15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Så annerledes og vakker kornblomst i en sommerhytte

kornblomst Det er verdt å huske det. at alle representanter for Vasilkov -familien er planter opp til 120 cm høye, som har et stort, ofte forgrenende rhizom. Kornblomst kan brukes til å skaffe honning, ettersom det er mykt. Kronbladene til noen i familien kan brukes som krydder, og blomstene og plantene selv kan brukes som medisiner i tradisjonell medisin. I denne artikkelen er bilder vedlagt beskrivelsene av hver art..

Hvordan ser kornblomst ut?

kornblomstblomster Det er mange plantearter i kornblomstfamilien. Felles for alle arter er at de har en kompleks blomsterstand som består av mange mindre blomster. Det som er karakteristisk for blomsterstandene er at blomstene i blomsterstandene er i 2 lag, mens det ytre laget er lettere, og ofte ikke bærer frø eller følgelig honning.

Alle planter av kornblomstfamilien har en ganske hard stamme, den er ofte grov, og noen ganger når lengden 120 centimeter. I tilfeller der bagasjerommet forgrener seg til understammene, er flere blomsterstand mulig, men bare en blomsterstand kan være på en understamme.

en slags kornblomst til hagenBlomster fra kornblomstfamilien kan ha forskjellige farger, spesielt hvis arten ble avlet etter utvalg, men hovedsakelig blomstene i kornblomstfamilien er malt i kalde toner: fra blå til dyp lilla.

Kornblomsteng

kornblomstengKornblomsteng er en flerårig plante, fra 30 centimeter til en meter høy, den er upretensiøs og finnes i hele Europa. Foretrukket klima – steppe.

Den har tynne lys lilla kronblad, en hard, grov stilk, på slutten av hvilken det er en blomsterstand. Blomstringene er store, ligner formen på et egg.

Medisinske egenskaper:

 1. Koleretiske, vanndrivende, antiinflammatoriske og smertestillende egenskaper.
 2. Infusjon av urter på vann brukes til behandling av hepatitt, dropsy, forsinket menstruasjon, hjertesvikt, gastalgi, migrene, inflammatoriske prosesser i urinveiene.
 3. Tinktur av jordstengler brukes til diaré.
 4. Kokte blomsterstander brukes til å behandle sykdommer i hjerte og livmor..
 5. Tinktur av blomsterpotter for eksem, revmatisme, andre sykdommer i hud og ledd.
 6. Bad med denne blomsten har en gunstig effekt på kur av diatese..
 7. De knuste frøene kan brukes til å kurere humant papillomavirus.
 8. Tørket bladpulver brukes til å eliminere ødem.

Blomsten er dårlig forstått når det gjelder dens kjemiske sammensetning og dens virkninger på kroppen. Den medisinske effekten av blomsten på barn under 12 år er uønsket. De nevnte anvendelsene av kornblomst i folkemedisin er hovedsakelig teori, ikke støttet av noen vitenskapelige fakta. I sammenligning med andre arter av kornblomstfamilien er den ikke like giftig og kan brukes trygt selv for barn over 12 år.

Kornblomstblå

kornblomstblåDen blå kornblomsten er en årlig eller toårig plante som ofte forveksles med ugress. Plantehøyde – opptil 60 centimeter. Av navnet blir det klart at blomstene til denne arten er blå i fargen..

Planten har en tynn, grov, rett stamme. Bladene er grågrønne. Blomstene er små, opptil 3 centimeter i diameter. Blomstene selv i blomsterstanden er arrangert i 2 lag: blåere på utsiden og mørkere, til og med lilla blomsterstand på innsiden. Nedenfor er et bilde av en representant for denne typen blomster.

Medisinske egenskaper:

 1. Legemidlene brukes som stoffer som regulerer elektrolyttmetabolismen, vanndrivende, antipyretisk, antiinflammatorisk, krampestillende, koleretisk, avføringsmiddel, smertestillende, beroligende, immunmodulerende, antibiotika.
 2. Blomster brukes til urolithiasis, inflammatoriske prosesser i urinveiene, for ødem i det kardiovaskulære systemet og genitourinary system, takykardi, sykdommer i mage -tarmkanalen og bukhulen, helminthiske invasjoner, kikhoste, sykdommer i øvre luftveier, akkumulering av urinveier syre i leddene, diaré.
 3. Plantepreparater forbedrer appetitten og har en gunstig effekt på arbeidet i mage -tarmkanalen.
 4. Eksterne avkok brukes til øyepatologi, hovedsakelig av inflammatorisk art, dermatitt.
 5. Knuste frø brukes til å bekjempe humant papillomavirus.

Løsninger som bruker blå kornblomst kan være farlige på grunn av tilstedeværelsen av en liten mengde cyaninsyrer, derfor må bruk av disse stoffene avtales med lege. For barn under 12 år er bruk av slike legemidler uønsket..

Kornblomst grov

kornblomst grovKornblomst grov – har en tykk, rett stamme opp til 120 centimeter høy.

Det er en flerårig plante med en rett stilk, som knapt forgrener seg i øvre kant. Den har mørkegrønne grove blader. Blomster i blomsterstander er i 2 lag: lysere lilla på det ytre laget, som ikke produserer frø eller honning, og mørkere på innsiden, som er eggformede og er myke. Som mange ville representanter for kornblomstfamilien, ligner de mange planter som ser ut som ugress

Urtedelen av denne planten brukes til kløe, hepatitt, dropsy, som et antiparasitisk middel (mot dvergbåndorm og lamblia), med forsinket menstruasjon, som et vanndrivende og koleretisk middel, som et antiinflammatorisk, sårhelingsmiddel.

Denne planten er tydelig giftig, og derfor er det tilrådelig å slutte behandlingen med sin hjelp og bruke tradisjonell medisin..

Kornblomstfjell

kornblomstfjellFjellkornblomst er en flerårig plante som vokser i fjellområder. Utad ser det ut som en blå kornblomst. Blomstrer hovedsakelig fra juni til august. Har flere underarter.

Denne planten har små (opptil 85 mm i diameter) blomster. Anlegget er motstandsdyktig mot ugunstige forhold. På grunn av sin upretensiøsitet kan den vokse på nesten hvilken som helst jord uten å kreve spesiell omsorg.

Varianter:

 • Alba er en kort plante. Navnet (“hvitt”) tilsvarer fargen på blomstene;hvit kornblomst
 • Parham – lillalilla kornblomst
 • Grandflora – har store blå blomster opp til 80 mm i diameter;blå kornblomst
 • Rosea – i henhold til navnet har den rosa blomster;rosa kornblomst
 • Violeta – tilsvarende mørke lilla blomster.mørk lilla kornblomst

Bruk av denne plantetypen:

 1. For dekorative formål, for eksempel i rockeries, steinhager.
 2. Disse blomstene kan holde seg i vaser i lang tid og ikke visne..
 3. Tørkede blomster kan brukes til vinterbuketter.

Reproduksjon

så kornblomst i åpen markPå samme måte som andre arter av kornblomstfamilien: enten ved hjelp av frø, som er ganske små i denne planten (ca. 300 stk per 1 g), eller ved å dele en voksen blomst. I likhet med andre representanter for kornblomstfamilien, er det tilrådelig å plante frø i løpet av de tre første årene; etter denne tiden reduseres antallet nye planter betydelig. Blomstringen av planter sådd med frø begynner neste år.

Planting og omsorg for sommermaling kornblomst

kornblomstfrøSommermaling kornblomst er en kunstig avlet art som hovedsakelig brukes til dekorative formål. I sammenligning med vanlige typer kan den ikke bare ha vanlige, kule farger, men også lysere. Generelt har en plante av denne arten en av de laveste høyder blant alle representanter for kornblomstarten.

Les instruksjonene på baksiden av frøpakken før du planter plantene dine. Før planting, klargjør du alt nødvendig hagearbeid, finpuss jorden før du sår. Vær oppmerksom på at frøene plantes direkte i bakken, uten bruk av frøplanter. Avstanden mellom såhullene må være minst en halv meter til alle tilstøtende hull.

En av variantene av reproduksjon skjer ved å dele en voksen plante i “divisjoner” og dyrke dem direkte.

Kornblomstfrø blir sådd i slutten av april, og deling ved å dele en voksen plante skjer i midten til slutten av august. Frø vil vokse effektivt hvis de er mindre enn tre år gamle, ellers reduseres sjansen for vellykket spiring kraftig.

Planter er ikke finurlige, og vanning og løsningen av jorda er nok for dem for bedre tilgang til oksygen til røttene. Blomstrende når plantet i april kommer i juni-juli.

Video om hage kornblomster

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară