldes nedgangen i ungt løvverk ofte et næringsfattig underlag eller behovet for å transplantere et grønt kjæledyr. I dette tilfellet opptar rotsystemet hele volumet av potten, og etterlater ikke plass til jord. På grunn av dette lider blomsten, bladene på zamiokulkas blir gule, veksten stopper, og det eksisterende grøntområdet visner.

For å rette opp situasjonen velges en gryte av riktig størrelse for en prydkultur, en transplantasjon eller fôring av zamiokulkas med en kompleks sammensetning.Planter rhizomkontroll og transplantasjon

Zamiokulkas har krympet stilk

Det de fleste dyrkere tar for stammen av zamiokulkas og dens spisse lansettformede blader er faktisk et blad med en kompleks form. Hvis de fortykkede petioles mister sin elastisitet, og bladene på zamiokulkas blir gule, kan årsaken ligge i brudd på vanningsreglene.

I naturen møter planten tørke og akkumulerer fuktighet i kraftige saftige blader for å opprettholde livet. Når zamioculcas kronisk mottar mindre vann, det vil si at vanning er sjelden og overfladisk, truer dette med gulning og visning av alle delene over bakken. En lignende situasjon observeres etter oversvømmelsen av jorda, noe som førte til skade på rotsystemet..

Misfarging av platen signaliserer vedlikeholdsproblemerSpør: “Hva skal jeg gjøre, og hvorfor blir zamiokulkaene gule?”.

Hvis stammen på zamiokulkas har krympet på grunn av overløp:

  • blomsten er tatt ut av potten;
  • fjern jorden forsiktig og vask røttene;
  • skadede områder fjernes med en ren, skarp kniv;
  • skiver på sunt vev drysses med kullpulver og tørkes.

Etter å ha funnet tegn på råte eller soppinfeksjon, bør innendørs planteelsker ikke være begrenset til kullbehandling. I dette tilfellet er det verdt å ty til soppdrepende midler, som vil ødelegge en av årsakene til problemet, beskytte røttene og knollene i fremtiden..

Planting av zamioculcas utføres i potter, litt mer enn volumet av et sunt rotsystem. Underlaget skal være løst, gjennomtrengelig for luft og fuktighet. Det er viktig at vanningsvann ikke samler seg i jorda, derfor blir kraftig drenering laget i potten, og sand, perlitt eller vermikulitt og kull tilsettes jorda..Plantens røtter har fylt potten, og en transplantasjon er presserende nødvendig

Når bladene på zamiokulkas blir gule etter transplantasjon, kan dette indikere et feil valg av underlaget, som viste seg å være for tett.

En lignende situasjon venter på en produsent hvis han i et forsøk på å mate planten feil valgte konsentrasjonen av aktive stoffer. Zamiokulkas klarer ikke å takle overflødig ernæring, og opplever ubehag og svekker seg. Det er derfor zamioculcas blir gule, men hva skal jeg gjøre i en slik situasjon? Dessverre, selv her kan du ikke klare deg uten å transplantere busken i ny jord og vaske røttene..Feil valgt underlag kan forårsake gulfarging av løvverk.

Hva skal jeg gjøre hvis bladene på zamiokulkas blir gule, og deretter blir dekket med mørke flekker og tørker raskt. Slike symptomer indikerer en for lav temperatur på plantens vedlikehold og overdreven vanning. Oftest skjer dette når sesongen endres, når produsenten ikke hadde tid til å justere omsorgen. Hvis det grønne kjæledyrets ubehag blir lagt merke til i tide, vil det være nok å sette opp vanning eller overføre potten til varme.

Zamioculcas skadedyr

Hvis bladene på zamiokulkas blir gule, kan blomsten signalisere et angrep av skadedyr.

En plante som bringes til friluft om sommeren er i fare for bladlusangrep som fester seg til unge skudd og baksiden av løvet. Insektet gir størst skade på umodne planter..

Derfor, etter å ha brakt potten inn i rommet, er det bedre å avtale en ukentlig karantene for zamiokulkas, og for å identifisere skadedyr, behandle greenene med et insektmiddel.

Bladlus har lagt seg på bladetI tillegg til bladlus, er kulturen truet av:

  • edderkoppmidd som raskt sprer seg i tørr inneluft;
  • skala insekter som faller på zamioculcas fra gaten eller naboplanter;
  • trips og melus.

Det er ikke nok å bekjempe edderkoppmidd med systemiske akaricider. Kjemikalier vil bare gi en midlertidig effekt hvis du ikke tar vare på de gulnede zamiokulkaene hjemme..

Systemiske insektmidler brukes mot skalainsekter, thrips og ormer, og i forhold til de to siste skadedyrene vil det være nødvendig å utføre ikke én, men flere behandlinger.

For å unngå et ubehagelig skuespill for dyrkeren, når zamioculcas blir gule, blomstrer bladene og faller av, kan du gi planten den optimale temperaturen for vedlikehold, belysning, vanning og fôring. Vi må ikke glemme rettidig transplantasjon av dekorativ kultur og nøye oppmerksomhet på valg av substrat..

Funksjoner ved omsorg for zamiokulkase slik at løvet ikke blir gult – video

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară