15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Beskrivelse av arten av prydplanten strelitzia

strelitzia på en personlig tomt Den aktive utforskningen av verden og dens tidligere utilgjengelige hjørner ga mennesket et møte med de mest fantastiske plantene. Blant dem er Strelitzia, hvis beskrivelse og typer ble tilgjengelig for botanikere på begynnelsen av 1800 -tallet..

En liten slekt av Strelitzia eller Strelitzia kommer fra Sør -Afrika, hvor disse ganske store stauder foretrekker å bosette seg på solfylte tørre platåer, så vel som i gjennomsiktig skygge under store trær. Reisende som utforsket fjerne land, kunne ikke la være å legge merke til planter med lyse, tøffe blomsterstander, formet som hodene til fremmede paradisfugler. Først ble strelitzia “domesticert” av innvandrere fra Europa, og deretter fra Sør -Afrika kom de til den gamle verden..en plante med en utrolig vakker blomst

Blomsten ble navngitt til ære for Charlotte-Sophia Mecklenburg-Strelitzkaya. Så botanikerne i Storbritannia smigret ikke bare dronningen, men uttrykte også sin takknemlighet til henne for hennes interesse for vitenskap og åpningen av den største, eksisterende botaniske hagen i Kew..

Beskrivelse av Strelitzia

Alle strelitzia som er kjent i dag er store eviggrønne stauder med en kraftig overjordisk del og samme rotsystem. Takket være taprot, er planten perfekt tilpasset mangel på fuktighet. Bladene til noen strelitzia -arter ligner på banan, men i tørre områder krymper bladplatene til de lokale sortene, blir som en åre eller forsvinner helt og gjør planten til en slags gigantisk, voksaktig belagt piggsvin. Strelitzia er prydet med sine blomsterstand, som kombinerer fra 5 til 7 oransje-lilla blomster.

vakker paradisfuglDen største strelitzia, ifølge beskrivelsen av arten, når 10 meter i høyden. For å vokse i rommet velger planteskoler i Sør -Afrika, Australia og andre land mer kompakte sorter og er aktivt involvert i avlsarbeid for å skaffe originale varianter og dvergplanter.

Royal Strelitzia (Strelitzia reginae)

kongelig strelitziaDen første av de oppdagede og beskrevne typer strelitzia mottok også monarkens navn. Planten, opprinnelig fra Sør -Afrika, ble raskt populær ikke bare i Europa, men også i den nye verden. Los Angeles har offisielt gjort blomsten til sitt levende symbol. Og upretensiøs kongelig strelitzia gjengjelder byfolket og gleder seg over uvanlig blomstring i veldig lang tid.

Kronen til en plante i en pottekultur når en høyde på 1–1,5 meter. Ovale eller lett avsmalnende blader, 40 cm lange og opptil 30 cm brede, er ordnet i to rader, har en glatt overflate, glatte kanter og et langt hardt bladblad som vokser opp til 60 cm. Under jorden er et kraftig rhizom, med som blomsten kan formeres.

kongelig strelitzia blomstrerBlomstringene, delvis skjult av tøffe grønnbrune bladblad, består av flere blomster med oransje og blåfiolette kronblad. Med riktig pleie når størrelsen på en blomst 10-15 cm, og vårblomsten kan etterfølges av en annen. I følge beskrivelsen kan strelitzia ikke falme i opptil en måned, mens blomstene oppfører seg like jevnt når de kuttes.

Når du velger kongelig strelitzia i butikken, kan du se et annet navn – småbladet strelitzia eller Strelitzia Parvifolia. De er en og samme avling, regnet som den beste for hjemmeavl..

strelitzia grade Mandela GoldFor å diversifisere samlingene av blomsterhandlere, ble Mandela Gold-sorten avlet i Sør-Afrika med gulblå blomster uvanlige for ville planter og dobbel blomstring.

Strelitzia nicolai

Strelitzia NikolayStrelitzia kan med rette kalles en kongelig blomst. Ikke bare fikk hele slekten og den første av arten navnet på den britiske dronningen, en annen blomstring begynte å bli navngitt til ære for storhertug Nikolai Nikolaevich, fascinert av floraen og tilsyn med St. Petersburg botaniske hage.

Som følger av beskrivelsen, kan denne typen strelitzia med rette tilskrives de største drivhusplantene. Derfor er det ikke overraskende at fugler er pollinatorer i naturen, og i en pottekultur må blomsten pollineres manuelt..

Plantene som vokser opp til 10 meter i høyden ligner utad som en banan, noe som påvirket utseendet til det populære navnet Strelitzia. Lange ville bananblader på kraftige stilker brukes aktivt av befolkningen for produksjon av hekker, tau, takterrasser.

blomsterstand av Nikolays strelitziaOm våren er stammene, mer som palmetrær, dekorert med hvitblå blomsterstander i lilla, grønnrøde stive stipler..

Fjellstrelitzia (Strelitzia caudata)

fjellstrelitziaEn annen stor type strelitzia er fjellstrelitzia. I størrelse konkurrerer den dristig med trærne i regnskogen. Den urteaktige flerårige kan vokse opp til 10 meter i høyden. Når den vokser, blir den nedre delen av stammen avslørt, slik at planten ser ut som en vanlig banan eller til og med et palmetre.

fjellstrelitzia blomsterSom med den tidligere beskrevne sorten, består blomstene av fjellstrelitzia av hvite og blå indre kronblad. Corollas smeltet nedenfra er kombinert i flere stykker og dekket med rødlige eller mørk lilla stipler opp til en halv meter lang.

Strelitzia siv (Strelitzia juncea)

siv strelitziaDenne typen strelitzia er ifølge beskrivelsen veldig forskjellig fra de store variantene. Og poenget er ikke bare i mer beskjedne størrelser, men også i plantens ytre utseende. En ørkenutsikt fra øst i Sør -Afrika er perfekt tilpasset en lang tørketid og tåler, i motsetning til andre strelitzia, et temperaturfall for å lette frost godt.

sivstrelitzia i en gryteDe oransje-lilla blomstene til sivstrelitzia minner veldig om blomstringen av den kongelige sorten. Imidlertid vil utseendet på løvet ikke tillate deg å forvirre disse plantene. En tett rosett dannes av langstrakte, voksbelagte bladnåler, fullstendig blottet for bladplater og vokser til en lengde på 1,5-2 meter.

På grunn av den store etterspørselen fra blomsterhandlere fra hele verden, er arten strelitzia, hvis beskrivelse er gitt ovenfor, i fare i naturen. For blomsterformering bruker planteskoler biokultur, vegetative metoder og kunstig pollinering for å skaffe frø..

Strelitzia hvit (Strelitzia alba)

Strelitzia hvitI Cape-regionen kan du se ville planter av en annen kjent art. De er store, med en delvis lignifisert stilk og lange elliptiske blader av hvit eller Augustus strelitzia. En gang i året dukker det opp originale blomsterstander av hvite blomster fra bladets aksel, for tiden er de skjult i lilla lansettformede bladblad.

blomstrende strelitzia hvitBlomstringen varer fra mai til midten av sommeren, til kronbladene opp til 15-18 cm lange visner for å gi liv til fruktkassene som modnes på slutten av vinteren. I likhet med stokken strelitzia trenger den større slektningen også menneskelig beskyttelse og er inkludert i den røde boken om sørafrikanske planter..

Kort om Strelitzia – video

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară