15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Selvforplantning av strelitzia

strelitzia i romforhold “Bird of Paradise” Strelitzia er en verdifull utstilling i samlingene av blomsteroppdrettere som ikke er likegyldige for eksotiske planter. Denne blomsten finnes imidlertid sjelden i butikken, og uavhengig reproduksjon av strelitzia vil komme til unnsetning. Du kan få en ung prøve hjemme ved hjelp av vegetativ divisjon eller såing av store “crested” frø.

Alle varianter av strelitzia varierer i størrelse for innendørs avlinger, en tett bladrosett over jordnivået, et kraftig, saftig rhizom gjemt under underlaget og et raskt utviklingstempo.

Overføring og valg av jord for strelitzia

forberedelse av strelitzia for transplantasjon Likevel, når du tar vare på en blomst de første årene, blir den transplantert årlig og forsiktig overføre jordkulen til en ny større gryte. Når planten er ung, bør rotsystemet håndteres med spesiell forsiktighet, så lenge strelitzia -roten ikke har nok sidegrener. De dannes i alderen 4–6 år. Og dette betyr at blomsten kan brukes til å forplante strelitzia ved å dele røttene. Det er mer praktisk å kombinere prosedyren med en tidlig vårtransplantasjon..

Hvordan transplantere den afrikanske “paradisfuglen” riktig? Du bør starte med valg av jord for transplantasjon av strelitzia. For å gi blomsten en tilførsel av styrke for vekst, må underlaget være næringsrikt, løst, godt gjennomtrengelig for vann og luft. Disse kravene oppfylles av ferdige blandinger for dekorative blomsteravlinger. Hvis det ikke er mulig å kjøpe en slik jord, lages den uavhengig og blandes i like deler:

  • løvrike bakken;
  • humus;
  • grov sand;
  • torv.

Før bruk rengjøres alle jordkomponentene for strelittia for store fremmede inneslutninger og desinfiseres deretter ved oppvarming i en mikrobølgeovn eller i en ovn.

Siden blomstens røtter har en stavstruktur, må en gryte for å transplantere en voksen plante eller plante en ung kutter være dyp nok med flere dreneringshull for å tappe overflødig fuktighet. Dette er også tatt i betraktning når selvforplantende strelitzia på en vegetativ måte..

I bunnen av potten er et dreneringslag laget av ekspandert leire eller annet passende materiale, litt jord helles på toppen av den, som en jordklump overføres til. Gapene mellom rotsystemet til blomsten og pottenes vegger er fylt med friskt underlag.

Reproduksjon av strelitz ved å dele røttene

reproduksjon av strelitzia ved å dele røtterHvis vi snakker om en enkel transplantasjon, er valget av et substrat for strelitzia og en passende pott også begrenset. I dette tilfellet, med sunne røtter, er det ikke nødvendig å rydde opp restene av den gamle jorda. Når en transplantasjon skyldes, eller det er mistanke om en bakteriell eller soppinfeksjon i den underjordiske delen av blomsten:

  • røttene frigjøres fra underlaget;
  • de skadede områdene blir kuttet av;
  • de forankrede sideskuddene som er egnet for strelitzia -forplantning, skilles nøye;
  • stedene for kuttene behandles med knust kull, og om nødvendig med et soppdrepende middel.

Erfarne dyrkere anbefaler å forplante strelitzia ved å dele røttene når blomstringen er fullført. Dette kan gjøres allerede før begynnelsen av den aktive vekstsesongen..

skrellede strelitzia -røtterFor at en kraftig rosett av blader skal vokse fra delenka over tid, må hver av dem ha sitt eget vekstpunkt eller et allerede dannet skudd. En plastpotte med en diameter på 12 til 20 cm er egnet for å plante en ung strelitzia. Jorden brukes umiddelbart med samme sammensetning som for voksne prøver..

Strelitzia: forplantning av frø

modne strelitzia frøEiere av modne prøver av strelitzia kan få en ny generasjon planter som bruker frø. Dessverre er kjøpt frø ikke en garanti for pensjon. Selv friske frø spirer veldig tett, og mister deretter spiringen helt..

Hjemme brukes kunstig pollinering for å forplante strelitzia med frø. For enkelhets skyld og nøyaktighet kan du ta en bomullspinne, som pollen fjernes forsiktig fra en blomst og overføres til en annen.

Etter noen måneder dannes tette kuler i stedet for blomstene, og skjuler frø som er runde, som ligner mørkebrune eller svarte erter. Funksjon av frø – lys “filt” tuft.

Såing utføres om våren, etter at buntene med oransje haug er fjernet. Dette kan gjøres ved å skylle frøene med varmt vann og lett massere ertene under bekken. Det er nyttig å behandle frø med et vekststimulerende middel.

forberedelse av strelitzia frø for plantingFrøene er innebygd i et lett næringsrikt underlag til en dybde på 1-2 cm. Når frøene er i jorda, trenger de varme og fuktighet. Før spirene klekkes, holdes temperaturen i drivhuset på nivået 22-25 ºC, og jorda blir jevnt fuktet. Skudd på strelitzia er lite samarbeidsvillige. Den første av dem vises på en måned, og de siste frøene kan vente opptil seks måneder..frøene til strelitzia har dukket opp

Frøplanter liker ikke direkte sollys og reagerer raskt på både overdreven vanning og mangel på fuktighet.

Unge strelitzia, under uavhengig reproduksjon, overføres til sine egne potter når de har 2-3 blader. Etter tre år dannes innendørs planter og blomstrer..

Vi sår strelitzia frø – video

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară