15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Aspleniumtransplantasjon og omsorg for unge planter

Transplantere planter hjemme Asplenium er en bregne som vokser i varme tropiske rom. Av de mange artene av disse plantene kan bare noen få dyrkes som innendørs avlinger. Omsorg for asplenium er lettere enn for jomfruhår, det tilgir noen feil i landbruksteknologi. Kravene til belysning, temperaturforhold, fuktighet og vanning må imidlertid overholdes slik at planten ikke mister bladets skjønnhet..

Hvordan vokse en stor vakker blomst

Plantetransplantasjon etter kjøp Det første trinnet i å danne en vakker busk vil være utseendet til en liten plante i huset. Det spiller ingen rolle om du kjøpte et anlegg i en butikk eller tok en etablert busk fra en venn, anlegget er i karantene. Dette betyr at busken er plassert vekk fra andre innbyggere i vinduskarmen i 2 uker. På dette tidspunktet bør sykdommer dukke opp, skadedyr skal vise seg. I karantene blir planten ikke matet, men vannet moderat.

Etter aldring blir alle deler av planten, inkludert røttene, nøye undersøkt. Følg med:

  • tilstanden til bakken;
  • om rotsystemet er tilstrekkelig utviklet og sunt;
  • om det er mugg eller andre tegn på et usunt miljø på jordoverflaten.

Før transplantasjon kontrolleres plantene for tilstedeværelse av sykdommer og skadedyr.Når du undersøker grønne plater, må du være oppmerksom på fraværet av flekker inne i frondet, da dette kan være et tegn på nematodereder. Planten påvirkes av skalainsektet, hvis tilstedeværelse kan bli lagt merke til av de brune knollene på overflaten av bladene, nærmere stammen. Edderkoppmidd vil gi seg ut med et tynt maske på undersiden av bladet, og bladlusen vil gjøre bladet brunt. Hvis brenningen har gått langs kanten av tallerkenen, er dette et signal om feil innhold, som kan løses ved omsorg for asplenium.

Planten vannes lett slik at den enkelt kan fjernes fra beholderen uten å forstyrre røttene. En sunn plante bør forvirre en jordklump med røtter, spesielt siden en liten pott alltid brukes. Derfor må en levende plante danne en voluminøs ikke-forfallende klump. I så fall må du inspisere overflaten for å sikre at røttene er lyse, levende. Hvis det er brune eller døde deler, må planten jobbe grundig. I dette tilfellet må du huske på at blomsters rotsystem blir sakte gjenopprettet, og du må trimme det forsiktig og bare de nødvendige delene.

Anlegget overføres til en større gryteAspleniumtransplantasjonsbehandling brukes på det problematiske rotsystemet. Hvis det ikke er noen kommentarer, brukes omlastning, noe som skader anlegget lettere. I en stor gryte med et tidligere forberedt dreneringslag, drysset med et underlag, senkes planten som hentes fra oppvasken, drysses med forberedt jord på alle sider, vannes for å komprimere sammensetningen. I dette tilfellet bør du ikke utdype asplenium. Nakken skal være like over overflatelaget på jorden.

Hvis det er et problem med rotsystemet, bør det vaskes, tvilsomme steder fjernes, bades i en soppdrepende løsning med svak konsentrasjon, tørkes med kullstøv og plantes i et nytt underlag, rengjøres fra enhver infeksjon. Etter en slik transplantasjon vil planten trenge en lang gjenoppretting. Derfor er det nødvendig å skape forhold for planteoverlevelse. Roteringssignalet vil være fremveksten av en ny vekst fra bakken..

Asplenium har vanskelig for å transplantereDu kan se aspleniumtransplantasjonsprosessen etter kjøp i videoen på slutten av artikkelen. Valg av retter er av stor betydning ved transplantasjon. Plastbeholdere har mindre varmeledningsevne, bakken i dem er varmere, noe som er veldig viktig. Men i tillegg har den glatte indre overflaten ingen porer der røttene kan passere. Senere vil de ikke være i stand til å mate anlegget, og når omlastning vil komme av. Så for unge planter som ofte transplanteres, bør bare plastredskaper tas. For unge planter er gjennomsiktige engangskopper av plast ideelle. Du kan se hvordan røttene utvikler seg.

I fremtiden velges en bred gryte med et stort antall dreneringshull for pleie av asplenium. Utvidet leire og sphagnummos legges med et dreneringslag.

Utvidet leire for drenering i spesialforretninger selges impregnert med gjødselblandinger som er skadelige for bregnen. Derfor blir den ekspanderte leiren gjennomvåt i flere timer før lasting, og vannet skiftes..

Sammensetning av land for transplantasjon av asplenium

For en vellykket utvikling av et transplantert asplenium, kreves spesiell jord.Det stilles et spesielt krav til den tilberedte plantemassen. Jordblandingen skal være lett og pustende. Mediet skal være moderat surt, noe som oppnås ved sammensetningen av ingrediensene som tas. For unge planter består underlaget i følgende forhold:

  • lav torv – 2 deler;
  • bladland – 2 deler;
  • humus med tilsetning av vermikompost – 2 deler;
  • grov elvesand – 1 del.

Til denne sammensetningen må du legge knust kull og kokosfibre. Dette vil holde jorden pustende og lett..

Når du lager et næringssubstrat, må du huske om behandlingen mot bakterier og skadedyr. To uker før du bruker landet, må det dampes, søles med en sterk løsning av kaliumpermanganat og får stå til plantingen tørker til en flytbarhet, men med bevart fuktighet. Du kan bruke ferdig orkide primer etter riktig behandling. Når du planter en plante, trenger du ikke å komprimere jorden.Det skjøre bladverket til asplenium krever forsiktig håndtering

Aspleniumblader er skjøre, så alle transplanterings- eller omlastingsoperasjoner må utføres med forsiktighet..

Etter transplantasjon

Et transplantert asplenium trenger samme pleie som vanligUmiddelbart etter transplantasjonen, vanner planten godt med oppvarmet og avgjort vann. Plasser planten under en hette for å skape et mikroklima og plasser den på et varmt sted. Fjern pakken etter rooting. Du kan mate blomsten etter transplantasjon og roting på 3-6 uker..

I fremtiden er aspleniumpleie tradisjonell, i samsvar med de vanlige forvaringsbetingelsene. Planten får raskt grønn masse. Nye tallerkener med gjengede blad vokser fra midten. Hvert år bør plantens vekt dobles. Med riktig pleie er plantens levetid omtrent 10 år..

Fern omsorg regler – video

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară