15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Lærer å ta vare på milde achimenes hjemme

Ahimenes i landskapsdesign Vi tilbyr deg å bli kjent med innendørs blomster achimenes, som trollbinder med lang frodig blomstring. Planten brukes som en ampeløs eller buskplante, avhengig av sorten. Omsorg for achimenes er enkelt, men det er funksjoner. Selve navnet på blomsten oversetter som “redd for kulden”, det er kaldt for ham allerede ved 20 0 varme. Det er andre finesser ved omsorg for en kjekk mann. Den ekstraordinære dekorativiteten til blomsten er imidlertid fascinerende, og de lover å skape alle betingelser for achimenene hjemme, for å skjemme bort kjærlighet og omsorg..

Se også: fuchsia – dyrking og omsorg hjemme reproduksjon og beskjæring!

Opprinnelse og hovedtrekk ved anlegget

Ampeløs achimenes Akhimenes tilhører Gesneriev -familien, en nær slektning til Uzumbar fiolett og gloxinia. En tropisk gjest fra Sør -Amerika, han elsker varm og fuktig luft. Busken vokste under skyggen av trær, jeg så ikke solens stråler hjemme, jeg er ikke tilbøyelig til å endre vanene mine.

Lave busker av achimenes, avhengig av variasjon, vokser fra 30 til 60 cm. Plantens blader er mørkegrønne, skinnende, pubescent og tannet i kantene. Blomstene er traktformede, med en kelk med en krone med lang rør. De kommer i opptil 5 cm i diameter, i forskjellige farger og kanter. I blomstringstiden er bladene nesten usynlige under teppet av blomster, som ikke åpnes lenge, men stadig blir erstattet av nye knopper.

Achimenes har et overfladisk rotsystem. I sommersesongen akkumuleres næringsstoffer i knoller, jordstengler. Hver skala på en slik kjegle er klar for reproduksjon om våren. Med slutten av vekstsesongen tørker stilkene ut, planten trekker seg til våren, omsorg for den i denne perioden er minimal.

Hjemmetjeneste for achimenes

Achimenes blomst varer opptil 4 månederMed forbehold om vedlikeholdsbetingelsene, vokser planten raskt grønne grener fra våren og går i blomstring, som varer opptil 4 måneder. En vakker blomst kan komme ut av barmen på hvert blad, og mer enn ett. For ikke å forstyrre skjønnheten må de falmede korollene fjernes umiddelbart og etterlate flere biter på frøene. Frø modnes i omtrent to måneder.

Du kan kjøpe hvilken som helst stueplante hvis det er mulig å skape betingelser for dens utvikling. Fargekrav er noen ganger helt motsatt. For å lage en sammensetning må du velge planter med lignende omsorgsforhold..

Frodig buskformasjonFor at planten skal være komfortabel, må en rekke regler overholdes:

 • sommer og vinter innholdstemperatur;
 • lysforhold;
 • luftfuktighet, vanningsregime;
 • sammensetningen av underlaget og beholderen for planting;
 • fôring og transplantasjon;
 • beskyttelse mot skadedyr og sykdommer;
 • spesielle forvaringsbetingelser.

Beundre opptøyet av skjønnhet i Ahimenes -videoen, og omsorg for planten virker ikke tungt. Sommertemperaturen for en plante bør forbli 20-24 0, om vinteren er et mørkt kjølig hjørne nok fra 13-15 0.

Unge planter som ennå ikke har begynt å blomstre, kan til og med plasseres på sørvinduet og skygges med et lysgardin. Men de utviklede plantene må fjernes fra direkte stråler mot øst-, vestvinduet eller inn på baksiden av rommet. Uansett bør det være nok lys. Et signal om dårlig belysning vil være strekking av stilkene, eksponeringen og en nedgang i størrelsen på både blader og blomster. Vi må finne en mellomting. Hvis det er en mulighet til å skape skygge på balkongen eller verandaen, vil plantene være komfortable..

Med forbehold om omsorgsreglene, gleder planten seg med rikelig blomstringVerdien av fuktighet er stor. Planten elsker vanlig, rikelig vanning, men uten stillestående vann i bunnen av potten. Men enda mer trenger den et mikroklima, fuktighet på omtrent 60%. Ikke fukt blader og blomster med en fin spray når du tar vare på achimenes. Det oppstår en tåkete sky i nærheten, men ikke over anlegget. Når dråper treffer blomsten, vises svarte prikker. Akvariet vil hjelpe. Du kan sette en pall med mose og ekspandert leire, en luftfukter i nærheten, eller du kan gjøre det som vist på bildet. Hjemme lider Achimenes om sommeren av tørr luft. Jo høyere romtemperatur, jo mer fuktighet er nødvendig.

For frodig blomstring kreves det regelmessig vanning.En plante med intens vekst og blomstring krever spesiell ernæring. Om vinteren vokser planten ikke, tidlig på våren transplanteres den til et friskt underlag. Ahimenes transplanteres hjemme årlig, men for bedre utvikling og blomstring i perioden med vektøkning utføres omlastingen to ganger om våren..

Achimenes -transplantasjonJordens sammensetning er valgt næringsrik:

 • torv – 2 bind;
 • bladhumus – 3 bind;
 • sand – 1 volum.

Den er egnet for jord for fioler, eller en sammensetning av like deler perlitt, vermikulitt og vermikompost.

Retter til achimenes skal være grunne og brede, siden blomstens røtter er overfladiske og rhizomer kommer ut. Derfor er det godt å dekke potten på toppen med mulch laget av mose eller lignende materiale..

Du kan mate planten etter starten av vekstsesongen ikke tidligere enn en måned senere, med god vekst, etter to. Du må bruke flytende gjødsel for blomstrende planter annenhver uke..

Achimenes bruker flytende gjødselOm høsten trekker planten seg tilbake, kaster løvverk, kvister tørker opp. Etter hvert som bakken forsvinner, passerer maten inn i rotsystemet, hvor den aktivt akkumuleres i knuter. Derfor er det viktig å la planten samle mat, forberede og deretter beskjære achimenes. Ved denne handlingen blir planten fullstendig frigjort fra bakken og går til ro..

Siden jordstenglene er plassert i overflatelaget av jorda, kan planten ikke tørkes for lenge eller fryses. Resten av blomsten om vinteren er valgt kald, 13-15 grader. Hvordan bevare rotsystemet til achimenes om vinteren, og hva skal jeg gjøre med det? Finn en krok i en dimbar leilighet og legg en blomst der. Av og til må du sjekke jordklumpens tilstand, ikke la den tørke ut. I februar, med en merkbar forlengelse av dagen, blir planten tatt ut, transplantert til et nytt substrat, om nødvendig, forplantet og satt i lyset for å gjenoppta livet. På samme tid øker de konstant vanning og vekker nyrene.

Achimenes transplanteres til et nytt substrat tidlig på våren.Omsorg for achimenes innebærer en grundig undersøkelse av kolonisering av skadedyr. Planten kan bli befolket av vanlige skadedyr av innendørs planter – bladlus, hvitfluer, edderkoppmidd. I dette tilfellet er insektmiddelbehandling uunngåelig. Hvis du ikke overholder betingelsene for internering, kan du infisere en blomst med grå råte eller andre soppsykdommer, som behandles med kobberløsninger, soppdrepende midler. Med forbehold om landbruksteknologi blir achimenes sjelden hjemme..

En blomsterhandler bør varsle:

 • utseendet på flekker på bladene – vannet med kaldt vann eller planten står i et trekk;
 • bladene ble gule – ikke avgjort hardt vann, det er ikke nok nitrogengjødsel;
 • knopper blir brune og tørre – tørr luft i rommet, planten er varm.

Med riktig pleie vokser planten rasktDet er ikke vanskelig å dyrke en blomst hjemme. Det er nok til å gi det litt oppmerksomhet. Som belønning vil han hele sommeren presentere en levende bukett, stolthet over hans evne til å vokse slik skjønnhet hjemme.

Achimenes blomstrer hjemme – video

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară